MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda: 5 κορυφαίες επιλογές ψυχαγωγίας

Οι δικές μας επιλογές από κορυφαίες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 10 έως την Κυριακή 12 Ιανουαρίου και αξίζουν την προσοχή σας.

"Λεπορέλλα". Φωτο: Γεράσιμος Δομένικος
Monopoli Team

ΌΠΕΡΑ

Λεπορέλλα, του Γιώργου Κουρουπού στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Στη Βιέννη στα τέλη του 19ου αιώνα, στο αρχοντικό ενός βαρόνου, μια φιλάργυρη, γεροντοκόρη υπηρέτρια ζει τον ανεκπλήρωτο έρωτα για το αφεντικό της, εξυπηρετώντας τις ανήθικες επιθυμίες του και κρυφακούγοντας πίσω απ’ τον τοίχο. Η Λεπορέλλα είναι η νέα όπερα του Γιώργου Κουρουπού και ένα ψυχογράφημα που εξερευνά τις σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης σεξουαλικότητας αλλά και μια μοναδικά δυνατή και συγκινητική ιστορία για τους ανθρώπους που δεν αγαπήθηκαν.
Δείτε περισσότερα εδώ.
Σάββατο 11/1, 20:30, Κυριακή 12/1, 19:00
Εθνική Λυρική Σκηνή, ΚΠΙΣΝ
15€, 20€, Φοιτητικό: 10€

ΧΟΡΟΣ

Πρακτική Εγκυκλοπαίδεια, Αποκλίσεις στη Στέγη

Στο νέο χορογραφικό έργο της, που ανεβαίνει στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, η Λενιώ Κακλέα ανιχνεύει το σύγχρονο κοινωνικό τοπίο της Ευρώπης, μέσα από τις καθημερινές σωματικές δραστηριότητες των κατοίκων της. Η αφετηρία της έρευνάς της τοποθετείται το 2016, όταν η ίδια, πλαισιωμένη από συγγραφείς και αναλυτές, πραγματοποίησε 600 συνεντεύξεις, συλλέγοντας αφηγήσεις γύρω από τις συνήθειες, τις τελετουργίες και τα συναλλακτικά ήθη των συμμετεχόντων.
Παρασκευή 10/1, Σάββατο 11/1, Κυριακή 12/1, 21:00
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107
7€ έως 15€

Nils Petter Molvaer στο Half Note Jazz Club

Άφιξη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όχι μόνο για το κοινό της τζαζ, αυτή του Νορβηγού Nils Petter Molvaer. Δυναμικό και ανήσυχο μουσικό πνεύμα ο τρομπετίστας, γνωστός αρχικα από το γκρουπ των  Masqualero και απο τις ηχογραφήσεις του στην ECM, βρίσκεται σταθερά σε δρόμους που η τζαζ συναντά την ελεκτρόνικα και το hip hop, δημιουργεί νέα ρεύματα. Μαζί του στις εμφανίσεις του στην Αθήνα και σταθερός «συμπαίκτης» του, ο κιθαρίστας Eivind Aarset, Νορβηγός και αυτός και ο Ελβετός Samuel Rohner στα κρουστά, για το τετραήμερο 9 – 12 Ιανουαρίου στο Half Note Jazz Club.
Δείτε περισσότερα εδώ.
Παρασκευή 10/1 & Σάββατο 11/1, 22.30, Κυριακή 12/1, 21.30
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα
20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)

ΈΚΘΕΣΗ

Νίκος Καββαδίας – 11.01.1910, στη Γκαλερί του Νότου

39 σύγχρονοι εικαστικοί παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής και φωτογραφίας σχετικά με τη ζωή και το έργο του ποιητή των θαλασσών, Νίκου Καββαδία. Την ημέρα των εγκαινίων θα παρουσιαστεί performance σε επιμέλεια της βραβευμένης σκηνοθέτιδας και ηθοποιού Μαρίας Κατσιώνη στην οποία εκτός της ίδιας συμμετέχουν οι ηθοποιοί Γεωργία – Ταϋγέτη Καραμέρου και Χρήστος Γλυκός.
Δείτε περισσότερα εδώ. 
Σάββατο 11/1, 13:00 – 16:00 (εγκαίνια)
Είσοδος ελεύθερη
Γκαλερί του Νότου, Κουντουριώτου 152, Πειραιάς

ΣΙΝΕΜΑ

1917

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο φιλμ που ακούγεται – μετά κι από τον θρίαμβο του στις Χρυσές Σφαίρες όπου κέρδισε το διπλό έπαινο για την καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία της χρονιάς- πιο πολύ από κάθε άλλο σήμερα ότι μπορεί να σαρώσει τα Όσκαρ. Το «1917» του Σαμ Μέντες είναι όντως μια εντυπωσιακή αντιπολεμική δημιουργία που μας ταξιδεύει στην φρίκη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου για να μας αφηγηθεί ένα «αυθεντικό» περιστατικό που κληρονόμησε ο σκηνοθέτης από τον βετεράνο παππού του και αποφάσισε ότι έφτασε η ώρα για να το μοιραστεί μαζί μας.
Διαβάστε την κριτική

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b