MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνική Σάτιρα

Η γίδα ή ποια είναι η Σύλβια, του Έντουαρντ Άλμπι στο Θησείον, Ένα θέατρο για τις τέχνες

Η θεατρική παράσταση «Η γίδα ή ποια είναι η Σύλβια» ανεβαίνει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη

Monopoli Team

Λίγα λόγια για το έργο «Η γίδα ή ποια είναι η Σύλβια»

Το 2000 ο βραβευμένος με τρία Πούλιτζερ Αμερικάνος συγγραφέας Έντουαρντ Άλμπι έγραψε την “Γίδα”, η οποία θεωρείται ένα από τα κορυφαία και πιο τολμηρά του έργα μαζί με το “Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;”. Κείμενο με έντονο χιούμορ, εκρηκτικούς χαρακτήρες, πανέξυπνους διαλόγους, σκληρότητα, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη τρυφερότητα, υποδεικνύει όχι μόνο το μέλλον των έως τώρα παραδοσιακών δομών της κοινωνίας, αλλά και τα κρίσιμα ερωτήματα που βασανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

«Οι άνθρωποι λένε ψέματα στον εαυτό τους για το ποιοι είναι και πώς βλέπουν τον εαυτό τους. Το έργο μου αφορά την ανικανότητά μας να είμαστε αντικειμενικοί με τον εαυτό μας».
Έντουαρντ Άλμπι

Υπόθεση

Ο Μάρτιν (Νίκος Κουρής), ένας επαγγελματικά άκρως επιτυχημένος οικογενειάρχης, χωρίς να πάψει να αγαπάει την γυναίκα του (Λουκία Μιχαλοπούλου), ερωτεύεται την Σύλβια, η οποία «τυχαίνει» -όπως λέει ο ίδιος- να είναι… γίδα! Ο δημοσιογράφος και καλύτερός του φίλος Ρος (Γιάννης Δρακόπουλος) το «καρφώνει» στην σύζυγο και στον γιο του (Μιχαήλ Ταμπακάκης), με αποτέλεσμα η μία ακραία αντίδραση να φέρει την άλλη, μέχρι το συναρπαστικό φινάλε!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Νικορέστης Χανιωτάκης
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα
Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα
Μουσική: Γιάννης Μαθές
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Παίζουν: Νίκος Κουρής, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιάννης Δρακόπουλος, Μιχαήλ Ταμπακάκης

Διάρκεια: 95 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 17 €, Μειωμένο: 13 €, ΟΑΕΔ-Α.Μ.Ε.Α.: 10 €/12 ευρώ (έως την προηγούμενη ημέρα κάθε παράστασης)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 7 Οκτωβρίου έως 10 Μαρτίου 2020
Πληροφορίες: Προπώληση στο ticketservices.gr, στο tickets.public.gr, σε όλα τα καταστήματα PUBLIC, τηλεφωνικά στο 210.7234567, Εκδοτήριο Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 - Στοά Πεσμαζόγλου, Από το ταμείο του θεάτρου (καθημερινά 10:00-21:00)
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Τόνια Καζάκου
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/thiseion-gida-i-poia-einai-i-sylvia/?lang=el
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b