MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
21
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

  Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη, του Περικλή Μοσχολιδάκη στον Πολυχώρο Vault

  Η παράσταση «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη» επιστρέφει για 3η Χρονιά στον Πολυχώρο Vault, από τις 5 Οκτωβρίου 2019, σε κείμενο-σκηνοθεσία Περικλή Μοσχολιδάκη.

  | Φωτογραφίες : Χριστίνα Φυλακτοπούλου
  Monopoli Team

  Μετά από 2 χρόνια και 110 παραστάσεις, η «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη», σε κείμενο – σκηνοθεσία Περικλή Μοσχολιδάκη, με τη Μάγδα Κατσιπάνου στο ρόλο της  Αγγέλικας Νίκλης Σολωμού, επιστρέφει στον Πολυχώρο Vault, για έναν νέο κύκλο 20 παραστάσεων, από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019. 

  «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη»: Υπόθεση

  Η Αγγέλικα Νίκλη πουλήθηκε σε ηλικία 13 ετών στον Κόντε Νικόλαο Σαλαμών για να γίνει παλλακίδα του – μαντενούτα του και έκανε μαζί του δύο νόθα αγόρια, τον Διονύσιο που αναδείχτηκε Εθνικός ποιητής των Ελλήνων και τον Δημήτριο που έγινε Γερουσιαστής των Ιονίων Νήσων. Λίγο πρίν πεθάνει ο γέρο Κόντες Σαλαμών παντρεύεται τη μαντενούτα του και νομιμοποιεί τα νόθα παιδιά του που γίνονται και βασικοί κληρονόμοι της τεράστιας περιουσίας του.

  Η σχέση λατρείας του Διονύσιου με τη μητέρα του Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού γκρεμίζεται οριστικά όταν ο ετεροθαλής αδελφός του Διονύσιου Ιωάννης Λεονταράκης, γιός της μητέρας του από επόμενο γάμο διεκδικεί μέρος της περιουσίας του Κόντε Σαλαμών και η μητέρα του παίρνει το μέρος του. Την ώρα που η Ελλάδα καίγεται απ’ακρη σ’άκρη με την Επανάσταση του 1821, η Δίκη Σαλαμών συγκλονίζει την Ελλάδα και η Αγγέλικα, θύμα τελικά της αντιδικίας, διασύρεται σε ολόκληρο τον Ελληνισμό καθώς η προσωπική της ζωή συζητιέται παντού και η ίδια Διάφανη από παντού βιώνει τον φοβερό εξευτελισμό, τη φτώχεια και την εγκατάλειψη .

  Η παράσταση

  Πόσο επηρέασε τη ζωή και το έργο του Διονυσίου Σολωμού η τραγική μοίρα της μητέρας του;

  Πόσο σημερινή και επίκαιρη είναι πάντα η κακοποίηση και ο εξευτελισμός μας γυναίκας;

  Πόσο γνωστά μας είναι τα γεγονότα και τα ήθη μιας εποχής που σημάδεψε την ιστορία του τόπου μας;

  Μια παράσταση διάλογος ανάμεσα στην Αγγέλικα και τον Διονύσιο, μια παράσταση για μια φωνή και ένα βιολοντσέλο, που παρεμβαίνει και σχολιάζει με τον εξαίσιο ήχο του τα δρώμενα.

  Λίγα λόγια για το θεατρικό project «Ο Γιος μου…»

  Η παράσταση «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη» είναι ένας από τους πέντε Μονολόγους που ξεκινησαν να παρουσιάζονται πριν από 2 χρόνια στον Πολυχώρο Vault, με αφορμή το θεατρικό project «Ο Γιος μου…». Πέντε σκηνοθέτες έφτιαξαν πέντε παραστάσεις, στηριγμένες πάνω σε πέντε βιογραφίες. Πέντε μάνες μίλησαν για τους γιους τους. Πέντε γυναίκες ηθοποιοί παρουσίασαν πέντε μονολόγους απλών γυναικών που μιλάνε για τα παιδιά τους, που εμείς γνωρίσαμε ως άντρες σπουδαίους και διακεκριμένους, που έλαμψαν με την προσωπικότητα, το έργο, την ευφυΐα, το ταλέντο, την τέχνη ή την επιστήμη τους (Μάντζαρος, Συγγρός, Σολωμός, Μέγας Αλέξανδρος, Μακρυγιάννης). Πέντε σημαντικοί άντρες του παρελθόντος που η ζωή και το έργο τους παραμένει ακόμα πηγή έμπνευσης για τους σύγχρονους, μέσα από μια γυναικεία ματιά.

  Το project θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν 2020-21.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Συγγραφέας: Περικλής Μοσχολιδάκης
  Σκηνοθεσία: Περικλής Μοσχολιδάκης

  Σκηνικά: Μάριος Βουτσινάς
  Κοστούμια: Μάριος Βουτσινάς
  Μουσική: Κωνσταντίνος Χίνης
  Φωτισμοί: Άκης Σαμόλης

  Παίζουν: Ερμηνεία: Μάγδα Κατσιπάνου | Φωνή Διονύσιου Σολωμού: : Περικλής Μοσχολιδάκης

  Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
  Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 ευρώ | Προπώληση Viva : 10 ευρώ | Μειωμένο: 10 ευρώ Φοιτητές / Μαθητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) /Συνταξιούχοι
  Διάρκεια Παραστάσεων: Από 5 Οκτωβρίου 2019 έως 12 Δεκεμβρίου 2019
  Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
  Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 16:15 & Κάθε Κυριακή στις 21:00
  Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/polychoros-vault/aggelika-nikli-solomou-i-diafani/
  Πληροφορίες Χώρου: Vault Theatre Plus, Μελενίκου 26, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 3035 6472. Email: [email protected]
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