MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Γιαλήτες ή αλλιώς αλήτες του γιαλού, του Γιάννη Κόκα στο θέατρο Φούρνος

Η ομάδα Άλμπατρος και ο Γιάννης Κόκας παρουσιάζουν για 20 μόνο παραστάσεις, ένα έργο με επίκεντρο τη φιλία

Monopoli Team

Η νεοσύστατη καλλιτεχνική ομάδα «Άλμπατρος» συστήνεται στο κοινό μ’ ένα έργο, το οποίο βάζει στο επίκεντρο την πιο δυνατή σχέση του ανθρώπου, τη φιλία.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κόκα και η νέα ομάδα τους υπόσχεται πολύ γέλιο αλλά και συγκίνηση μέσα από μια ιστορία καθημερινών ανθρώπων, μια ιστορία της διπλανής πόρτας ή και όχι;

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο Αλέξανδρος και η Φανή χωρίζουν. Οι κολλητοί του για συμπαράσταση χωρίζουν και εκείνοι. Τα τέσσερα αγόρια, ο Αλέξανδρος, ο Βαγγέλης, ο Βασίλης και ο Γιάννης και αποφασίζουν να πάνε διακοπές όλοι μαζί σ’ ένα νησί μακριά απ’ όλους κι απ’ όλα, όχι όμως από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Σκηνοθετικό σημείωμα

Στην παράσταση «Γιαλήτες ή αλλιώς αλήτες του γιαλού» εξιστορείται ουσιαστικά η φιλία τεσσάρων κολλητών, οι οποίοι μεγάλωσαν και ζουν στην Αθήνα του 2019.

Παρακολουθούμε τον  τρόπο με τον οποίο αυτή η φιλία επιβιώνει και ανθίζει. Με φόντο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι της χώρας αυτήν την εποχή και με αφορμή το χωρισμό του Αλέξανδρου, ο ίδιος μαζί με τον Βαγγέλη, τον Βασίλη και τον Γιάννη ξεκινούν να συγκατοικούν σε ένα μικρό υπόγειο, ξεκινούν να συγκατοικούν στα δύσκολα.

Υπαινικτικά συγκατοικούν μαζί τους η φτώχεια, η ανεργία, η κακή χρήση της ελληνικής γλώσσας, η παρακμή, οι νέοι της Ελλάδας. Κι όμως. Παρά τα κακά ελληνικά και τις βωμολοχίες, την απελπισία και τον ξεπεσμό, η παρέα των γιαλητών και της ομάδας Άλμπατρος έρχεται να φωνάξει δυνατά για ελπίδα, αγώνα, αγάπη, Θέατρο!

Γιάννης Κόκας, Σεπτέμβριος 2019

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Κόκας
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κόκας

Σκηνικά: Ηλέκτρα Σταμπούλου
Κοστούμια: Ηλέκτρα Σταμπούλου
Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος, Έλλη Βασιλάτου
Φωτισμοί: Απόστολος Τσατσάκος
Χορογραφία: Παρασκευή Κάπα

Παίζουν: Βαγγέλης Αμπατζής, Εύη Αργυρίου,Γιάννης Βασιλώττος, Γιάννης Κόκας, Αλέξανδρος Κωχ, Βερόνικα Μπακόλα,Χριστίνα Τζιάλλα, Κωνσταντίνα Τσιτσία – Γεωργαντά

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ, μειωμένο(ανέργων, άνω των 65 ) 8 ευρώ, φοιτητικό και ατέλειες 5 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 23 Οκτωβρίου έως 26 Δεκεμβρίου 2019
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Κατερίνα Μπησάρα
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b