MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Harry Styles: Nέα εποχή μετά τους One Direction

Όλα δείχνουν ότι το πρώην μέλος των One Direction θα μας εκπλήξει ευχάριστα με το νέο του άλμπουμ.

Φωτογραφία από την καμπάνια του οίκου μόδας Gucci.
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Όλοι έχουν ακούσει για τους One Direction, το νεανικό συγκρότημα, όπου ο Harry Styles ξεκίνησε την καριέρα του. Διέγραψαν τόση επιτυχία παγκοσμίως, που όλοι μιλούσαν για την επιστροφή της μόδας των βρετανικών boy-bands. Πράγματι, κάθε τους εμφάνιση προκαλούσε υστερία -ιδιαίτερα στο γυναικείο κοινό, ενώ τα άλμπουμ τους έφτασαν στην κορυφή των charts.

Όταν, λοιπόν, ένα boy band τόσο διάσημο όσοι οι One Direction διαλύεται, όλοι αναρωτιούνται ποιο θα είναι το μέλος εκείνο που θα καταφέρει να ξεπεράσει το όνομα του πρώην συγκροτήματος του και να χαράξει τη δική του πετυχημένη μουσική πορεία. Από τους Take That αυτός ήταν το Robbie Williams, από τους N’Sync ο Justin Timberlake και από τους Wham ο George Michael. Ακόμα και ο Michael Jackson αναδείχθηκε από το συγκρότημα Jackson Five που είχε με τα αδέρφια του.

Όλα έδειχναν ότι από τους One Direction αυτός που θα έκανε αντίστοιχη με τους παραπάνω σόλο καριέρα θα ήταν αυτός που έφυγε πρώτος και ξεκίνησε αμέσως να ετοιμάζει τον solo δίσκο του, ο Zayn. Παρ’ όλ’ αυτά, το 2017 ο Harry αποφάσισε να αλλάξει τα δεδομένα και να κυκλοφορήσει το πρώτο του σόλο δίσκο, με τίτλο Harry Styles, από το οποίο ακούσαμε και το μοναδικό Sign of The Times.

Μπορεί οι δουλειές του Zayn να ήταν πιο εμπορικές, αλλά ο Harry κατάφερε αυτό που ο πρώην φίλος και συνεργάτης του δεν μπόρεσε. Με τα νέα του κομμάτια διαφοροποιήθηκε τελείως από τον ήχο των One Direction, σε βαθμό που πολλοί δεν τον αναγνώριζαν στο Sign of The Times. Έτσι, με ένα απόλυτο hit της χρονιάς και ένα πολύ καλοφτιαγμένο ντεμπούτο, ο Harry έλαβε σαρωτικές κριτικές. Το Rolling Stone τον χαρακτήρισε “πραγματικό ροκ σταρ” και έτσι μπόρεσε να συστήσει τον ώριμο πια εαυτό του στο κοινό.

Το πολυαναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ

Όπως, λοιπόν, είναι λογικό, όλοι περίμεναν με ανυπομονησία το επόμενο μουσικό βήμα του Βρετανού καλλιτέχνη. Ομολογουμένως άργησε πολύ, καθώς ο Styles θέλει με αυτό το άλμπουμ να σηματοδοτήσει την νέα εποχή στην μουσική του, να κυκλοφορήσει κάτι που θα τον εκφράζει απόλυτα.

Δύο χρόνια μετά το πρώτο του άλμπουμ, λοιπόν, επέστρεψε με το πρώτο single του νέου του δίσκου, το Lights Up. Πρόκειται για ένα κομμάτι-έκπληξη, μιας και ο Styles στο προηγούμενο άλμπουμ του μας είχε συνηθίσει σε έναν ξεκάθαρα soft ροκ ήχο με 70s επιρροές.

Το Lights Up από την άλλη εξερευνά πιο psychedelic soul ήχους, είναι ένα ευχάριστο κουλ κομμάτι, πολύ διαφορετικό από ότι έχουμε ακούσει μέχρι τώρα από τον Harry, αλλά και από τους Βρετανους συναδέλφους του. Σε αυτό το κομμάτι ο Styles παράλληλα δηλώνει οτι “δεν θα επιστρέψει ποτέ πίσω” στον παλιό του εαυτό.

Όσον αφορά το πολυαναμενόμενο δεύτερο του άλμπουμ, ο Harry Styles έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα κλίμα μυστηρίου γύρω από αυτό. Με αφίσες στους δρόμους του Λονδίνου ρωτάει “Do You Know Who You Are?“, με αποτέλεσμα πολλοί να αναρωτιούνται αν αυτός θα είναι ο τίτλος του άλμπουμ.

Το εξώφυλλο του Harry Styles στο περιοδικό Rolling Stone.

Πάντως, ο ίδιος ο Styles έχει μιλήσει για αυτό το άλμπουμ μόνο σε μία συνέντευξη του στο περιοδικό Rolling Stone. Από αυτή τη συνέντευξη μάθαμε ότι βάζει τις τελικές πινελιές στον νέο δίσκο, που του πήρε 6 εβδομάδες να ηχογραφήσει. Επηρεασμένος αυτή τη φορά από τον Paul McCartney, τον David Bowie, την Joni Mitchell και με τη βοήθεια της Stevie Nicks των Fleetwood Mac, είναι αποφασισμένος να δείξει τον πραγματικό του εαυτό στο κοινό με κομμάτια που μιλούν για τον “έρωτα” και τις ευάλωτες στιγμές του.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η νέα μουσική του θα μας εκπλήξει ευχάριστα και θα σημάνει μια νέα εποχή στην καριέρα του. Ήδη, το Lights Up έκανε καλύτερη αρχή από το Sign of the Times  στις υπηρεσίες streaming με  21,5 εκατομμύρια ακροάσεις.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b