MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Free City: 10 + 1 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα

Παραστάσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις και πολλές άλλες δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα, από την Παρασκευή 1 έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019.

Monopoli Team

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη”

Οι συμμετέχοντες στη δράση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)  θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και να γνωρίσουν σημαντικά κτήρια του 19ου και 20ού αιώνα, τα οποία διατρέχουν τον αστικό ιστό της πόλης. Η διαχρονική παρουσίαση των κτηρίων με βιωματικά στοιχεία συμβάλλει στην κατανόηση της έννοιας “μνημείο” και στην ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σάββατο 2/11, ώρα προσέλευσης: 09:45-09:55
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Αγγ. Γέροντα 6, Πλάκα
Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ. 210 3256924, έως Παρ. 12:00-15:00).

Εγκαίνια της πρώτης Πολυγλωσσικής Βιβλιοθήκης της Αθήνας

Η πρώτη πολυγλωσσική βιβλιοθήκη της Αθήνας βρήκε το σπίτι της στην οδό Ευβοίας 7, στην φιλόξενη Κυψέλη, και καλεί τους καινούριους της γείτονες, φίλους και φίλες κι όσους θέλουν να γιορτάσουν μαζί της, σε δύο ημέρες γεμάτες χαρά κι αισιοδοξία. Την Παρασκευή, 1 Νοεμβριου στις 19:00 με ποτό και μουσική και το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου στις 11:00 με παιχνίδια και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για τα παιδιά.
Παρασκευή 1/11, 19:00 & Σάββατο 2/11, 11:00
We need books, Εύβοιας 7, Κυψέλη

“Ανοιχτά Γήπεδα/ Ανοιχτή Γειτονιά”

Εκδήλωση με στόχο τη συνάντηση και την αλληλεπίδραση ανθρώπων µέσα από τον αθλητισµό ανεξαρτητως ηλικίας, κοινωνικού, και οικονοµικού υπόβαθρου. Οι συµµετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή µε τρεις διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες που θα περιλαµβάνουν προγράµµατα Capoeira, Krav Maga και Body Weight Training.
Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί στα ανοιχτά γήπεδα που βρίσκονται στην οδό Τσόχα 12, πλησίον του σταθµού µετρό Αµπελοκήπων πλησίον µετρό (πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λ. Αλεξάνδρας).
Κυριακή 3/11, 10:00 – 13:00
Δήλωση συμμετοχής εδώ. 

10ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 διοργανώνει μια εκδήλωση – γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.
Κυριακή 3/11, 11:00
Ζάππειο

Διαδραστική ομιλία για τον Σχολικό Εκφοβισμό

Ομιλήτρια θα είναι η ψυχολόγος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γεωργία Μάλεση, η οποία θα αναδείξει το θέμα του σχολικού εκφοβισμού, ένα θέμα που υπήρχε πάντα και αφορά μικρούς και μεγάλους.
Στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει πραγματοποιηθεί με επιτυχία σειρά διαδραστικών ομιλιών για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού (bullying) και τη βία, από την κ. Μάλεση στα σχολεία του Δήμου, με τη συνεργασία των Διευθύνσεων των Σχολείων και των Συλλόγων Γονέων.
Κυριακή 3/11, 18:30
Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Διλόφου, Σάμου και Ζαλόγγου, Βάρη

Ξενάγηση στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού και στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού τις δωρεάν ξεναγήσεις για το κοινό, στην Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού, την κατοικία και το εργαστήριο του Γιώργου Ζογγολόπουλου. Σημείο έναρξης της ξενάγησης είναι η Πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου στην οδό Δημοκρατίας δίπλα στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στο Π. Ψυχικό και συνεχίζεται στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου σε απόσταση ενός οικοδομικού τετραγώνου από την πλατεία.
Κυριακή 3/11, 12:00
Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού – Πλ. “Ζογγολόπουλου”

ΣΙΝΕΜΑ

Προβολή της ταινίας «Αλλονζανφάν» στον Βύρωνα

Ένας αριστοκρατικής καταγωγής επαναστάτης συμμετέχει για πολλοστή φορά στην προσπάθεια μιας ομάδας ονειροπόλων να ξεσηκώσουν τους χωρικούς. Το ατομικό και το συλλογικό, η ουτοπία και ο πραγματισμός συγκρούονται με φόντο την Ιταλία των αρχών του 19ου αιώνα…
Σκηνοθεσία: Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι
Παίζουν: Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Λάουρα Μπέτι, Λέα Μασάρι, Μίμσι Φάρμερ
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Κώστα Δουζίνα, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και πρόεδρο του Ιδρύματος Νίκος Πουλαντζάς.
Παρασκευή 1/11, 20:00
Δημοτικός Κινηματογράφος “Νέα Ελβετία”, Νέας Ελβετίας 34 & Σεβαστείας, Βύρωνας
* Με αφορμή την προβολή της ταινίας συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Βύρωνα.

Κινηματογραφικό φεστιβάλ “MOViEMENT-Διαστάσεις της Μετανάστευσης στο Σινεμά”

Ένα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους, με ταινίες μυθοπλασίας από καθιερωμένους και άγνωστους σκηνοθέτες. Το MOViEMENT παρουσιάζει διαφορετικές οπτικές, υποκειμενικές απόψεις και εμπειρίες, όπως η εργασία των οικιακών βοηθών, ο δομικός ρατσισμός, οι οικογενειακές σχέσεις, η ένταξη, ο πόλεμος, ο εκτοπισμός και η αλληλεγγύη, με στόχο να προκαλέσει τις απόψεις του θεατή αποδομώντας τις κυρίαρχες αφηγήσεις και δημιουργώντας χώρο για σκέψη και αλληλεγγύη. Παράλληλα με τις προβολές, το πρόγραμμα περιλαμβάνει  ερωτήσεις του κοινού, καθώς και συζητήσεις σε πάνελ με  κινηματογραφιστές, ηθοποιούς και ακτιβιστές.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών εδώ.
Παρασκευή 1/11, Σάββατο 2/11, Κυριακή 3/11
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Ανατολή Έδυσε”

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, σε συνεργασία με το “Σωματείο Μικρασιατών Μελισσίων”, προβάλλεται το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Η Ανατολή Έδυσε” σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού και ιστορική επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.
Κυριακή 3/11, 19:30
Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, Αγίου Γεωργίου & Δεκάτης Εβδόμης Νοεμβρίου

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

“Εφημερίδα από την Αμερικανική Δύση” στο ΜΙΕΤ
Η έκθεση περιλαμβάνει εννέα φωτογραφίες του Αντώνη Θεοδωρίδη από την φωτογραφική του περιπλάνηση στις δυτικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι εικόνες του συνθέτουν έναν μικρόκοσμο ανθρώπων και τοπίων ̶ άλλοτε γνώριμο από τη μαζική απεικόνιση του, άλλοτε αναπάντεχο και ποιητικό.
Παράλληλα με τα εγκαίνια θα γίνει και σύντομη παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου από τον Σταύρο Πετσόπουλο, εκδόσεις Άγρα, τον εικαστικό Νικόλα Βεντουράκη και τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Το βιβλίο παίρνει την μορφή εφημερίδας, ερχόμενο σε διάλογο με τις πολυάριθμες τοπικές εφημερίδες που ο φωτογράφος συνέλεξε καθοδόν.
Παρασκευή 1/11, 09:00 – 20:00 & Σάββατο 2/11, 09:30 – 16:00
Βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, Αμερικής 13, Αθήνα

Δωρεάν τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι την Κυριακή

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b