MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
25
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  Παιδική παράσταση

  Δίπλα Δίπλα, των Άγγελου Αγγέλου & Έμης Σίνη στο Θέατρο Rex

  Η παιδική παράσταση «Δίπλα Δίπλα», ανεβαίνει από 7 Δεκεμβρίου στη Σκηνή Κατίνας Παξινού, στο Θέατρο Rex

  Παράσταση: Δίπλα Δίπλα
  Παράσταση: Δίπλα Δίπλα
  Monopoli Team

  Η παράσταση «Δίπλα Δίπλα» απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, αλλά μας αφορά όλους.

  Μια ιστορία, ένα σπίτι και μια σχέση που χτίζονται, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά, μπροστά στα μάτια των παιδιών και με τη δική τους βοήθεια. Οι βραβευμένοι συγγραφείς θεάτρου για παιδιά Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, συνεργάζονται για πρώτη φορά με την παιδική μας σκηνή.

  Μία παράσταση με λίγα λόγια που έχει να πει πολλά.

  Από τι υλικά χτίζονται τα σπίτια, τα κτίρια, οι σχέσεις, η υπομονή, η εμπιστοσύνη; Πώς αντιμετωπίζει κανείς τα εμπόδια και τις αναποδιές; Πώς διαχειριζόμαστε το λάθος μας; Μπορούμε μόνοι μας ή είναι καλύτερα να ζητήσουμε βοήθεια; Να μοιραστούμε την ιδέα μας ή να την κρατήσουμε για τον εαυτό μας;

  Η φιλία, η αξία της συνεργασίας και της προσπάθειας, η επιμονή, η χαρά της επιτυχίας αλλά και η αντιμετώπιση της αποτυχίας, έννοιες που απασχολούν όλα τα παιδιά της σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Αυτές αποτελούν βασικά θέματα της παράστασης αυτής, που καταπιάνεται με τη δημιουργία, τον πειραματισμό, τον αυτοσχεδιασμό. Οι ήρωες μοχθούν, δοκιμάζουν, κουράζονται, χτίζουν, γκρεμίζουν και συνειδητοποιούν τελικά ότι τέσσερα χέρια είναι καλύτερα από δύο.

  Ο Φοίβος Συμεωνίδης σκηνοθετεί με εφόδια τους κώδικες του βωβού κινηματογράφου και της slapstick κωμωδίας και δημιουργεί χώρο για διάδραση.

  Οι μικροί θεατές παρακολουθούν μια όμορφη, αστεία και ταυτόχρονα συγκινητική ιστορία που εκτυλίσσεται σε ένα ανατρεπτικό σκηνικό που μοιάζει πολύ με οικοδομή.Καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτό το «κατασκευαστικό» πανδαιμόνιο, προτείνοντας, στηρίζοντας, χτίζοντας, γκρεμίζοντας, απαντώντας σε ερωτήσεις και συμβουλεύοντας τους ήρωες στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας. Έτσι το έργο λειτουργεί ταυτόχρονα σε δύο παράλληλα επίπεδα, το πραγματολογικό και το συμβολικό, αντιμετωπίζοντας με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση τα μεγάλα ζητήματα της φιλίας, της εμπιστοσύνης, της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της προσπάθειας.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Συγγραφέας: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
  Σκηνοθεσία: Φοίβος Συμεωνίδης

  Σκηνικά: Μικαέλα Λιακατά, Ελένη Παπαναστασίου
  Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη
  Μουσική: Άγγελος Αγγέλου
  Φωτισμοί: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
  Χορογραφία: Κατερίνα Γεβετζή

  Παίζουν: Αφροδίτη Κλεοβούλου, Δαυίδ Μαλτέζε, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Δανάη Τίκου

  Τιμές Εισιτηρίων: 10€ ενήλικες, 8€ παιδικό, Περιορισμένης ορατότητας 5€ (ενιαίο), Οικογενειακό πακέτο: 2 γονείς/συνοδοί και δυο παιδιά 32€, 2 γονείς /συνοδοί και 1 παιδί 25€
  Διάρκεια Παραστάσεων: Από 7 Δεκεμβρίου έως 8 Μαρτίου 2020
  Πληροφορίες: 210.3301881, 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και στο www.ticketservices.gr και στο tickets.public.gr
  Παραστάσεις: Σάββατο 17:00, Κυριακή 10:30
  Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
  VIMA_WEB3b