MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένη Ποίηση

Φαρμακεύτρια, του Θεόκριτου στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων

Η «Φαρμακεύτρια» του Θεόκριτου επανέρχεται με τα μαγικά της Ξόρκια, από τις 11 Νοεμβρίου 2019, στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων, σε σκηνοθεσία – ερμηνεία Βάσιας Βασιλείου.

Monopoli Team

Πρόκειται για μια σκηνική ιεροτελεστία, ένα τελετουργικό με μαγγανείες, μαγικά βοτάνια, και βακχικούς ήχους. Ενα ερωτικό ποίημα που έγραψε ο βουκολικός ποιητής Θεόκριτος όπου ο πόνος του χαμένου έρωτα, γεννά την υπέρβαση των ψυχικών ορίων. Η μετάβαση αυτή από το φως στο σκοτάδι, είναι η «Φαρμακεύτρια». Το κοινό, από τις 11 Νοεμβρίου 2019, θα γίνει κοινωνός  μιας ζωντανής τελετής αρχαιοτραγωδιακής μαγείας με στοιχεία του σύγχρονου θεάτρου, στη προσπάθεια ενός παντρέματος, μιας σύμπραξης παρελθόντος και παρόντος, στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων. 

«Φαρμακεύτρια»: Η παράσταση

Η Σιμαίθα παραληρεί και εκστασιάζεται επί σκηνής και μέσα από κινησιολογικά μοτίβα επιχειρεί να μετουσιωθεί στη θεοκρίτεια Σιμαίθα και το αρχέτυπο θηλυκό, την αιώνια Γυναίκα ως ερωμένη (Σελάνα) – μάγισσα (Εκάτη) – θεά (Άρτεμις), αφού ο εραστής της Δέλφης την έχει εγκαταλείψει για κάποια άλλη.

Το Δωρικό θέατρο ή Αρχαίος Ελληνικός Μίμος είναι από τα λιγότερο γνωστά είδη αρχαίου δράματος. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του Θεάτρου παγκοσμίως με αφορμή τη μελέτη και την έρευνα της Χρυσής Γιάντσιου επιχειρείται να αναπαρασταθεί επί σκηνής ο Αρχαίος Ελληνικός Μίμος. Το κεντρικό στοιχείο που αφήνεται να διαφανεί σε αυτό το έργο του Θεόκριτου είναι ότι η μαγεία αποτελεί αποκλειστική πηγή ψυχολογικής δύναμης για την ευάλωτη θέση της γυναίκας του αρχαίου κόσμου απέναντι στην ανδρική εξουσία, παρόμοια όπως στην ευριπίδεια ιστορία της Μήδειας…

Υπόθεση

Η Σιμαίθα εγκαταλείπεται από τον εραστής της, και κάνει μάγια για να τον φέρει πίσω.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Θεόκριτος
Σκηνοθεσία: Bάσια Βασιλείου

Κοστούμια: Ευγενία Μωράκη & Μαρία Λιτσοπούλου
Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης

Παίζουν: Bάσια Βασιλείου | Δέλφης: Γρηγόρης Βαλτινός ( ακούγεται ηχογραφημένη φωνή).

Διάρκεια: 55 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 11 Νοεμβρίου 2019 έως 30 Δεκεμβρίου 2019
Πληροφορίες: Πληροφορίες –Κρατήσεις : 21 1800 9838 , TicketServices, Public, Viva.gr
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα στις 21:15
Διασκευή: Χρυσή Γιάντσιου
Βοηθός Σκηνοθετη: Γιάννης Τσούκας
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-xoros-texnis-asomaton/farmakeftria/
Πληροφορίες Χώρου: Χώρος Τέχνης Ασωμάτων, Αγ.Ασωμάτων 6, Θησείο. Τηλέφωνο: 211-8009838. Email: [email protected] & [email protected]. | http://xorostexnisasomaton.blogspot.com/
Φωτογραφίες: Τάκης Χρυσικός
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b