MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δώρα για παιδιά με φιλοζωϊκά μηνύματα

Ψάχνετε δώρο Χριστουγέννων για το παιδί, το ανίψι ή το βαφτιστήρι σας; Πέρα από τα είδη που θα βρείτε στα pet friendly παζάρια, ανακαλύψαμε και σας προτείνουμε τρία δωράκια για να προσφέρετε φέτος τις γιορτές, για να αγαπήσει ακόμα περισσότερο τα αδέσποτα ζωάκια.

author-image Μαριάννα Κουρκούνη

Δύο βιβλία και ένα λούτρινο παιχνίδι θα γίνουν τα αγαπημένα δώρα των παιδιών που αγαπούν όχι μόνο τα αδέσποτα σκυλάκια, αλλά όλα τα ζώα. Διαβάστε και πάρτε ιδέες για δώρα με αισθήματα… φιλοζωϊκά.

Λουλού, το ταξιδιάρικο σκυλάκι”

Το βιβλίο της συγγραφέως Ζέτας Γκέκα μιλά για ένα αδέσποτο σκυλί, την Λουλού, που ζει με την μητέρα του και τα αδέρφια του σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Το όνειρο της Λουλού είναι να ταξιδέψει παντού, γι’ αυτό και περνά όλη τη μέρα της ξεφυλλίζοντας ένα βιβλίο με εικόνες από όλον τον κόσμο. Ξαφνικά, το σπίτι της Λουλού κατεφαδίζεται και η οικογένειά της αιχμαλωτίζεται. Η Λουλού, μόνη της πλέον, αρχίζει να περιπλανιέται, έχοντας στο μυαλό της τα τελευταία λόγια που της είπε η μαμά της, ότι είναι ξεχωριστό σκυλάκι και πως σίγουρα θα τα καταφέρει.

Ένα παιδικό βιβλίο με την πιο γλυκιά ηρωΐδα ευαισθητοποιεί και δίνει ελπίδα ότι τα όνειρά μας γίνονται κάποια στιγμή πραγματικότητα.

Όμως η Λουλού δεν είναι μόνο μια φανταστική ηρωΐδα στις σελίδες του παραμυθιού. Πρόκειται για την… ολοζώντανη σκυλίτσα της Ζέτας Γκέκα, που έδωσε έμπνευση στην συγγραφέα για να δημιουργήσει ένα βιβλίο με εκείνη πρωταγωνίστρια. Την εικονογράφηση υπογράφει η Μαριλίνα Σκαρπέτα, συνδημιουργός του Bubble Van, της 1ης κινητής μονάδας καλλωπισμού σκύλων στην Ελλάδα.

Σημειώστε πως για κάθε 1 βιβλίο “Λουλού, το ταξιδιάρικο σκυλάκι” που αγοράζετε έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 από το eshop, η σκυλίτσα Λουλού προσφέρει €1 στην στην εθελοντική φιλοζωϊκή ομάδα «Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου».
Τιμή: €13,25

Σώσε τα Αδεσποτάκια”

Τα Αδεσποτάκια είναι τέσσερα υπέροχα ζωάκια, που ψάχνουν να βρουν το παντοτινό τους σπίτι. Τα μάτια τους είναι δακρυσμένα, οι πατούσες τους βρώμικες και η γούνα του αχτένιστη και γεμάτη ψύλλους. Τα αυτιά τους είναι χαμηλωμένα και στο σώμα τους έχουν μελανιές και καρούμπαλα από τις κακουχίες.

Το παιδάκι που θα πάρει ένα λούτρινο Αδεσποτάκι, θα το καθαρίσει, θα το χτενίσει, θα του βγάλει τον επίδεσμο και τους ψύλλους και θα το αγαπήσει δίνοντάς του ένα ζεστό σπιτάκι. Μέσα από το παιχνίδι, το παιδί μαθαίνει την αξία της υιοθεσίας και της φροντίδας που πρέπει να έχει ένα αδέσποτο ζωάκι, είτε αυτό είναι σκυλάκι, είτε γατάκι. Το παιχνίδι είναι κατάλληλο για παιδιά από 3 ετών και άνω.
Τιμή: Από €17,99

Η Νέρα, η τύχη και μια ζωή σαν παραμύθι” από τις Εκδόσεις Θερμαϊκός

Η Νέρα είναι μια αθώα, μαύρη σκυλίτσα, που διώχτηκε από το σπίτι που γεννήθηκε και βρέθηκε ξαφνικά να περιπλανιέται μόνη στον δρόμο. Η σκυλίτσα Νέρα μιλά σε πρώτο πρόσωπο για την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζει μέρα και νύχτα και για την δυσκολία να βρει καθαρή τροφή και νερό και ένα ασφαλές μέρος για να κοιμηθεί.

Το παραμύθι της Μαρίας Πανάγια, σε εικονογράφηση του Δημήτρη Παπαμηνά, μας φέρνει αντιμέτωπους με την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά τα αδέσποτα. Στόχος του βιβλίου είναι να μεταδώσει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους μας, μικρούς και μεγάλους, για να ξανασκεφτούμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα αδέσποτα ζώα και -γιατί όχι- να υιοθετήσουμε ένα από αυτά.

Τιμή: Από 11,70

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b