MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  Κοινωνικό

  Ατυχήματα, του Γιώργου Κατσιφή στο Θέατρο Μπιπ

  Η παράσταση «Ατυχήματα», σε κείμενο – σκηνοθεσία Γιώργου Κατσιφή, έρχεται, από τις 17 Ιανουαρίου 2020, στο Θέατρο Μπιπ.

  Monopoli Team

  Ο συγγραφέας Γιώργος Κατσιφής και το θέατρο Μπιπ παρουσιάζουν τα «Ατυχήματα», σε σκηνοθεσία του ιδίου, που θα παίζονται από 17 Ιανουαρίου 2020 κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Μορφέας Σπανός.

  «Ατυχήματα»: Υπόθεση

  Πέντε άνθρωποι πεθαίνουν μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Οι ψυχές τους παγιδεύονται σε ένα καφέ. Ένα καφέ μπορεί να είναι ο παράδεισος, που μπορούν να ζήσουν αιώνια;

  Σκηνοθετικό σημείωμα

  «Τα «Ατυχήματα» είναι το δεύτερο σε σειρά δικό μου έργο που σκηνοθετώ. Ο φόβος που αντιμετωπίζει ένας θεατρικός συγγραφέας όταν αποφασίσει να «σηκώσει» ένα έργο του είναι να μπορέσει να πάρει απόσταση. Να δώσει τον απαραίτητο χρόνο να κάτσει το κείμενο μέσα του και να το αντιμετωπίσει πια σαν τρίτο μάτι. Από την άλλη νιώθεις την ασφάλεια ότι εσύ γνωρίζεις τον κόσμο σου καλύτερα από το καθένα. Η πρόκληση είναι να μπορέσεις να μεταφέρεις αυτόν το κόσμο στους ηθοποιούς και στους υπόλοιπους συντελεστές ώστε να λειτουργήσουν όλα (ερμηνείες, μουσική, φώτα, σκηνικά) σε μια αρμονία.

  Με τα «Ατυχήματα» ήθελα μια ακόμη φορά να μιλήσω για τις ανησυχίες της γενιάς μου σε έναν κόσμο που ισορροπεί μεταξύ πραγματικού και φαντασιακού όμως με διαφορετική δραματουργική φόρμα. Με νέους πειραματισμούς. Ο λόγος ωμός, οι καταστάσεις τραγικές και συνάμα ονειρικές. Οι χαρακτήρες είναι απλοί άνθρωποι, φίλοι μας,  συγγενείς μας, τύποι που γνωρίζουμε σε ένα μπαρ ή καθόμαστε δίπλα τους στο τρένο. Νομίζω πως αυτοί οι άνθρωποι κρύβουν ιστορίες που δεν φανταζόμαστε ή που αποφεύγουμε να το κάνουμε. Μας αρέσει να βλέπουμε τη πλευρά τους που είναι χαμογελαστή, περιποιημένη με  όρεξη για σεξ, καφέ και τσιγάρο. Γι’ αυτό όταν αποφασίζουν να εκφραστούν σε κάτι βαθύτερο καταφεύγουν συνήθως σε μονόλογο. Όμως δεν επαναπαύονται, συνεχίζουν να αγωνίζονται για να βρουν τον εαυτό τους, τις πραγματικές τους επιθυμίες ακόμη κι όταν τα προβλήματα που θεωρούν ότι προσπέρασαν βρίσκουν έναν τρόπο να εμφανίζονται μπροστά τους ξανά και ξανά. Ξέρουν πως στο τέλος θα βγουν νικητές. Αλλά όχι νικητές με το τρόπο που τους έχουμε συνηθίσει… »
  Γιώργος Κατσιφής

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Συγγραφέας: Γιώργος Κατσιφής
  Σκηνοθεσία: Γιώργος Κατσιφής

  Σκηνικά: Χριστόφος Κώνστας xsquare design lab
  Μουσική: Δημήτρης Μορφέας Σπανός
  Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης
  Χορογραφία: Φανή Παρλή

  Παίζουν: Παναγιώτης Γουργουλιός (Ανδρέας), Ειρήνη Κυδωνάκη (Σοφία), Λαμπρινός Καμπούρης (Άντρας), Νίκος Παπαδάκης (Χάρης), Χρόνης Στρίκος (Κάρεμ).

  Διάρκεια: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
  Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο), 7 ευρώ (ατέλεια)
  Διάρκεια Παραστάσεων: Από 17 Ιανουαρίου 2020
  Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: στο ταμείο του θεάτρου Θέατρο Μπιπ Αγίου Μελετίου 25, Αθήνα, τηλέφωνο: 21 3034 4074.
  Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00
  Βοηθός Σκηνοθετη: Μάκης Νάνος
  Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Μπιμπ, Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων, Κυψέλη. Τηλέφωνο: 2130344074 | Email: [email protected] | https://beepkipseli.webnode.gr/
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