MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Προβολή της ταινίας Tetsuo, του Shinya Tsukamoto στην Γκαλερί Citronne

Η Γκαλερί Citronne, στο πλαίσιο της έκθεσης του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου «Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, 2019: Καινούργια Έργα» , προβάλλει, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, την ιαπωνική ταινία επιστημονικής φαντασίας «Tetsuo» του Shinya Tsukamoto, με ελεύθερη είσοδο.

Tetsuo
Monopoli Team

Η Γκαλερί Citronne προβάλλει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 στις 20:00 τη θρυλική ανεξάρτητη Iαπωνική ταινία επιστημονικής φαντασίας «Tetsuo» του Shinya Tsukamoto. O Tetsuo που σημαίνει Άνθρωπος-Σίδερο είναι λιβιδινικά και πολιτικά αταξινόμητος, απρόβλεπτος, στον αντίποδα του χολιγουντιανού Iron Man. Είναι μια σύνθεση σάρκας και νεκρής μηχανής, φτιαγμένος όχι από τον θρίαμβο του ανθρώπινου και του μηχανικού αλλά από τα υπολείμματά του. Ο Tetsuo είναι μια ασθματική και βίαιη ελεγεία στη μεταμόρφωση του σώματος, στη μηχανή και το cyborg ως δύναμη ανατροπής.

«Tetsuo: Η σύνδεση της ταινίας με το έργο του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου

Η προβολή της ταινίας Tetsuo γίνεται στο πλαίσιο της έκθεσης του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου «Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, 2019: Καινούργια Έργα» και σε διάλογο με αυτήν. Ξεκινά από την δηλωμένη αγάπη του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου για τον κινηματογράφο και, ειδικότερα τον κινηματογράφο της περιπέτειας, και προσπαθεί να αναδείξει όψεις του έργου του πέρα από τη συμβατική κριτική. Πράγματι, το συναισθηματικά και σωματικά φευγαλέο ανθρωποειδές στο έργο του Θεοφυλακτόπουλου συναντά στον Tetsuo έναν αναπάντεχο διακειμενικό συνομιλητή.

Tetsuo

Η εικαστική ένταση της ταινίας και η υπαρξιακή βία του ζωγραφικού υλικού, η φρενίτιδα του μοντάζ και η ανυπότακτη χειρονομία του ζωγράφου, οι κοινές τονικότητες του άσπρου και του μαύρου συγκροτούν το μορφικό υπέδαφος πάνω στο οποίο υφαίνεται η θεματική και ψυχική συγγένεια της ταινίας και των έργων της έκθεσης. Πάνω από όλα, η αντιπαραβολή του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου και της ανεξάρτητης ιαπωνικής ταινίας δείχνει με αυτόν τον αντιστικτικό τρόπο πόσο το έργο του Θεοφυλακτόπουλου βρίσκεται στον πυρήνα της σύγχρονης συζήτησης για το ανθρωποειδές, το τερατώδες, το σωματικό, το μηχανικό και τα επισφαλή τους όρια.

*Την ταινία θα προλογίσουν ο κριτικός κινηματογράφου Αλέξανδρος Παπαγεωργίου και ο επιμελητής της έκθεσης Θεόφιλος Τραμπούλης. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, ώρα 20:00

Χώρος: Γκαλερί Citronne, Πατριάρχου Ιωακείμ 19, 4ος όροφος. Τηλ.: 210-723-5226 και 697-998-9684. Email: [email protected] | https://citronne.com/el/

Είσοδος Ελεύθερη

Tetsuo: The Iron Man | Σενάριο, παραγωγή, μοντάζ και σκηνοθεσία: Shinya Tsukamoto | Φωτογραφία: Kei Fujiwara και Shinya Tsukamoto | Μουσική: Chu Ishikawa | Ημερομηνία πρώτης προβολής: 1 Ιουλίου 1989 | Χώρα: Ιαπωνία | Γλώσσα:  Ιαπωνικά με αγγλικούς υποτίτλους | Διάρκεια: 67′

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b