MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Μια Περιπέτεια για τον Ρωμαίο, της Μαρίας Παπαγιάννη στην Παραμυθοχώρα

Η κουκλοθεατρική ομάδα «Κιβωτός Μύθων» παρουσιάζει το έργο της Μαρίας Παπαγιάννη, «Μια Περιπέτεια για τον Ρωμαίο», από τις 13 Οκτωβρίου 2019, σε σκηνοθεσία Μαρίας και Σπυριδούλας Παπαγεωργίου.

Monopoli Team

Η ιστορία της Μαρίας Παραγιάννη, «Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο», με την μουσική και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, είναι και πάλι κοντά μας, από τις 13 Οκτωβρίου 2019, στην κεντρική σκηνή της Παραμυθοχώρας, από την κουκλοθεατρική ομάδα «Κιβωτός Μύθων», σε διασκευή – σκηνοθεσία Μαρίας και Σπυριδούλας Παπαγεωργίου.

«Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο»: Η υπόθεση

Να μένεις σε μια ποντικότρυπα δίπλα στη σκηνή του θεάτρου και να μην έχεις δει ποτέ σου παράσταση. Γίνεται; Ο Ρωμαίος, δεν αντέχει άλλο. Κι ας λένε οι γονείς του ότι είναι μικρός ακόμα. Αυτός θέλει πολύ, τόσο πολύ που θα τα καταφέρει. Κι έτσι όταν όλοι κοιμούνται θα ξεκινήσει την εξερεύνηση. Θα συναντήσει άραγε τη μαγεία του θεάτρου; Στο δρόμο του θα κάνει πολλούς καινούργιους φίλους, το διευθυντή σκηνής, το τρίτο κουδούνι, τον σκηνοθέτη, το φως και τα κουστούμια. Απ΄ όλους κάτι θα μάθει κι όλοι θα τον βοηθήσουν στο σπουδαιότερο ρόλο της ζωής του. Να σώσει την αγαπημένη του Ιουλία από μια συμμορία αρουραίων που μασουλάνε τα κουστούμια στα υπόγεια του θεάτρου.

Ο Διευθυντής σκηνής, το Τρίτο Κουδούνι, το Φως, ο Σκηνοθέτης, τα Σκηνικά, τα Κοστούμια, γίνονται οδηγοί του μικρού Ρωμαίου που ανακαλύπτει για πρώτη φορά τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Χειροποίητες κούκλες φτιαγμένες από χαρτοπολτό και ύφασμα, κούκλες μαρότ, άμεσης κίνησης, ανθρωπίνων διαστάσεων, μάπετ ζωντανεύουν μια τρυφερή ιστορία. Στο τέλος της μεγάλης περιπέτειας ο Ρωμαίος θα γνωρίσει τη μαγεία του θεάτρου τη χαρά της συνεργασίας και της φιλίας. Όλοι μαζί θα καταφέρουν να φέρουν τα πάνω κάτω.

Εκπαιδευτικό εργαστήρι κούκλας

Μετά από κάθε παράσταση ακολουθέι εκπαιδευτικό εργαστήρι κούκλας. Τα παιδιά, χρησιμοποιώντας πλούσια υλικά, όπως  χρώματα, υφάσματα, κόλλες, μαλλί πλεξίματος, συμμετέχουν με την καθοδήγηση των εμψυχωτών στη διαδικασία της κατασκευής μιας κούκλας μαρότ. Δοκιμάζοντας υλικά και τεχνικές προσαρμοσμένες στις δεξιότητες της ηλικίας τους, πειραματίζονται, ανακαλύπτουν τον τρόπο κατασκευής των κούκλων και ενεργοποιούν τη φαντασία τους.
Κόστος Συμμετοχής: 3€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μαρία Παπαγιάννη
Σκηνοθεσία: Μαρία Παπαγεωργίου & Σπυριδούλα Παπαγεωργίου

Σκηνικά: Μαρία Παπαγεωργίου & Σπυριδούλα Παπαγεωργίου
Κοστούμια: Μαρία Παπαγεωργίου & Σπυριδούλα Παπαγεωργίου
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Χορογραφία: Δήμητρα Κρητικίδη

Παίζουν: Μαρία Παπαγεωργίου & Σπυριδούλα Παπαγεωργίου

Τιμές Εισιτηρίων: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 13 Οκτωβρίου 2019
Πληροφορίες: Παραστάσεις τις καθημερινές για σχολεία. Εγγραφές και κρατήσεις θέσεων Καθημερινά: 10:00 – 15:00 & Σάββατο: 10:00 – 14:00
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00
Διασκευή: Μαρία Παπαγεωργίου & Σπυριδούλα Παπαγεωργίου
Πληροφορίες Χώρου: Παραμυθοχώρα - Πολυχώρος για παιδιά, Αναπαύσεως 14 & Τυρταίου 1 Μέτς, Αθήνα. Τηλ. 210 9216346, 6936655925 & 927 | http://www.paramithohora.gr
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b