MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Contractions, του Mike Bartlett στο Θέατρο Λύχνος

Η Εταιρία Θεάτρου W.T.F – ACT παρουσιάζει το θεατρικό έργο “Contractions” (Όροι Συμβολαίου) του πολυβραβευμένου συγγραφέα Mike Bartlett. Λόγω υψηλής απήχησης, η παράσταση συνεχίζεται κάθε Κυριακή στις 20:30 έως και 1/3/2020.

Monopoli Team

Η Εταιρία Θεάτρου W.T.F – ACT παρουσιάζει το θεατρικό έργο “Contractions” (Όροι Συμβολαίου) του πολυβραβευμένου συγγραφέα Mike Bartlett.

Ένας διακεκριμένος δημιουργός του σύγχρονου βρετανικού θεάτρου, έργα του οποίου έχουν ανέβει επίσης στη χώρα μας, όπως το «Cock» και «Bull», τον καθιστούν έναν ξεχωριστό συγγραφέα και σκηνοθέτη για το ευρωπαϊκό θεατρικό κοινό.

Ο Bartlett έχει τιμηθεί τρεις φορές με το βραβείο Lawrence Olivier, έχει κερδίσει το Old Vic New Voices award και το Writer’s Guild Tinniswood and Imison. Έχει επίσης προταθεί για το  σύνολο του έργου του και για βραβείο Bafta.

Το 2008 γράφει το “Contractions”, διασκευάζοντας το ραδιοφωνικό έργο του «Love Contract» (για το BBC Radio 4). Ένα διαχρονικά σύγχρονο έργο που πρωτοανέβηκε στο Royal Court Theatre το 2008-2009.

Έργα του παρουσιάζονται συνεχώς στο Εθνικό και στο Βασιλικό Θέατρο της Αγγλίας καθώς επίσης και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η W.T.F-ACT εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα του έργου στην Ελλάδα, για το 2019-2020, το οποίο ανεβαίνει στο Θέατρο Λύχνος σε σκηνοθεσία Θοδωρή Κατσαρού, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν η Μίκα Στεφανάκη (Προσωπάρχης) και η Ελένη Βρυώνη (Έμμα).

Σημείωμα σκηνοθέτη

Δύο γυναίκες σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Η μάνατζερ και η πολλά υποσχόμενη υπάλληλός της. Διαχρονικοί, εργασιακοί, στερεοτυπικοί ρόλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την έννοια της συμμόρφωσης, όπως αυτή ερμηνεύεται στους όρους συμβολαίου της εταιρίας. Η αναζήτηση και καταγραφή της κάθε λεπτομέρειας, με χειρουργική μέθοδο, από την προσωπάρχη, είναι αυτή που θα επιφέρει εφιαλτικά αποτελέσματα για την υφιστάμενή της.

Η εξέλιξη της ανθρώπινης φύσης τους, καθορίζεται απόλυτα από την επιλογή τους, διαμορφώνεται, εγκλωβίζεται, αλλοιώνεται και εν τέλει συνθλίβεται.

Το καυστικό χιούμορ και η ακρότητα εξυπηρετούν την εξέλιξη του έργου, τοποθετώντας το ταυτόχρονα σε συμβολικό πλαίσιο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Mike Bartlett
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Κατσαρός

Σκηνικά: W.T.F - ACT
Κοστούμια: W.T.F - ACT
Μουσική: Κωνσταντίνος Τζηλίνης
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Τζηλίνης

Παίζουν: Μίκα Στεφανάκη, Ελένη Βρυώνη

Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: γενική είσοδος 12€, προπώληση 10€, μειωμένο (άνεργοι, φοιτητικό) 8€, ατέλειες 5€
Διάρκεια Παραστάσεων: από 19/10/19 έως 25/1/20
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: κάθε Σάββατο 21:30
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b