MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΟΥΑΓΙΕ

Η σκηνοθέτις Κατερίνα Σιώζου μιλά για το έργο «Μom Made Mermaid»

Στο φουαγιέ με την Κατερίνα Σιώζου, η οποία σκηνοθετεί το έργο του Γιώργου Νικολαΐδη «Μom Made Mermaid» και μοιράζεται μαζί μάς τις σκέψεις της σχετικά με την παράσταση, γιατί θα πρότεινε σε κάποιον να πάει να την δει, ενώ ταυτόχρονα εξηγεί γιατί επέλεξε να εκβαθύνει στην ιδιαίτερη σχέση μάνας – γιου.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Τι σας ενέπνευσε στο έργο του Γιώργου Νικολαΐδη «Μom Made Mermaid»;

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι είμαι πολύ τυχερή που ήρθε στην ζωή μου αυτό το έργο, που από την πρώτη ανάγνωση κατάλαβα ότι θα κοιμάμαι και θα ξυπνάω με αυτή την σχέση στο μυαλό μου και μαντέψτε! Αυτό έγινε. Η πρώτη σχέση στη ζωή μας είναι αυτή που έχουμε με τη μητέρα μας πριν ακόμα βγούμε στο φως. Το έργο μάς μιλάει για αυτή ακριβώς την συνύπαρξη. Πάντα θα με εμπνέει αυτή η σχέση και πάντα θα προσπαθώ να εκβαθύνω όλο και περισσότερο.

Πώς προσεγγίσετε το έργο και τι είναι αυτό που θέλετε να περάσετε στο κοινό;

Προσπάθησα να προσεγγίσω το έργο μέσα από την βιώματα μου την πραγματική αλήθεια της ψυχής μου. Να δω καθαρά και όχι συναισθηματικά την πραγματική εικόνα των πραγμάτων.

Η Μάγια Κατσιπάνου και ο Γιώργος Γεροντιδάκης πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Μom Made Mermaid».

Μιλήστε μας για το έργο και τους ήρωες που θα δούμε επί σκηνής.

Βλέπουμε μια καθημερινή ρουτίνα της συγκεκριμένης οικογένειας που αποτελείται από μια μητέρα και έναν γιο. Μόνο αυτό υπάρχει! Τίποτα άλλο. Η μητέρα έχει χτίσει έναν ολόκληρο κόσμο μόνο γι’ αυτούς. Φυσικά και το παιδί αντιδράει, δεν του φτάνει αυτή η κατάσταση, το νιώθει στο σώμα του στο μυαλό του στην καρδια του και πρέπει να κάνει κάτι και σύντομα. Αναπόφευκτα γίνεται με σκληρό τρόπο, αυτόν τον τρόπο ξέρει.

Μεταφέρετε μας κάτι που ανακαλύψατε σε σχέση με το έργο ή με τον εαυτό σας, κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του.

Ανακάλυψα ότι πότε δεν μπορούμε να γίνουμε ελεύθεροι άνθρωποι γιατί πάντα θα είμαστε δέσμιοι των συναισθημάτων μας. Όσο και να θέλουμε να πιστέψουμε κάτι άλλο.

Γιατί να έρθει κάποιος να δει την παράσταση;

Θα πρότεινα σε κάποιον να έρθει να «κολυμπήσει» μαζί μας για να πάρει μια γεύση, μια μυρωδιά από αυτόν τον απέραντο ωκεανό που θα του προσφέρουμε από την καρδιά μας.

Πώς θα περιγράφατε με 3 λέξεις το έργο;

Διαχρονικό/Δυνατό/Αληθινό.

Μοιραστείτε μαζί μας ένα αγαπημένο σας απόσπασμα από το κείμενο.

ΓΙΟΣ: Γιατί δεν έχει κεριά η τούρτα;

ΜΑΝΑ: Δεν έβαζα… μου χαλούσε το σχέδιο. Δες εδώ… αριστούργημα!!!

ΓΙΟΣ: Τα κεριά είναι απαραίτητα για τα γενέθλια.

ΜΑΝΑ: Ποιος το λέει; Για τα γενέθλια είναι απαραίτητο μόνο να γεννηθείς… να γεννηθείς από μία μάνα που θα ξέρει να φτιάχνει τούρτες… Να σαν κι αυτές…αριστούργημα! Κοίτα…

ΓΙΟΣ: Το κερί είναι ευχή… δεν έχω κάνει καμία ευχή; Πες μου… δεν έχω σβήσει ποτέ κερί;

ΜΑΝΑ: Έχω κάνει εγώ για σένα… έχω κάνει τόσες που δεν χρειάζεται εσύ να σκέφτεσαι καν… κάθε πρωί που ξυπνάς, πριν βγεις από την πόρτα, κάθε φορά που μου φέρνεις νερό… και κάθε φορά που κοιμάσαι. Με μια ευχή στο στόμα είμαι.

ΓΙΟΣ: Μου χρωστάς τόσες ευχές… έχω τόσες που θέλω να πω… Που έχεις ένα κερί;

Πώς είναι το κείμενο της παράστασης μετα τις πρόβες;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Κατερίνα Σιώζου σκηνοθετεί την παράσταση «Μom Made Mermaid», του Γιώργου Νικολαΐδη στο Γυάλινο Εναλλακτικό, τη νέα εναλλακτική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. (Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη τηλ.: 210 9315 600, www.gialino.gr)

Η παράσταση εντάσσεται σ’ ένα ρεπερτόριο θεατρικών έργων, το οποίο αποτελείται από 6 παραστάσεις νέων σκηνοθετών- μία για κάθε μήνα- με τίτλο «ΑΙΜΑ» που παρουσιάζονται τη νέα σεζόν υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Καραγέωργου.

Πρωταγωνιστούν: Μάγδα Κατσιπάνου, Γιώργος Γεροντιδάκης
Ημέρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Ιανουαρίου, στις 21:30. Διάρκεια: 80′.
Εισιτήριο: 10 ευρώ.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b