MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend: 15 ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο για όλη την οικογένεια.

Monopoli Team

ΈΚΘΕΣΗ

Έργα παιδιών εμπνευσμένα από την έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα», στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Έκθεση με έργα παιδιών εμπνευσμένα από την έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και Πηλός» διοργανώνουν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Φεστιβάλ Αθηνών από τις 3 μέχρι  τις 6 Οκτωβρίου στο χώρο του Μουσείου. Η έκθεση περιλαμβάνει τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και Πηλός» το οποίο πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στην  Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Παρασκευή: 10:00 – 20:00
Σάββατο: 10:00 – 17:00
Κυριακή: 11:00 – 17:00
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

2ο SGS Family & Pets Festival

H Save a Greek Stray, φιλοζωική μη κερδοσκοπική οργάνωση, γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα των Ζώων, με την εκρηκτική performer Ελένη Φουρέιρα στο 2ο Family & Pets Festival στη Μαρίνα Φλοίσβου. Ένα απόγευμα γεμάτο από δρώμενα για παιδιά, παιχνίδια, photo booth, face painting, bazaar, lottery, agility για τους τετράποδους φίλους μας, πολλή μουσική αλλά και εκπλήξεις. Εκεί θα βρίσκεται και ο Music 89.2 FM με τον Σπύρο Μαργαρίτη, που θα πραγματοποιεί live μετάδοση από τη Μαρίνα Φλοίσβου. Opening Act οι Alcatrash. Παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η Μαίρη Συνατσάκη.
Παρασκευή 4/10, 18:00
Μαρίνα Φλοίσβου
Ελεύθερη είσοδος

4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής, Χορών και Γεύσεων

Ο Δήμος Ζωγράφου διοργανώνει το τριήμερο 4-6 Οκτωβρίου το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής, Χορών και Γεύσεων. Συναυλίες, παραδοσιακοί χοροί, πάτημα σταφυλιών, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική για παιδιά και δωρεάν παραδοσιακό κέρασμα με γεύσεις απ’ όλη την Ελλάδα.
Παρασκευή 4/10, Σάββατο 5/10 & Κυριακή 6/10, 19:00
Άλσος Γουδή
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ

Σβήσε το φως! στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το τελευταίο, ανατρεπτικό έργο της γνωστής ομάδας Κοπέρνικος, που εντυπωσίασε πέρσι το κοινό, θα καταλάβει και φέτος την Παιδική Σκηνή της Μουσικής Βιβλιοθήκης. Πρόκειται για μια ιστορία που μας καλεί να πλησιάσουμε με θάρρος -και να γνωρίσουμε– όλα όσα μας φοβίζουν, να απορρίψουμε τους φόβους που πηγάζουν από την άγνοια και τις προκαταλήψεις μας και να αποδεχθούμε κάποιους άλλους, χωρίς ενοχές.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Κυριακή 6/10, 15:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
8€ – 10€

«Το σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου

«Το Σκλαβί» βασίζεται στο ομώνυμο συμιακό παραμύθι, όπως αυτό περιλαμβάνεται στη συλλογή Παραμύθια του λαού μας, που επιμελήθηκε ο Γιώργος Ιωάννου. Δύο παιδιά γεννιούνται από τον ίδιο πατέρα, ο οποίος παράλληλα είναι και ο βασιλιάς του κράτους. Ο ένας είναι νόμιμος διάδοχος, ο γιος της βασίλισσας, ο άλλος το παιδί μιας σκλάβας. Δύο παιδιά, που μεγαλώνουν μαζί αγαπημένα, αν και τα χωρίζει έντονη κοινωνική διαφορά. Κάποια στιγμή αγαπούν την ίδια γυναίκα και γίνονται αντίζηλοι, χωρίς, ωστόσο, ποτέ να συγκρουστούν. Και η ιστορία ξεκινά…
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Κηφισιάς “Μενάνδρεια 2019”
Παρασκευή 4/10, 19:00

Θέατρο στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς
Είσοδος ελεύθερη

“Η Μικρή γοργόνα” στο Θέατρο Αλκμήνη

Πρόκειται για το ομώνυμο έργο του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν. Ένα παραμύθι βασισμένο σε έναν παλιό σκανδιναβικό θρύλο. Ένα φαντασμαγορικό περιβάλλον, με χιούμορ, χορό, τραγούδι και πολλή αλληλεπίδραση με τα παιδιά.
Προτείνεται σε παιδιά δημοτικού (5+).
Σάββατο 5/10, 17:00
Θέατρο Αλκμήνη
Γενική είσοδος: 8€

O Ραφτάκος των λέξεων, του Αντώνη Παπαθεοδούλου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος θα ζωντανέψει στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Ραφτάκος των λέξεων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μία νέα θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου, σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα και καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Κυριακή 6/10, 12:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10€

«Ο Μορμόλης» του Rainer Hachfeld στο Σύγχρονο Θέατρο

Η Συντεχνία του Γέλιου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με την επετειακή παράσταση του «Μορμόλη». «Ο Μορμόλης» είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών, που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. Οι μεγάλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το μυστηριώδες και ανατρεπτικό «ξύλινο κουτί».
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Κυριακή 6/10, 11:30
Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας

