MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend: 10 ιδέες για δραστηριότητες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο, 7 – 9/2, για όλη την οικογένεια.

Σαββατοκύριακο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

“Ο πετεινός και το ξόρκι της αποκριάς” στην Στέγη

Η επιτυχημένη ιδέα των Μουσικών Παραμυθιών συνεχίζεται, αυτή τη φορά με εστία έμπνευσης μύθους, έθιμα, μορφές και σύμβολα από το καρναβάλι. Φέτος, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ παρουσιάζει δύο νέα μουσικά αποκριάτικα παραμύθια για αφηγητή και ορχηστρικό σύνολο σε δύο συναυλίες, στη σκηνή της Στέγης. Το πρώτο παραμύθι είναι “Ο Πετεινός στο καρναβάλι” και το δεύτερο είναι το  “Αποκριάτικο ξόρκι”.
Σάββατο 8/2, 18:00 & Κυριακή 9/2, 17:00
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109
5€ – 10€

ΑΘΛΗΣΗ

Yoga για παιδιά στον παιδικό πολυχώρο Mimi & Mou

Ένα νέο πρόγραμμα παιδικής yoga ξεκινά κάθε Παρασκευή και Σάββατο στον Πολυχώρο Mimi & Mou, για παιδιά από 5 έως 8 ετών. Τα παιδιά φορούν άνετα ρούχα, βγάζουν τα παπούτσια τους και προσγειώνονται στα στρωματάκια τους! Μέσα από κινητικά και αναπνευστικά παιχνίδια, αφηγήσεις και παραμύθια, μέσα από τα στοιχεία της φύσης, το φυσικό σώμα δυναμώνει. Το συναισθηματικό σώμα απομακρύνει το άγχος και καλλιεργεί εμπιστοσύνη κι αυτοπεποίθηση.
Παρασκευή 7/2, 18:00 – 18:50 & Σάββατο 8/2, 9:00 – 9:50
Πολυχώρος Mimi & Mou, Ζωοδόχου Πηγής 58 
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα 210 3809461, 6977257327, 6977800278, καθημερινά 16:00 – 21:00 και στο [email protected]

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ποίηση και ζωγραφική στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Τα παιδιά θα δημιουργήσουν ζωγραφικά έργα εμπνευσμένα από τον καλλιτέχνη με ενταγμένο το στοιχείο των λέξεων και της street art κουλτούρας. Λέξεις που θα μιλάνε για την ισότητα και για ίσα δικαιώματα όλων των ανθρώπων πάνω στον πλανήτη. Ζωγραφική και ποίηση θα γίνουν ένα! Θα δημιουργήσουν δικά τους ποιήματα πάνω στον καμβά που θα ζωγραφίσουν.
Σάββατο 8/2, 18:00 – 19:00
Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα
15€

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Κάθε Σαββατοκύριακο, έως και τον Μάιο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία  και μουσική!
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ. 
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4

“Φωτογραφικές στιγμές – κρυμμένες εικόνες…” στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων

Ένα πρωτότυπο οικογενειακό μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα, για παιδιά ηλικίας 6-10 ετών μαζί με τους γονείς τους, παρουσιάζεται στο “Κέντρο Τεχνών” του Δήμου Αθηναίων με αφορμή τη διεθνή ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “AnymoreOdes” (Άλλες Ωδές;) του TransEuropeAthens/EyesCulture.
Σάββατο 8/2 & Κυριακή 9/2, 10:30 – 12:30
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Πλατεία Μαβίλη, Αθήνα 
Είσοδος ελεύθερη με κράτηση θέσης στα τηλ. 210 7248150,210 7232604 (έως τις 13:00 την Παρασκευή 7/2).

