MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OSCARS

10 πράγματα που θα ήθελα να δω στα φετινά OSCAR

Από εμφανίσεις-έκπληξη μέχρι και τους μεγάλους νικητές της βραδιάς, όλα όσα περιμένουμε από τα φετινά Όσκαρ.

Η στιγμή του επικού λάθους στα 89α Όσκαρ
author-image Μαρία Μαρκουλή

Ξέρουν απ ’έξω τους νικητές, τις χρονιές και τις κατηγορίες. Θυμούνται ολόκληρες φράσεις του Ντάνιελ Ντέι Λιούις από τους ευχαριστήριους λόγους του. Γνωρίζουν  πού φυλάει τα αγαλματάκια της η Μέριλ Στριπ και δεν χρειαζεται να googlάρουν τίποτε. Αντίθετα το Google τους αναζητά (λέμε τώρα…) για πληροφορίες. Είναι οι φανατικοί των Όσκαρ. Έχουν οργανώσει ήδη το βράδυ της απονομής και  το ξενύχτι τους. Μπορεί να μην ανήκω στο μεγάλο oσκαρικό κοινό (τουλάχιστον στο πιο… hardcore κομμάτι του) αλλά θαυμάζω τους πιστούς του. Γιατί το χαίρονται.

Σε Οσκαρικό κλίμα λοιπόν, ιδού τι θα ήθελα να δω.

1. Την έκπληξη

Εκεί που δεν έχουν και φέτος ορίσει κεντρικό παρουσιαστή, όλως αιφνιδίως και που δεν το περιμένει κανείς, να εμφανιστει ο Ricky Gervais. Που παρουσίασε τις Χρυσές Σφαίρες πριν από μερικές εβδομάδες και έκανε την τελετή απονομής να έχει πραγματικά ενδιαφέρον. Που δεν άφησε τίποτε όρθιο και κανέναν να μη σχολιάσει. Τους τα είπε όπως δεν τα είχαν ακούσει ποτέ, αν μην τι άλλο δημόσια.

Και κατέληξε κάπως έτσι: «Λοιπον, αν κερδίσετε, ανεβείτε εδώ, πάρτε το βραβιάκι σας, πείτε ευχαριστώ στον ατζνέντη σας και στον θεό σας και foff. Ναι, είχε ενδιαφέρον. Bέβαια ο Ricky δήλωσε  ότι δεν σκοπεύει να ξανα-παρουσιάσει βραβεία και πολύ που τον νοιάζει. Αλλά, αν –πάλι: λέμε αν- είχαν τα Όσκαρ έμπνευση…

2. Τον Ταραντίνο να (ξανα)κερδίζει

Ο Κουέντιν Ταραντίνο με τους πρωταγωνιστές της ταινίας Once Upon A Time… in Hollywood στο Φεστιβάλ Καννών

Το Once Upon A Time in Hollywood. Ναι! Το τέλος της αθωότητας. 1968, το Χόλιγουντ, οι δολοφονίες Μάνσον, η παράνοια, το σινεμά μέσα στο σινεμά, η μουσική – οι φοβερές ερμηνείες. Αυτό που βγάζει ο Κουέντιν Ταραντίνο στη σκηνη και μας κάνει να θέλουμε να δούμε ακόμη περισσότερο σινεμά. Με λατρεία.

3. Τον Joker να διαπρέπει

Ο Joaquin Phoenix έχει ήδη κερδίσει μια Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στο Joker

Και  τον Χοακίν να σηκώνει την κούπα (γιατί όχι; -και την κούπα!- ψηλά) και να κάνει και δυο βήματα αλά Joker χορευτικά. Γιατί ο Joker του ηταν ο καλύτερος έβερ, μίλησε για τόσα πολλά, με τέτοιο τρόπο! Όποιος δεν είδε την ταινία, να πάει τώρα. Και να δει και το Μaster και όλες τις ταινίες που παίζει ο Χοακίν Φίνιξ. Αν δεν τις έχει δει.

3. Μια ακόμη… Γουόρεν Μπίτι στιγμή

H Faye Dunaway και ο Warren Beatty διαβάζουν τη “λάθος” κάρτα!

