MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Granma: Trombones from Havana, του Στέφαν Κέγκι στη Στέγη

Η παράσταση «Granma Trombones from Havana», μια ανασύνθεση του μύθου της Κουβανικής Επανάστασης μέσα από τα μάτια τεσσάρων νέων του σήμερα, έρχεται, από τις 19 Δεκεμβρίου 2019, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, σε σκηνοθεσία – σύλληψη Στέφαν Κέγκι.

Photo: Ute Langkafel
Photo: Ute Langkafel
Monopoli Team

Ένα αποκαλυπτικό πλάνο της Κούβας, από την επανάσταση του 1956 μέχρι σήμερα, με τίτλο «Granma: Trombones from Havana» παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάσηαπό τις 19 έως τις 21 Δεκεμβρίου 2019. Ο συνιδρυτής των Rimini Protokoll, Στέφαν Κέγκι, γυρίζει 60 χρόνια πίσω, για να ανασυνθέσει τον μύθο της κουβανέζικης επανάστασης. Αυτή τη φορά, η Ιστορία δεν γράφεται από τον Κάστρο και τους συντρόφους του, αλλά από τα εγγόνια τους.

«Κι αν ξαναζούσε η Κούβα του Φιντέλ Κάστρο; Κι αν η νέα γενιά των Κουβανών οραματιζόταν μια άλλη ουτοπία; Κι αν οι τρομπέτες της Buena Vista ηχούσαν και πάλι;»

Photo: Mikko Gaestel

«Granma: Trombones from Havana»: Λίγα λόγια για το έργο

Τέσσερις από τους απογόνους των comrades, που έμελλε να αλλάξουν το τοπίο της Κούβας τη δεκαετία του 1960, ανεβαίνουν στη σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, για να τους υποδυθούν. Όμως, η περιπέτεια των προγόνων τους λαμβάνει μια άλλη διάσταση όταν συναντά τις ελπίδες της γενιάς που γράφει τώρα Ιστορία.

«Granma» ήταν η ονομασία του –αμερικανικής κατασκευής– σκάφους που μετέφερε τους Κουβανούς επαναστάτες από το Μεξικό στην Κούβα, το 1956. Μύθοι και πραγματικότητες, ουτοπίες και δυστοπίες, επαναστάτες του τότε και νέοι του σήμερα, παρελθόν και μέλλον, συναντιούνται σε μια θαρραλέα παράσταση θεάτρου ντοκουμέντου. Σε μια Κούβα που διαρκώς αλλάζει και τα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ερωτήματα αναζητούν επιτακτικά απαντήσεις, η προεπαναστατική μουσική της Αβάνας ακούγεται ακόμα.

Photo: Ute Langkafel

Πως άρχισαν όλα

Ο Στέφαν Κέγκι απευθύνθηκε σε περισσότερους από 50 απογόνους των Κουβανών επαναστατών, προκειμένου να συγκεντρώσει υλικό για την έρευνά του. Η ανταπόκρισή τους ήταν θερμή, πέραν κάθε προσδοκίας και αποφάσισε να επιλέξει τέσσερις από αυτούς για να αποτυπώσει την Κούβα, μέσα από τη ματιά τους. Αυτοί είναι ο Ντανιέλ (μαθηματικός και κινηματογραφιστής), ο Κριστιάν (προγραμματιστής υπολογιστών), η Μιλάγκρο (φοιτήτρια Ιστορίας) και η Νταϊάνα (μουσικός).

Λίγα λόγια για τους Rimini Protokoll 

Η Helgard Haug, ο Stefan Kaegi και ο Daniel Wetzel αποτελούν μια ομάδα συγγραφέων και σκηνοθετών. Συνεργάζονται από το 2000 και έχουν ως βάση τους το θέατρο HAU στο Βερολίνο από το 2003. Για τα έργα τους, που είναι θεατρικά, ηχητικά, ραδιοφωνικά, κινηματογραφικά, αλλά και εγκαταστάσεις, δουλεύουν ανά δύο ή και οι τρεις μαζί, ενώ παρουσιάζουν και ατομικές δουλειές. Από το 2002, ως Rimini Protokoll εργάζονται συλλογικά για όλες τις παραγωγές τους.

Photo: Ute Langkafel

Το έργο τους εστιάζει στη συνεχή εξέλιξη των θεατρικών εργαλείων και στην προσέγγιση της πραγματικότητας υπό ασυνήθιστες προοπτικές. Για παράδειγμα, για τους Χάουγκ, Κέγκι και Βέτσελ, μια συνάντηση των μετόχων της Daimler αντιμετωπίζεται ως θεατρική παράσταση. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: (Υπέρτιτλοι στα ελληνικά) Κωνσταντίνος Παλαιολόγος
Σκηνοθεσία: Stefan Kaegi

Σκηνικά: Aljoscha Begrich
Κοστούμια: Julia Casabona
Μουσική: Ari Benjamin Meyers
Φωτισμοί: Sven Nichterlein

Παίζουν: Milagro Álvarez Leliebre, Daniel Cruces-Pérez, Christian Paneque Moreda, Diana Sainz Mena

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 5€, 7€, 15€, 20€, 24€ | Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 12€, 16€, 19€ | Παρέα 10+ άτομα: 11€, 14€, 17€ | Κάτοικος Γειτονιάς: 7€ | Ανεργίας, ΑμεA: 5€ | Συνοδός ΑμεA: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 19 έως 21 Δεκεμβρίου 2019
Σενάριο: Stefan Kaegi
Πληροφορίες: Ηλεκτρονική Προπώληση Εισιτηρίων: Η υπηρεσία e-ticket / print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Ανοίξτε το pdf στη smart συσκευή σας ή τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα. Γραμμή Εισιτηρίων: 2109005800 Καθημερινά, 09:00 – 21:00. Γραμμή Εισιτηρίων Φίλων της Στέγης: 2130178200 –Τετάρτη-Παρασκευή 13:30-21:30, Σάββατο-Κυριακή 9:30-21:30. Εκδοτήρια Εισιτηρίων στη Στέγη (Συγγρού 107): Ωράριο λειτουργίας: Τα ταμεία της Στέγης θα λειτουργούν τις ημέρες των παραστάσεων 18:30-21:30 Γίνονται δεκτές πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες Amex,Visa, Master Card & Diners. Σημεία πώλησης εκτός Στέγης Στο δίκτυο καταστημάτων Public. Στο κατάστημα IANOS της οδού Σταδίου (η αγορά εισιτηρίων πραγματοποιείται μόνο με μετρητά) | Ομαδικές κρατήσεις στο [email protected]
Παραστάσεις: 19/12, 20/12, 21/12 στις 20:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Noemi Berkowitz
Πληροφορίες Χώρου: Κεντρική Σκηνή, Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα. Τηλέφωνο: +30 210 900 5 800 | https://www.onassis.org/el/onassis-stegi
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b