Από 8€

«Ως την Άκρη του Κόσμου», της Μαρίας Παπαγιάννη

Η ομάδα C. for Circus ενώνει τις δυνάμεις και τη φαντασία της με την συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη και τον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, σε μια πειρατική περιπέτεια, με τίτλο «Ως την άκρη του κόσμου», η οποία ανεβαίνει στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, σε σκηνοθεσία Σπύρου Χατζηαγγελάκη. Τα δυο παιδιά, οι ήρωες της ιστορίας, επιστρατεύουν τη φαντασία τους και βιώνουν μια περιπέτεια ζωής.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Σάββατο 5/10, 15:00, Κυριακή 6/10, 11:30 & 15:00
Θέατρο Τζένη Καρέζη
 10€

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Meet Market για όλη την οικογένεια

Το Meet Market Sunday for kids & families ενώνει για ακόμα μια φορά τις δυνάμεις του με το Κτήμα Αρίστη στο Χαλάνδρι, για μια γιορτή νομαδικής αγοράς για παιδιά και οικογένειες με συνεχόμενα δια δραστικά παιχνίδια, mascot, εντυπωσιακές πλεξούδες, face painting, magic show και φυσικά ένα mini Meet Market με 15 ελληνικές μικροεπιχειρήσεις, γεμάτες τοπικές ανεξάρτητες δημιουργίες, στο Κτήμα Αρίστη.
Κυριακή 6/10, 11:00 – 19:00
Κτήμα Αρίστη
3€ – 5€

Σαββατιάτικες συναντήσεις στη Βιβλιοθήκη… Με αφορμή ένα βιβλίο

Μαζί με τα παιδιά διαβάζουμε ένα βιβλίο από τη συλλογή της Βιβλιοθήκης, μοιραζόμαστε εντυπώσεις, ανακαλύπτουμε το πρόβλημα του ήρωα της ιστορίας και βρίσκουμε ευφάνταστους τρόπους για να τον βοηθήσουμε να το επιλύσει μέσω απλών πειραμάτων και κατασκευαστικών δραστηριοτήτων.
Ηλικία συμμετεχόντων: Μαθητές/τριες Α’ και Β’ δημοτικού
Σάββατο 5/10, 12:30 (α΄συνάντηση)
Ίδρυμα Ευγενίδου
Είσοδος ελεύθερη * Προεγγραφή στο τηλ. 210 9469 631 & συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής/υπεύθυνης δήλωσης.

Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2019

Η “Γιορτή των Πουλιών” αποτελεί ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 100 χώρες. Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα θα γίνουν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, ώρες 10:00-14:00 στον Υγρότοπο της Βραυρώνας (προαύλιος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας).
Δράσεις: Παρατήρηση Πουλιών, περιήγηση, περιβαλλοντικές δραστηριότητες για τα παιδιά, απελευθέρωση πουλιών (σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης  Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ), υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, εθελοντικός καθαρισμός του υγροτόπου (σε συνεργασία με τη Σχολή  Μωραΐτη).
Κυριακή 6/10, 10:00 – 14:00
Υγρότοπος Βραυρώνας
Είσοδος ελεύθερη

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Τόσο την Παρασκευή όσο και το Σαββατοκύριακο οι μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν ξεναγήσεις από τους φροντιστές του Πάρκου και να δουν αλλά και να συμμετέχουν στα ταΐσματα ορισμένων από τα ζώα που φιλοξενούνται στο Πάρκο και να λάβουν μέρος σε εικαστικά, παιχνίδια και βιωματικά προγράμματα που πρόκειται να λάβουν χώρα στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Πάρκου. Ειδικά για την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ήμερα Ζώων με δωρεάν είσοδο για τα παιδιά 3-12 ετών από τις 16:00 το απόγευμα μέχρι το κλείσιμο του Πάρκου στις 18:00.
Παρασκευή 4/10, 10:30
Σάββατο 5/10 & Κυριακή 6/10, 12:00 
Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
Από 14€ έως 18€

Ομαδικό Παιχνίδι (Football Skills) στο ΚΠΙΣΝ

Διασκεδαστικές αθλητικές δραστηριότητες με τη χρήση της μπάλας που καλλιεργούν την ευγενή άμυλα και αναπτύσσουν δεξιότητες, χωρίς βαθμολογίες μέσα από την καθοδήγηση των εξειδικευμένων προπονητών.
Παρασκευή 4/10
5-7 ετών: 17.00-17.30
5-7 ετών: 17.30-18.00
8-10 ετών: 18.00-18.30
8-10 ετών: 18.30-19.00
11-13 ετών: 19.00-19.30
11-13 ετών: 19.30-20.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

ΜOUNT

Ένα έργο της Βιτόρια Κωτσάλου από χορό, βουνό και πηλό που συμπεριλαμβάνει μία performance, μία εγκατάσταση και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.
Παρασκευή 4/10, 17:00 – 19:00
Οδός Φαλήρου 97-99, Κουκάκι
Είσοδος ελεύθερη για την performance * Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες για το κόστος των εργαστηρίων στο [email protected]

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b