MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι Χρυσές Σφαίρες, η πολιτογράφηση και η Ελλάδα του Τομ Χανκς

Το τιμητικό Βραβείο Σεσίλ Μπ. ΝτεΜιλ για την προσφορά του στον κινηματογράφο, παρέλαβε ο ταλαντούχος ηθοποιός Τομ Χάνκς κατά την τελετή απονομής των 77ων Χρυσών Σφαιρών.

Monopoli Team

Ο 63χρονος ηθοποιός Τομ Χανκς, στην ομιλία του, την στιγμή παραλαβής του βραβείου του, μίλησε με αγάπη για την Ελλάδα, έχοντας πλέον πολιτογραφηθεί τιμητικά Έλληνας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, πριν από λίγες μέρες, στις 27 Δεκεμβρίου.

View this post on Instagram

Starting 2020 as an Honorary citizen of all of Greece! Kronia pola! ( more or less, “happy year!”). Hanx

A post shared by Tom Hanks (@tomhanks) on

«Το 2020 αρχίζει για μένα ως επίτιμος πολίτης όλης της Ελλάδας! Χρόνια πολλά», είχε γράψει κάτω από ένα post μιας φωτογραφίας του στο Instagram ο ηθοποιός, πριν από λίγες ημέρες. Στη φωτογραφία φαίνεται η σκιά του ίδιου πάνω σε ένα αρχαίο άγαλμα.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Τομ Χανκς περνάει τα καλοκαίρια του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αντίπαρο, όπου ο ίδιος και η γυναίκα του Ρίτα Γουίλσον έχουν πλέον και δικό τους σπίτι.

Ο ίδιος έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές να γιορτάζει στην Αμερική το Πάσχα, σύμφωνα με τα ελληνικά έθιμα, ενώ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι αγαπάει πολύ την χώρα μας.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών για το 2020, ο Τομ Χανκς κατάφερε να συγκινήσει τους πάντες μιλώντας για την οικογένειά του, την σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον και τα πέντε παιδιά τους, «που είναι πιο γενναία από τον πατέρα τους».

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στην Ελλάδα δύο φορές – την πρώτη κατά την ευχαριστήρια ομιλία του στην σκηνή, κατά την παραλαβή του βραβείου – λέγοντας ότι «Δεν είμαι εδώ για τα χρήματα – αν και είμαι πλούσιος! Μπορώ να πάω στην Ελλάδα όποτε το θελήσω, για τέτοια άνεση μιλάμε…».

Στην συνέχεια, στην Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη βράβευση, ο διάσημος ηθοποιός μίλησε με αγάπη για την Ελλάδα και την ζωή του στην Αντίπαρο, όπου έχει εδώ και χρόνια το δικό του σπίτι.

Μάλιστα, στην πρώτη ερώτηση που έγινε από Ελληνα ανταποκριτή στο Χόλιγουντ, ο Τομ Χανκς δεν δίστασε να απαντήσει με χιούμορ:

«Α! Έχω ερωτήσεις σχετικά με την τιμητική πολιτογράφησή μου ως Ελληνας: Πρώτον πρέπει να υπηρετήσω στον στρατό; Δεν είμαι καλός σε αυτό, πονάω στα γόνατα και είμαι γέρος. Πρέπει να πληρώσω φόρους ή μπορώ να πληρώσω με μετρητά; Αστειεύομαι, είναι μεγάλη τιμή, είμαι «Ελληνας» ουσιαστικά εδώ και 32 χρόνια».

«Η Ελλάδα είναι ένα «καταφύγιο». Η οικογένεια μου πηγαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Έχω πάει σε όλον τον κόσμο, στα πιο όμορφα μέρη του κόσμου, κανένα όμως δεν ξεπερνά την Ελλάδα. Η γη, ο ουρανός, το νερό. Είναι καλά για την ψυχή σου. Είναι μέρος που σε γιατρεύει.

Ιδίως αν βάλεις τον εαυτό σου σε αυτό το φανταστικό, το πραγματικά φανταστικό, πρόγραμμα να κοιμάσαι ως το μεσημέρι, να ξενυχτάς ως τις 3 το πρωί, συζητώντας σε μια ταβέρνα. Είναι η καλύτερη ζωή που μπορεί να έχει κάποιος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο «Ελληνας» πλέον Τομ Χανκς.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b