MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 12 ιδέες για δραστηριότητες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο, 14 – 16/2, για όλη την οικογένεια.

Monopoli Team

ΈΚΘΕΣΗ

City of Robots: Έκθεση ρομποτικής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Τα παιδιά, στην έκθεση, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μερικά από τα πιο σύγχρονα ρομπότ στον κόσμο, να περιηγηθούν στις μοναδικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και να ζήσουν μία φοβερή εμπειρία στη μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Διαβάστε περισσότερα. 
Σάββατο 15/2, 11:00–20:00, Κυριακή 16/2, 10:00 – 19:00
Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος
7€ – 10€

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ομαδικό Παιχνίδι στο ΚΠΙΣΝ

Διασκεδαστικές αθλητικές δραστηριότητες με μπάλες, χωρίς βαθμολόγηση, για παιδιά από 6 έως 12 ετών. Θα υπάρχει καθοδήγηση από εξειδικευμένους προπονητές/προπονήτριες.
Παρασκευή 14/2, 17.00-20.00 (έως 12 παιδιά ανά 30′)
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας.

Yoga για παιδιά στον παιδικό πολυχώρο Mimi & Mou

Ένα νέο πρόγραμμα παιδικής yoga ξεκινά κάθε Παρασκευή και Σάββατο στον Πολυχώρο Mimi & Mou, για παιδιά από 5 έως 8 ετών. Τα παιδιά φορούν άνετα ρούχα, βγάζουν τα παπούτσια τους και προσγειώνονται στα στρωματάκια τους! Μέσα από κινητικά και αναπνευστικά παιχνίδια, αφηγήσεις και παραμύθια, μέσα από τα στοιχεία της φύσης, το φυσικό σώμα δυναμώνει. Το συναισθηματικό σώμα απομακρύνει το άγχος και καλλιεργεί εμπιστοσύνη κι αυτοπεποίθηση.
Παρασκευή 14/2, 18:00 – 18:50 & Σάββατο 15/2, 9:00 – 9:50
Πολυχώρος Mimi & Mou, Ζωοδόχου Πηγής 58 
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα 210 3809461, 6977257327, 6977800278, καθημερινά 16:00 – 21:00 και στο [email protected]

“Οι φωτογραφίες μου” στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Ένα εργαστήριο που συνδυάζει την φωτογραφία με το παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία, για παιδιά 7 έως 12 ετών. Τα παιδιά εξοικειώνονται με την φωτογραφική μηχανή και τη διαδικασία της φωτογράφισης. Μέσα από το παιχνίδι κατανοούν έννοιες όπως το κάδρο και η οπτική γωνία του φωτογράφου. Κατασκευάζουν μια φωτογραφική μηχανή από χαρτί, πλαστικό και άλλα υλικά για να ανακαλύψουν τη δομή της και να εξοικειωθούν με το σώμα και τις λειτουργίες της μηχανής.
Σάββατο 15/2, 12:30 – 14:0
Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
15€

“Παίζοντας με το φως” στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Στο εργαστήριο αυτό, τα παιδιά ηληκίας 6-12 ετών, θα ανακαλύψουν τα μυστικά του φωτός και τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας. Θα κατασκευάσουν ένα περισκόπιο, ένα εργαλείο με το οποίο θα μπορούν να παρατηρούν ένα αντικείμενο, το οποίο δεν βρίσκεται στο οπτικό τους πεδίο. Θα μιλήσουν για τον μηχανισμό με τον οποίο λαμβάνουμε και επεξεργαζόμαστε τα φωτεινά σήματα που δεχόμαστε από το περιβάλλον μας και θα κατασκευάσουν μία εικόνα που κινείται! Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και την κατασκευή να πειραματιστούν με το φως και τις ιδιότητές του αλλά και να ανακαλύψουν τα μυστικά της ανθρώπινης όρασης.
Σάββατο 15/2 & Κυριακή 16/2, 12:30
Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφόρος Συυγρού 387, Παλαιό Φάληρο
Κανονικό: 6€, Μειωμένο: 4€ * Για την συμμετοχή σας στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο 210 9469663, καθώς και η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής/υπεύθυνης δήλωσης και η αποστολή της στο [email protected].

