MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Free City: 7 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα

Εκθέσεις, προβολές, δραστηριότητες και πολλές άλλες δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα, από την Παρασκευή 24 έως την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020.

Παιχνίδι για μεγάλους στο Μουσείο από το Ίδρυμα Γουλανδρή
Monopoli Team

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ

Τοποθετημένο φέτος στην αρχή του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, το Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ δίνει στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού «εκ των έσω». Το Παγοδρόμιο θα λειτουργεί καθημερινά έως τις 02/02/2020, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ (εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες) με χρόνο παραμονής έως 40′. Απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή. ηλικίες.
Καθημερινά, 10:00 – 22:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,

Οι προεγγραφές θα είναι διαθέσιμες ανά βδομάδα και θα ανοίγουν κάθε Πέμπτη στις 10 το πρωί.

Παιχνίδι για μεγάλους στο Μουσείο

Με σημείο εκκίνησης τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β&E Γουλανδρή και μέσα από μία διαδικασία που θυμίζει παιχνίδι, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με βιωματικό τρόπο με τον κόσμο της μοντέρνας τέχνης και αποκτούν πρόσβαση σε μία νέα ερμηνεία των έργων και των δημιουργών τους. Εποχές, χρώματα και καλλιτεχνικά ρεύματα εμπνέουν επιμέρους δράσεις που έχουν στόχο την καλλιέργεια της φαντασίας, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ενθάρρυνση για κοινωνικοποίηση και ομαδικότητα.
Για άτομα 60+ και άτομα με ή χωρίς ήπια διαταραχή γνωστικών λειτουργιών
Έως 15 συμμετοχές ανά 60’
Παρασκευή 24/1, 11.00-12.00
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13
Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή
*Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη της περιήγησης.

Pillar του Ηλία Σιψά

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Terra Lumina: Έκθεση του Ηλία Σιψά στη γκαλερί Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου

Η αίθουσα τέχνης «Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου» παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Ηλία Σιψά με τίτλο «Terra Lumina» που αποτελείται από φωτογραφικά έργα, γλυπτικές κατασκευές και βίντεο. Η έκθεση είναι μια εικαστική μεταγραφή της έννοιας και της τέχνης της φωτογραφίας, της γραφής με φως. Πυρήνας των μορφικών κατασκευών του Ηλία Σιψά είναι οι ιδιότητες του φωτός, οι γεωμετρικές φόρμες, οι μετασχηματισμοί των υλικών του και το παιχνίδι ανάμεσα σε αντιθετικές έννοιες όπως διαφάνεια/αδιαφάνεια, ορατό/αόρατο, φωτεινό/σκοτεινό, κενό/πλήρες, αρνητικό/θετικό. Πρόκειται για μία εικαστική διαδικασία αναζήτησης των ορίων της αντίληψης μέσα από τις εκφάνσεις του φωτός και της ύλης.
Παρασκευή: 11:00 – 20:00, Σάββατο: 11:00 – 15:00
Αίθουσα τέχνης «Έ κ φ ρ α σ η – Γιάννα Γραμματοπούλου», Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα

Βάλ’τους Χ–Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας: Έκθεση στην Τεχνόπολη

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 η έκθεση «Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας» ανοίγει ξανά τις πόρτες της για το κοινό στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Τον Μάρτιο του 2019, περισσότερα από 3.000 άτομα πέρασαν από την πρώτη έκθεση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Βάλ’τους Χ», δηλώνοντας με την παρουσία τους ότι η ρατσιστική βία μας αφορά όλες και όλους και δεν πρέπει να μένει στο σκοτάδι. Σχεδιάζουν οι:Δήμητρα Αδαμοπούλου, Τάσος Αναστασίου, Ευάγγελος Ανδρουτσόπουλος, John Antono, Aspalax, Μάριος Μπόρας, Γιώργος Μπότσος, Bratimoto, Γιώργος Χαλκιάς, Chrispy Sift, Molly Crabapple, Σπύρος Δερβενιώτης, Vasco Gargalo, Δημήτρης Γεωργοπάλης, ΤόμεκΓιοβάνης, Γιώργος Γούσης, Kanellos COB, No Budget Epics και πολλοί άλλοι. Παρασκευή: 14:00 – 22:00, Σάββατο – Κυριακή: 11:00 – 22:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα

Nature, Λάδι σε ξύλο, Δημήτρης Αγγελόπουλος

Το Ίχνος της Γραμμής: Έκθεση ζωγραφικής του Δ. Αγγελόπουλου στο Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ

Το Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ παρουσιάζει την δεύτερη ατομική έκθεση του Δημήτρη Αγγελόπουλου με τίτλο «Το Ίχνος της Γραμμής» σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Γιώργου Μυλωνά, από τις 25 Ιανουαρίου 2020 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2020. Ο καλλιτέχνης στην έκθεση «Το Ίχνος της Γραμμής» επιχειρεί μέσα από σχέδια αλλά και αμιγώς παραστατικά έργα με λάδια σε καμβά και ξύλο να εξαντλήσει τους τρόπους που μπορεί η γραμμή και το ίχνος της να τον οδηγήσει σε καινούρια εικαστικά μονοπάτια.
Σάββατο 25/1 στις 19:00
Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ, Ευγενίου Βουλγάρεως, 6, Μετς, Αθήνα

Tetsuo, του Shinya Tsukamoto

ΣΙΝΕΜΑ

Προβολή της ταινίας Tetsuo, του Shinya Tsukamoto στην Γκαλερί Citronne

Η Γκαλερί Citronne προβάλλει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 στις 20:00 τη θρυλική ανεξάρτητη Iαπωνική ταινία επιστημονικής φαντασίας «Tetsuo» του Shinya Tsukamoto. O Tetsuo που σημαίνει Άνθρωπος-Σίδερο είναι λιβιδινικά και πολιτικά αταξινόμητος, απρόβλεπτος, στον αντίποδα του χολιγουντιανού Iron Man.
Πέμπτη 23/1 στις 20:00
Γκαλερί Citronne, Πατριάρχου Ιωακείμ 19

ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ

Το 24ο Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κοτζιά

Από την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 και για είκοσι τέσσερις ημέρες, πραγματοποιείται στην Πλατεία Κοτζιά το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο Παζάρι Βιβλίου στην πόλη των Αθηνών, με κεντρικό σύνθημα: «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου». Σε μία σύγχρονη, υπαίθρια, στεγασμένη και θερμαινόμενη εγκατάσταση, το αθηναϊκό, και όχι μόνο, αναγνωστικό κοινό έχει την ευκαιρία να προμηθευτεί αξιόλογα βιβλία από μία μεγάλη ποικιλία τίτλων, όλων των κατηγοριών και για όλες τις ηλικίες.
Καθημερινά, 09:00 – 21:00
Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b