MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΛΕΞΗ

Οι απέναντι της οδού Ρεμούνδου: Διάλεξη για τον καλλιτέχνη και το έργο του στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Μικρές Γεωγραφίες Εργαστηρίου» με την Ίριδα Κρητικού, παρουσιάζει, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, τη διάλεξη «Οι απέναντι της οδού Ρεμούνδου», με προσκεκλημένους τους ζωγράφους Στέφανο Δασκαλάκη & Παύλο Σάμιο.

Έργο του Παύλου Σάμιου
Monopoli Team

Εστιάζοντας για τρίτη χρονιά στον καλλιτέχνη και το έργο του, οι «Μικρές Γεωγραφίες» μετατοπίζουν τον συνεκτικό θεματικό τους άξονα. Στις συναντήσεις της φετινής χρονιάς, με την εισηγήτρια, ιστορικό τέχνης & ανεξάρτητη επιμελήτρια Ίριδα Κρητικού, η σημασία της εντοπιότητας δίνει τη σκυτάλη στο εργαστήριο του καλλιτέχνη. Η δεύτερη συνάντηση του τρίτου αυτού κύκλου, «Οι απέναντι της οδού Ρεμούνδου», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:00.

Στη συνάντηση αυτή οι ζωγράφοι Στέφανος Δασκαλάκης και Παύλος Σάμιος, αποκαλύπτουν τις αφετηρίες της έμπνευσης και τις ιδιαιτερότητες της μικρής γεωγραφίας των εργαστηρίων τους που βρίσκονται κυριολεκτικά απέναντι, αντικρίζοντας το ένα το άλλο, εγκατεστημένα σε δύο σωζόμενα νεοκλασικά της δεκαετίας του ’20 της οδού Ρεμούνδου. Σε μια δύσκολη γειτονιά της Αθήνας που αναζητεί τα ευγενή της κοιτάσματα και τα σκόρπια ίχνη της αστικής ιστορίας της.

Έργο του Στέφανου Δασκαλάκη.

«Οι απέναντι της οδού Ρεμούνδου»: Η διάλεξη

Τα έργα των δύο σημαντικών μας ζωγράφων, δουλεμένα στον γνώριμο χώρο του εργαστηρίου, μα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους τόσο ως προς τις εικαστικές τους αναζητήσεις όσο και ως προς τη γραφή, ισορροπώντας μεταξύ επίπονου ρεαλισμού και δυναμικής μυθοπλασίας, ξεδιπλώνονται και αποκαλύπτονται με τρόπο γοητευτικό κατά τη διάρκεια της συζήτησης και του πολύτιμου εποπτικού υλικού.

Στέφανος Δασκαλάκης & Παύλος Σάμιος

«Μικρές Γεωγραφίες Εργαστηρίου»

Ένας μαγικός τόπος δημιουργικής σκέψης, διαδοχικών αλχημειών, δοκιμών και μετουσίωσης των υλικών και των ιδεών σε έργο και τρόπο ύπαρξης. το εργαστήριο του καλλιτέχνη και οι πολλαπλές ανακουφιστικές και δημιουργικές εσοχές του οδηγούνται στο προσκήνιο, αποτελώντας τον κύριο άξονα αναζήτησης, τον «τόπο» του προσωπικού στίγματος των συνομιλητών του κύκλου, «Μικρές Γεωγραφίες Εργαστηρίου». Οι προσκεκλημένοι σε αυτό το εικαστικό ταξίδι, είναι ταυτόχρονα οι συνομιλητές και ιδανικοί ξεναγοί της κάθε συνάντησης.

*Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Μικρές Γεωγραφίες Εργαστηρίου»: Οι απέναντι της οδού Ρεμούνδου
Ίρις Κρητικού, Στέφανος Δασκαλάκης και Παύλος Σάμιος

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 | 18:00 – 20:00
Κόστος διάλεξης: 10€, μειωμένο 5€.

Επόμενες συναντήσεις: Παρασκευή 13 &20 Δεκεμβρίου 2019, Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020. Κάθε συνάντηση έχει αυτοτελή θεματική, ενώ δεν είναι απαραίτητη η  παρακολούθηση όλων των συναντήσεων. 

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1. Τηλέφωνο: 210 3611206. Email: [email protected] | www.thf.gr

 

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b