“Από τον Ματίς στον Πικάσσο και τα Τετράδια (Cahiers) του 21ου αιώνα”
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 7 έως 11 χρόνων στην έκθεση “Christian Zervos & Cahiers d’Art. H Αρχαϊκή Στροφή”. Γιατί ένα περιοδικό τέχνης με την ονομασία “Τετράδια” γίνεται τόσο σημαντικό στο Παρίσι; Τι πέτυχε στον καιρό του; Ο εμπνευστής του, ένας σπουδαίος Έλληνας, ο Christian Zervos, κατάφερε να συνεργαστεί με τους πιο πρωτοπόρους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα και να τους συστήσει στο κοινό προβάλλοντας μάλιστα τους δεσμούς με την αρχαία ελληνική και μεσογειακή τέχνη. Τα παιδιά από 7 έως 11 χρόνων θα δημιουργήσουν τα δικά τους “Τετράδια” εξερευνώντας επίκαιρα θέματα από τις προσωπικές τους καλλιτεχνικές αναζητήσεις.
Κυριακή 16/2, 12:00 – 13:30
Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο Πειραιώς 138 
15€ προπώληση, 18€

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!
Κυριακή 16/2, 11:30
Μουσείο Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Αθήνα
15€

Αποκριάτικα εργαστήρια για παιδιά στον πολυχώρο Mimi & Mou

Στις 16 Φεβρουαρίου, δύο αποκριάτικα εργαστήρια περιμένουν τα παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών, στον πολυχώρο Mimi & Mou στο κέντρο της Αθήνας. Φορέστε τις αποκριατικές στολές σας κι ετοιμαστείτε να φτιάξετε από την αρχή μια νέα ιστορία μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Επιπλέον, θα κατασκευάσετε και τις αποκριάτικές μάσκες σας στο εικαστικό εργαστήρι.
Διαβάστε αναλυτικά για τα εργαστήρια εδώ.
Κυριακή 16/2, από 11:00
Πολυχώρος Mimi & Mou, Ζωοδόχου Πηγής 58
14€, 8€

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

“Φιλοθέη η αρχοντοπούλα των Αθηνών” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η ομάδα “Οθόνιον” παρουσιάζει ένα πρωτότυπο δράμα του Ιωσήφ Βιβιλάκη ειδικά γραμμένο για τους παίκτες σκιών Άθω Δανέλλη και Νικόλα Τζιβελέκη. Πρόκειται για την ιστορία της Αγίας Φιλοθέης, που ζωντανεύει σε μία παράσταση για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη. Αντλώντας έμπνευση από τον δραματικό βίο της περίφημης κυρά δασκάλας, μουσικοί και παίκτες σκιών εμψυχώνουν σκαλιστές χειροποίητες φιγούρες και ζωντανεύουν την περιπετειώδη ζωή της ασυμβίβαστης αρχοντοπούλας που φόρεσε τα ράσα.
Παρασκευή 14/2, Σάββατο 15/2 & Κυριακή 16/2, 21:00
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς
5€ – 12€

ΘΕΑΤΡΟ

«Η Ζοζεφίνα έχει μήνυμα» στις Μορφές Έκφρασης

Ο γνωστός μύθος του Αισώπου, «Το Λιοντάρι, η αλεπού και το ελάφι» γίνεται αφετηρία για τη δημιουργό Άννα Σεβαστή Τζίμα να συνθέσει μια σύγχρονη εκδοχή του παραμυθιού, όπου το παραμυθένιο δάσος γίνεται μια αστική Ζούγκλα και ο κυνηγός στήνει τις παγίδες του στο διαδίκτυο. Μια μουσικοθεατρική παράσταση για την προστασία των παιδιών και των εφήβων από τους κινδύνους του διαδικτύου.
Για παιδιά και εφήβους 9 – 15 ετών.
Σάββατο 15/2, 17:30
Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Αθήνα
12€, 10€, προπώληση: 8€

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανάγνωση παραμυθιού στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Το στραγάλι πήρε τον κατήφορο ; Και που πήγε; Και τι απέγινε … ; Αυτό και πολλά, πολλά, πολλά άλλα για τις περιπέτειες του στραγαλιού που πήρε τον κατήφορο και θέλησε να σώσει το περιβάλλον θα τα ακούσουν οι μικροί μας φίλοι (και οι γονείς τους μαζί) στο Πωλητήριο του ΜΓΦΙ από την συγγραφέα του βιβλίου Ανθή Βαφειάδη και τον ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό.
Σάββατο 15/2, 12:00
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Όθωνος 100, Κηφισιά
6€ οι ενήλικες, 4€ τα παιδιά

“Flash Back” στην Τεχνόπολη

Υπό την καθοδήγηση των έμπειρων ανθρώπων του μουσείου, μικροί και μεγάλοι θα ακολουθήσουν τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, θα έρθουν σε επαφή με τις μυρωδιές, θα ακούσουν τις ιστορίες των εργαζομένων μέσα από τα κορνούτα, θα αγγίξουν τις μηχανές που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα και γέμιζαν με ενέργεια και φως την πόλη, ενώ τη βιωματική αυτή εμπειρία θα ολοκληρώσουν οι θεατρικές “Αφηγήσεις ενός γκαζιέρη”!
Κυριακή 16/2, 12:00 – 13:00, 13:00 – 14:00
Τεχνόπολη, Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Ξενάγηση και θεατρικό δρώμενο: 1€ / άτομο
Απαραίτητες κρατήσεις. Περισσότερες πληροφορίες: 213-0109325

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b