Σάββατο στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με ένα βιβλίο

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, η Θεατροπαιδαγωγός Άννη Θεοχάρη θα υλοποιήσει στο Πωλητήριο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας ένα Βιωματικό Εργαστήρι με αφορμή το βιβλίο της Μαρίας Καριωτάκη “H περιπέτεια της Πλαστικούρας”. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά κι έχει στόχο την ευαισθητοποίησή τους απέναντι στο περιβάλλον.
Σάββατο 8/2, 12:00
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13, Κηφισιά
Ενήλικες: 6€, Παιδιά: 4€

“Το αόρατο φως” στο Ίδρύμα Ευγενίδου

Έχει η ύλη χρώμα; Πώς αντιλαμβανόμαστε τα χρώματα; Γιατί ο ουρανός τη μέρα “είναι” μπλε και κατά το ηλιοβασίλεμα κόκκινος; Υπάρχει “φως” το οποίο οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιληφθούν; Πώς θα έμοιαζαν τα αστέρια και οι γαλαξίες αν μπορούσαμε να δούμε τις ακτίνες Χ ή τις ακτίνες γάμμα; Μέσα από ζωντανά πειράματα τα παιδιά κάνουν ένα ταξίδι στον “αθέατο” κόσμο του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, από τα ραδιοκύματα και τα μικροκύματα, το ορατό φως και τα χρώματα, μέχρι το υπέρυθρο και το υπεριώδες και εξερευνούν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας.
Σάββατο 8/2 & Κυριακή 9/2, 17:00
Ίδρύμα Ευγενίδου, Λεωφόρος Συγγρού 387
Κανονικό: 6€, Μειωμένο: 4€ 

ΘΕΑΤΡΟ

“Η Ζοζεφίνα έχει μήνυμα” στις Μορφές Έκφρασης

Ο γνωστός μύθος του Αισώπου, “Το Λιοντάρι, η αλεπού και το ελάφι” γίνεται αφετηρία για τη δημιουργό Άννα Σεβαστή Τζίμα να συνθέσει μια σύγχρονη εκδοχή του παραμυθιού, όπου το παραμυθένιο δάσος γίνεται μια αστική Ζούγκλα και ο κυνηγός στήνει τις παγίδες του στο διαδίκτυο. Μια μουσικοθεατρική παράσταση για την προστασία των παιδιών και των εφήβων από τους κινδύνους του διαδικτύου.
Για παιδιά και εφήβους 9 – 15 ετών.
Σάββατο 8/2, 17:30
Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Αθήνα
12€, 10€, προπώληση: 8€

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

“Ακούμε με τα μάτια το Μουσείο”

Μία ιδιαίτερη οικογενειακή ξενάγηση, ειδικά σχεδιασμένη για κωφούς, βαρήκοους αλλά και ακούοντες, η οποία πραγματοποιείται με παράλληλη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα. Μέσα από την ξενάγηση, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, βιώνοντας παράλληλα μία συνολική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις. Μικροί και μεγάλοι θα έρθουν σε επαφή με τις μυρωδιές του εργοστασίου, θα παρακολουθήσουν το ψηφιακό αρχειακό υλικό που διασώζεται, θα μάθουν τις ιστορίες των εργαζομένων και θα αγγίξουν τις μηχανές που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα και γέμιζαν με ενέργεια και φως όλη την πόλη.
Κυριακή 9/2, 12:00 – 13:00
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Τεχνόπολη
Η ξενάγηση είναι δωρεάν. Η είσοδος στο ΒΜΦ είναι 1€/άτομο * Απαραίτητες οι κρατήσεις: [email protected]

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

“Ζωγραφίζω το διάστημα”

Παιδιά από 5 χρονών και πάνω εμπνέονται από τα εκθέματα του Μουσείου, όλα αυθεντικά μετεωριτικά πετρώματα και αφήνουν την φαντασία τους να αποτυπώσει στο χαρτί το διάστημα έτσι όπως εκείνα το φαντάζονται. Στα εκθέματα του Μουσείου θα δουν μετεωριτικό υλικό από την Κύρια Ζώνη των Αστεροειδών μεταξύ Άρη & Δία, μετεωρίτες από τον πλανητοειδή 4 Vesta, μετεωρίτες με προέλευση τη Σελήνη και τον πλανήτη Άρη – όπως ο περίφημος Tissint που έπεσε της Meteoritical Society το 2017.
Κυριακή 9/2, 11:00 – 12:30
Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών, Ιακωβίδου 27, Αθήνα
10€

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b