Όχι με τον ίδιο τον Γουόρεν Μπίτι, αλλά με όποιον. Να βγει και να ανακοινώσει λάθος νικητή. Όπως είχαν δώσει στον Μπίτι λάθος φάκελο και ανακοίνωσε best movie το Lala land ενώ είχε κερδίσει το Moonlight και είχε ανέβει το καστ του Lala land να παραλάβει και είχε αρχίσει τις ευχαριστίες εδώ κι εκεί μέχρι που τους σταμάτησαν και τους είπαν – σόρι λάθος. Διασκεδαστικά είναι όλα αυτά. Και μετά τρελαίνεται το youtube.

4. Nα πάρει Όσκαρ η Billie Eilish

Η Billie Eilish σάρωσε στα βραβεία Grammy

Δεν είναι υποψήφια; Δεν πειράζει. Από όπου περνάει βραβεία παίρνει. Μάζεψε τα πέντε Γκράμι της τις προάλλες. Σε καλή μεριά. Του χρόνου πάντως θα κατέβει κινηματογραφικά με 007.

5. Να κερδίσει ο Ιρλανδός

Μία από τις πιο δυνατές της ταινίας: Όταν ο Φρανκ τηλεφωνεί στην χήρα του Τζίμυ Χόφα

Κάτι. Οπωσδήποτε. Γιατί είναι αδικία. Να μην… Σπουδαία ταινία έκανε πάλι ο θείος Μάρτιν και είναι πια κουραστικό ν΄ακούς «ναι, αλλά δεν είναι Goodfellas». Είναι όλοι τους υπέροχοι-και η σκηνή που ο Ντε Νίρο τηλεφωνεί στη χήρα μπαίνει και στις καλύτερες του σινεμά γενικά.

6. Να κερδίσει η Λόρα Ντερν

H Laura Dern κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Β’ Γυναικείου Ρόλου

Γιατί το αξίζει για την ερμηνεία της στο ρόλο της δικηγόρου στο Marriage Story και γιατί το αξίζει όλα αυτά τα χρόνια. Η Laura Dern από τις ταινίες του David Lynch. H Lula του Wild at Heart.

7. Τον Λεονάρντο
Ο Leonardo DiCaprio με το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου που είχε κερδίσει για το Revenant

Ο Leonardo DiCaprio με το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου που είχε κερδίσει για το Revenant

Επειδή του χρωστάει πολλά βραβεία η Ακαδημία (άρχισε να ξεπληρώνει με το The Revenant) και ό,τι κερδίζει ο  DiCaprio είναι σωστό και δίκαιο και πιάνει τόπο.

8. Να δούμε εμφανίσεις που θα συζητηθούν

Όχι στο κόκκινο χαλί, εκεί που μας λένε ποιους σχεδιαστές φοράνε, αλλά στο σόου. Να δώσουν περιεχόμενο στο λίγο χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους. Μην τα περιμένουμε όλα από τον Χοακίν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιαγωνισμός για πολλά… OSCAR: κέρδισε μαγευτικά τριήμερα σε ονειρεμένους ξενώνες!12.09.2018

9. Να τιμηθεί η αρετή της οικονομίας

Το έχουν μάθει πια όλοι, ότι ουκ εν τω πολλώ το ευ- ουτε οι χορηγοί το θέλουν αυτό, ούτε το κοινό που περιμένει να δει τους μεγάλους νικητές.  Τελευταία τα προσέχουν κάτι τέτοια στην Ακαδημία, αλλά αν οι ταινίες φέτος τράβηξαν σε διάρκεια, ίσως η διάρκεια να είναι τρεντ.

10. Και τέλος κι αυτό

Να πέσω “μέσα” στις προβλέψεις (τώρα-τώρα! ψήνονται κι αυτές).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, μη χάσετε ζωντανά από τις 11.30 μ.μ. τις αφίξεις στο κόκκινο χαλί με live σχολιασμό από τον Γιώργο Σατσίδη και τη Χριστίνα Μπίθα στο Dolby Theatre στο Λος Άντζελες και στη 1.30 π.μ το pre show, αποκλειστικά στην COSMOTE TV.

Το αποκορύφωμα της βραδιάς έρχεται με την τελετή απονομής στις 03.00 π.μ., την οποία θα απολαύσουμε στο COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο ή στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD με σχολιασμό από τους Γ.Σατσίδη και Χ. Μπίθα.

 

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b