MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  Παιδική παράσταση

  Οι Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας, της Λένας Τερκεσίδου στο Θέατρο Ημέρας

  Η παράσταση προσεγγίζει το θέμα της σωστής και ποιοτικής διατροφής. Ανεβαίνει από 20 Οκτωβρίου σε σκηνοθεσία Μάγκυς Μοντζολή

  Παράσταση: Οι Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας
  Παράσταση: Οι Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας
  Monopoli Team

  Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων, αποκαλύπτονται με χιούμορ τα πολύτιμα μυστικά των τροφών ενώ παράλληλα με το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά συμμετέχουν σ’ ένα φανταστικό, διασκεδαστικό, βιωματικό ταξίδι στη διάρκεια του οποίου κατανοούν την αξία της υγιεινής διατροφής.

  Κινείται σε πολλαπλά επίπεδα που προκαλεί το γέλιο, τη συγκίνηση, την τρυφερότητα και κινητοποιεί τα παιδιά, μεταβάλλοντάς τα από παθητικούς θεατές σε δρώντα πρόσωπα αποτελώντας παράλληλα ένα παιχνίδι γνωριμίας και δημιουργικής μάθησης.

  Παίζουν με τα παιδιά:

  Ειδικά εκπαιδευμένοι Εμψυχωτές-Θεατροπαιδαγωγοί, απόφοιτοι της 3/ετούς Σχολής Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θεατρικού παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας.

  Το Θέατρο της Ημέρας με πολύχρονη παρουσία και πείρα στο χώρο της Παιδαγωγικής Θεάτρου, με Καλλιτεχνικό Διευθυντή την Δρ. Ανδρομάχη (Μάγκυ) Μοντζολή και Διευθυντή Σπουδών τον Λάκη Κουρετζή, επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση του Θεάτρου για παιδιά, τόσο από θεματολογική όσο και από σκηνική άποψη, ενσωματώνοντας το Θεατρικό παιχνίδι μέσα στη δράση του έργου.

  Περίληψη του έργου «Οι Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας»

  Στο χωριό Μεγαλομπουκιά ζουν και εργάζονται ο Σάκης Γαλατάκης, η Τίνα Πατατίνα, η Φρουτένια, ο Σαλατάκης και άλλοι φίλοι τους. Φθάνει ένα γράμμα από το Διεθνή Οργανισμό Υγείας και Διατροφής. Το χωριό τους έχει επιλεγεί να διαγωνιστεί μαζί με άλλα εννέα χωριά για τις πιο υγιεινές τροφές ενώ θα ληφθεί υπ’ όψιν και το περιβάλλον. Οι Μεγαλομπουκίτες αρχίζουν να ετοιμάζονται για το διαγωνισμό. Οι Χημικοχωρίτες όμως – ο Ανθρακόλας, η Ταμιακή Μηχανή και οι υπόλοιποι συντοπίτες τους – καταστρώνουν ένα σχέδιο δολιοφθοράς για να τους εμποδίσουν να πάρουν το βραβείο. Με τα χημικά τους όπλα φυτοφάρμακα, ορμόνες, καμένο λάδι, πολύ λίπος και ζάχαρη, χημικά συντηρητικά και χρωστικές ουσίες) προσπαθούν να καταστρέψουν τα χτήματα της Μεγαλομπουκιάς ώστε να τα αγοράσουν σε εξευτελιστική τιμή, να χτίσουν εργοστάσια που θα παράγουν βλαβερές για την υγεία τροφές, να γίνουν πάμπλουτοι και να εξουσιάσουν όλο τον πλανήτη

  Μετά από πολλές περιπέτειες οι Μεγαλομπουκίτες με καθαρό μυαλό τίμια μέσα και ένα πρωτότυπο τρόπο εξοντώνουν τους Χημικοχωρίτες και κερδίζουν το βραβείο.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
  Σκηνοθεσία: Μάγκυ Μοντζολή

  Μουσική: Γιάννης Μακρίδης
  Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης

  Παίζουν: Όλγα Μουργελά, Δημήτρης Πάσιος, Μαρσώ Φίλη, Σωτήρης Χατζηνικολάου

  Διάρκεια: 1.30΄ (με διάλειμμα)
  Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10€, ΑΜΕΑ, ΟΑΕΔ, ομαδικό (από 10 άτομα) 7 €, για σχολεία 6 €
  Διάρκεια Παραστάσεων: Από 20 Οκτωβρίου έως 12 Απριλίου 2020
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