MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Brit Awards 2020: Οι μεγάλοι νικητές και τα highlights της βραδιάς

Το βράδυ της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου 2020 ολοκληρώθηκε η απονομή των σημαντικότερων μουσικών βραβείων της Μεγάλης Βρετανίας -και αυτές ήταν οι κορυφαίες στιγμές της βραδιάς.

Monopoli Team

Το βράδυ της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε η απονομή των σημαντικότερων μουσικών βραβείων της Μεγάλης Βρετανίας, των Brit Awards 2020. Τα “βρετανικά Grammy” ήταν όπως κάθε χρόνο εντυπωσιακά, ενώ φυσικά δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις.

Τα Brit Awards “έκλεισαν” αισίως τα 40 χρόνια βραβεύσεων και όπως είναι λογικό το γιόρτασαν όπως αρμόζει: Με ζωντανές εμφανίσεις από τους μεγαλύτερους σταρ της μουσικής αυτή τη στιγμή παγκοσμίως. Επειδή, όμως, τα λεγόμενα Brits δεν θα ήταν τα ίδια χωρίς εκπλήξεις και αμφιλεγόμενες στιγμές, δεν έλειψαν οι αναπάντεχες νίκες, αλλά και τα πολιτικά σχόλια για την “εύφλεκτη” πολιτική κατάσταση της Μεγάλης Βρετανίας μετά το Brexit.

Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά στις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς, αλλά και στους μεγάλους νικητές.

Τα highlights των Brit Awards 2020

Από τις σημαντικότερες στιγμές της βραδιάς ήταν σίγουρα η ζωντανή εμφάνιση της Billie Eilish στην σκηνή της O2 Arena. Η ταλαντούχα 18χρονη -που πριν λίγο καιρό σάρωσε τα Grammys, ερμήνευσε για πρώτη φορά ζωντανά το soundtrack της νέας ταινίας του James Bond με τίτλο “No Time To Die” στο πλευρό των “βετεράνων” Hans Zimmer και Johnny Marr.

Αίσθηση, όμως, έκανε και η εμφάνιση του Dave, του Βρετανού ράπερ που κέρδισε ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία της βραδιάς, το Βραβείο Καλύτερου Βρετανικού Άλμπουμ. Ο 21χρονος ράπερ στη live ερμηνεία του ήδη συναισθηματικά και πολιτικά φορτισμένου “Black” άλλαξε τους στίχους του τραγουδιού, για να αποκαλέσει τον πρωθυπουργό Boris Johnson ρατσιστή, εισπράττοντας έτσι τον ενθουσιασμό του κοινού. Μάλιστα όταν παρέλαβε το βραβείο του μίλησε τόσο για τον συστηματικό ρατσισμό στην Μεγάλη Βρετανία -και την κακομεταχείριση της Meghan Markle από τα αγγλικά media, όσο και για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που βασάνισαν πέρσι τη χώρα του.

Το βαρύ αυτό κλίμα των Brits συνέχισε η συναισθηματική ερμηνεία του Harry Styles, ο οποίος τραγούδησε το “Falling” εμφανώς συγκινημένος, μιας και πρόσφατα η πρώην κοπέλα του και Βρετανίδα παρουσιάστρια Caroline Flack αφαίρεσε τη ζωή της.

Αναλυτικά οι νικητές της βραδιάς

Καλύτερος Άντρας Καλλιτέχνης
Stormzy

Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνις
Mabel

Καλύτερο Συγκρότημα
Foals

Νέος Καλλιτέχνης
Lewis Capaldi

Τραγούδι της Χρονιάς (ψηφισμένο από την Ακαδημία)
Lewis Capaldi  – “Someone You Loved”

Άλμπουμ της Χρονιάς
Dave – Psychodrama 

Διεθνής Άντρας Καλλιτέχνης
Tyler, the Creator

Διεθνής Γυναίκα Καλλιτέχνις
Billie Eilish

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b