MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Περίπατος αφιερωμένος στις ιστορικές ταβέρνες και στα στέκια της Πλάκας

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute οργανώνουν έναν διαφορετικό περίπατο στην Πλάκα, για να γνωρίσουμε τις παλιές ταβέρνες και την ιστορία τους.

Monopoli Team

Ποια είναι η πιο παλιά ταβέρνα της Πλάκας; Ποια ήταν η αγαπημένη ταβέρνα του Ορέστη Μακρή; Πού σύχναζε ο Παπαδιαμάντης, ο Σεφέρης, ο Μάνος Κατράκης; Ποιες ταβέρνες της Πλάκας συνδέονται με τον κινηματογράφο; Τι ήταν τα τζιερτζίδικα;

Διάσημα στέκια καλλιτεχνών και διανοουμένων, κουτούκια όπου σύχναζαν οι παλιοί Αθηναίοι, ταβέρνες που γνωρίσαμε από τον κινηματογράφο.

Θα μάθουμε ποια είναι η πιο παλιά ταβέρνα της Πλάκας, τα «παθήματα» του Παπαδιαμάντη, τα αγαπημένα στέκια του Ορέστη Μακρή, αλλά και ποιητών όπως ο Γιώργος Σεφέρης. Θα ανακαλύψουμε ποια ιστορική ταβέρνα δεν έγινε ποτέ σχολείο και έζησε με τον δικό της τρόπο το βράδυ της 21ης Απριλίου. Θα μάθουμε τι ήταν τα τζιερτζίδικα και τι συνέβαινε όταν άνοιγαν τα καινούργια βαρέλια με κρασί στην Πλάκα.

Οδηγός σε αυτό το γευστικό ταξίδι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, 11:30
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 -Πλάκα, Στάση Μετρό Ακρόπολη. Τηλ. 2103250341
*Η συμμετοχή κοστίζει 10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο. Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%.
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: [email protected].

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b