MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Leopold ή κόβοντας τα δάχτυλα του κοινού, από την ομάδα ex.anima στο Faust

Η παράσταση «Leopold ή κόβοντας τα δάχτυλα του κοινού» του Θανάση Τριαρίδη, έρχεται, από τις 9 Ιανουαρίου 2020, στο Faust: Bar-Theatre-Arts, σε σκηνοθεσία Μαρίας Τσομπανάκου, Βασιλικής Κούλη.

| Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας
Monopoli Team

Η ομάδα ex.anima παρουσιάζει το έργο «Leopold ή κόβοντας τα δάχτυλα του κοινού» του Θανάση Τριαρίδη, από τις 9 Ιανουαρίου 2020, στο Faust: Bar-Theatre-Arts, σε σκηνοθεσία Μαρίας Τσομπανάκου, Βασιλικής Κούλη.

«Leopold»: Το έργο

Με εξελιγμένη σκηνοθετική εκδοχή και την ίδια αιχμηρή ματιά, η παράσταση «Leopold ή κόβοντας τα δάχτυλα του κοινού» επιστρέφει για να μας γνωστοποιήσει, μέσα από το κείμενο του Θανάση Τριαρίδη, τα γεγονότα που οδήγησαν σ’ ένα έγκλημα τεράστιο, μα βουβό. Και έπειτα να μας ρωτήσει: Τι είναι πιο επικίνδυνο; Η αδιαφορία για οτιδήποτε δεν μας αφορά άμεσα ή αντίθετα η εμμονική σκέψη πως κάποτε αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει; Ποια η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτόν που ανέχεται να συμβαίνει ένα έγκλημα και σ’ αυτόν που το κάνει ο ίδιος;

Leopold

Μια αληθινή ιστορία

To «Leopold ή κόβοντας τα δάχτυλα του κοινού» του Θανάση Τριαρίδη γράφτηκε το 2016 και βασίζεται στην ιστορία του Λεοπόλδου του Β’, Βασιλιά του Βελγίου και εκούσια «ιδιοκτήτη» του Κονγκό για περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Μέσα από το έργο, το οποίο συν-σκηνοθετούν η Μαρία Τσομπανάκου και η Βασιλική Κούλη, αποκαλύπτεται ένα από τα μεγαλύτερα- ίσως το πιο υποβαθμισμένο στη μνήμη, εγκλήματα της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας στη Μαύρη Ήπειρο. Στόχος του, να κάνει γνωστές τις πράξεις του «σφαγέα του Κονγκό», αλλά και να ταρακουνήσει το κοινό.

Για πόσο θα μένουμε άπραγοι; Μας αφορούν όλα αυτά τα εγκλήματα και αν όχι γιατί;

Leopold

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το «Leopold ή κόβοντας τα δάχτυλα του κοινού» δεν είναι μια συνηθισμένη παράσταση. Ο τέταρτος τοίχος σπάει και ο θεατής βρίσκεται προ των ευθυνών του. Δεν είναι καν μονόλογος, όπως φαίνεται, αλλά διάλογος, όπου η ηθοποιός (Μαίρη Ξένου) μαζί με το κοινό θ’ αναζητήσουν τις όποιες απαντήσεις.

*Ακατάλληλο για ανήλικους (ήχος όπλου, φωτογραφίες με σκληρές εικόνες).

Η ομάδα ex.anima

Ιδρύθηκε το 2017 από τις Βασιλική Κούλη, Μαίρη Ξένου και Μαρία Τσομπανάκου. Η πρώτη συνάντηση επί σκηνής ήταν το 2018, στο θέατρο Άβατον, με την παράσταση «Ζητείται κλόουν ηλικιωμένος». του Matei Visniec. Ακολούθησε, ένα χρόνο αργότερα, η παράσταση «Leopold ή κόβοντας τα δάχτυλα του κοινού» που παρουσιάστηκε στο ίδιο θέατρο.

Δείτε το teaser της παράστασης εδώ:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθεσία: Μαρία Τσομπανάκου, Βασιλική Κούλη

Φωτισμοί: Ιωάννα Ζέρβα

Παίζουν: Μαίρη Ξένου

Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 12 € (γενική είσοδος), 10 € (μειωμένο), 5 € (ατέλεια), 10 €
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 9 Ιανουαρίου 2020 έως 12 Μαρτίου 2020
Πληροφορίες: Κρατήσεις: viva.gr και στα τηλέφωνα 210 3234095, 698 0097 638
Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη στις 20:30
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/faust/leopold-h-kovontas-ta-dahttyla-tou-koinou/
Πληροφορίες Χώρου: Faust: Bar-Theatre-Arts, Kαλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12, Αθήνα | Τηλ.: 210 3234095 | Email: [email protected] | https://www.faust.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b