MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda: Οι 5 καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας

Οι δικές μας επιλογές από κορυφαίες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 7 έως την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 και αξίζουν την προσοχή σας.

Monopoli Team

ΌΠΕΡΑ

Η Νυχτερίδα, του Γιόχαν Στράους στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή γιορτάζει τα 80 χρόνια λειτουργίας της με τη διάσημη οπερέτα του Γιόχαν Στράους, «Η Νυχτερίδα», με την οποία ξεκίνησε τις δραστηριότητές του στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου το 1940. Μεταφέροντας τη δράση του έργου στα αστικά σαλόνια της Αθήνας και στις καμπάνες του Αστέρα Βουλιαγμένης τη δεκαετία του ’60, η παραγωγή, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014, επιστρέφει και πάλι υπό την σκηνοθετική επίβλεψη του Αλέξανδρου Ευκλείδη.
Παρασκευή 7/2, Σάββατο 8/2, 20:00 & Κυριακή 9/2, 18:30
Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
10€ – 70€

ΘΕΑΤΡΟ

Μακμπέθ, στο Εθνικό Θέατρο

Σε συνέχεια των μεγάλων ρόλων που συναντά τα τελευταία χρόνια (Πέερ Γκυντ, Οιδίποδας) ο Δημήτρης Λιγνάδης – ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου – συναντά τον διψασμένο για εξουσία στρατηγό Μακμπέθ. Τόσο ως πρωταγωνιστής όσο και ως σκηνοθέτης μελετά το πρόσωπο του κακού, της βίας, της τρέλας και της πτώσης όπως τα ανιχνεύει ο Σαίξπηρ και τα μεταφράζει ο Νίκος Χατζόπουλος. Μαζί του οι Μαρία Κίτσου, Ράνια Οικονομίδου, Γιώργος Μπινιάρης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 7/2 και Σάββατο 8/2, 17.30 & 20:30, Κυριακή 9/2, 19:00
Εθνικό Θέατρο, Κεντρική Σκηνή, Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα
10€ – 25

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Keiji Haino στο Temple

Ο Ιάπωνας – ο πειραματικός και ανήσυχος – παραγωγικός καλλιτέχνης που δημιουργεί ασταμάτητα ήχους και μουσικές ιστορίες. Τι να περιμένεις; Ψυχεδέλεια και μινιμαλισμό, drone και αυτοσχεδιασμό, ως και ροκ κάποια στιγμή… όλα δηλαδή. Ο Keiji Haino από τα τέλη των 70s προκαλεί τον ήχο.
Παρασκευή 7/2, 20:00
Temple Athens, Ιάκχου 17, Γκάζι
17€ (προπώληση), 20€ (ταμείο)

ΕΚΘΕΣΗ

Χωρίς Τίτλο, του Χάρη Περιορέλλη στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Χάρη Περιορέλλη με τίτλο «Χώρίς Τίτλο» την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 19:30. Στην έκθεση θα παρουσιασθεί μια σειρά από δώδεκα έργα (λάδι και ακρυλικά σε καμβά) στους οποίους κυριαρχούν οι φιγούρες παιδιών καθώς και μιας γυναίκας – σύμβολο μητέρας. Τα δώδεκα αυτά έργα αποτυπώνουν την ενήλικη, πλέον ματιά του ζωγράφου στην παδική ηλικία.
Παρασκευή 7/2, 11:00 – 14:30 & 18:00 – 21:00, Σάββατο 8/2, 11:00 – 14:30
Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, Γλύκωνος 4, Αθήνα 
Είσοδος ελεύθερη

ΣΙΝΕΜΑ

Μικρές Κυρίες
Η σκηνοθέτις και σεναριογράφος Γκρέτα Γκέργουικ ξαναδιαβάζει τις περιπέτειες των αδελφών Μαρτς και μέσα από την ιστορία ενηλικίωσης τους αναδεικνύει τις αρετές του καθαρού βλέμματος και τη σημασία να μένεις πιστός στις επιθυμίες και τα όνειρα σου. Μια ταινία που αξίζει να δουν όχι μόνο οι γυναίκες αλλά και όλοι οι άντρες που προτάθηκε για 6 όσκαρ από τα οποία ξεχωρίζουν οι δύο ερμηνείες των Σίρσα Ρόναν και Φλόρενς Πιου που υποδύονται τις Τζο και Έιμι Μαρτς αντίστοιχα.
Διαβάστε την κριτική και δείτε που παίζεται

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b