MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Free City: 12 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα

Παραστάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ και πολλές άλλες δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Monopoli Team

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019
Δωρεάν είσοδος στα Μουσεία

Στο πλαίσιο του εορτασμού Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και μουσεία του δημοσίου, αλλά και σε όσα ιδιωτικά μουσεία συμμετέχουν στον εορτασμό, είναι ελεύθερη.
Παρασκευή 27/9, Σάββατο 28/9, Κυριακή 29/9, 08.00 – 20.00

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

4ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project»

Χορογράφοι, χορευτές και χορευτικές ομάδες, εμπνέονται από την «ιδιωτική» ατμόσφαιρα του New Wagon και τα 12 μικρά «διαμερισματάκια» του (compartments) και δημιουργούν τις προσωπικές τους performances, σύντομης διάρκειας 10’-30’ λεπτών. Παράλληλα, οικειοποιούνται και αναδεικνύουν κάθε βαγόνι και κάθε γωνιά της Αμαξοστοιχίας – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, δημιουργώντας απρόβλεπτους παραστασιακούς χώρους και πρωτότυπες κινησιολογικές και χορευτικές συμμείξεις.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Καθημερινά, 19:30 – 23:00
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
*Απαραίτητη προϋπόθεση η προμήθεια δελτίων εισόδου.

Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action 2019

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Skywalker.gr διοργανώνει το Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ. Σκοπός του φεστιβάλ και αυτή τη χρονιά, είναι η σύγκλιση του οικοσυστήματος του εθελοντισμού και η ανάδειξη της παραγωγής κοινωνικών αγαθών στην Ελλάδα της κρίσης. Το φεστιβάλ θα αποτελέσει και φέτος έναν φυσικό χώρο συνάντησης μη κυβερνητικών οργανώσεων, εθελοντών και πολιτών σε μια γιορτή προσφοράς, συνεργασίας και ευγνωμοσύνης.
Κυριακή 29/9, 10:00 – 22:00
Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Γκάζι

ΜΟΥΣΙΚΗ

H Calypso Rose στο ΚΠΙΣΝ

Η βασίλισσα της μουσικής calypso, McCartha Linda Sandy Lewis, διάσημη ως Calypso Rose, έρχεται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μια συναυλία στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.
Παρασκευή 27/9, 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

2η Συνάντηση Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής στο ΚΠΙΣΝ

23 μουσικά σχήματα απ’όλη την Ελλάδα έρχονται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της «2ης Συνάντησης Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής», σε ένα διήμερο δωρεάν μουσικών εκδηλώσεων. Περισσότεροι από 200 νέοι μουσικοί και τραγουδιστές εμπνέονται από την προσωπικότητα της Δόμνας Σαμίου και τον πολύτιμο θησαυρό που άφησε ως παρακαταθήκη και πειραματίζονται μεταφέροντας στο σήμερα τους παραδοσιακούς ήχους.
Σάββατο 28/9 & Κυριακή 29/9, 19:30
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και η Εταιρεία Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου διοργανώνουν εκδήλωση – αφιέρωμα στον σπουδαίο ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο. Μελοποιημένους στίχους του Ν. Γκάτσου ερμηνεύουν οι Χρήστος Κάλλοου, Πένυ Ξενάκη, Μαρία Κανελοπούλου, Όλγα Καμηλάρη. Συμμετέχει η γυναικεία χορωδία του Μουσικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Semitono» υπό τη διεύθυνση της δασκάλας μουσικής Όλγας Καμηλάρη. Η εκδήλωση, εκτός από τραγούδια σε στίχους Νίκου Γκάτσου, θα περιλαμβάνει κείμενα και βίντεο αφιερωμένα στη ζωή και στο έργο του.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Λιπάσματα 2019: Φεστιβάλ στη θάλασσα».
Κυριακή 29/9, 19:30
Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

ΘΕΑΤΡΟ

«Ρωμέικο πανόραμα, η Ελλάδα των Θαυμάτων, των Υπάτων και των Πάτων»

Ένα θεατρικό οδοιπορικό που διατρέχει ανάγλυφα και γλαφυρά την ιστορία της νεώτερης Ελλάδας από την παλιγγενεσία μέχρι σήμερα. Κάθε θεατρικό δρώμενο σχολιάζεται με τραγούδι και χορό, έτσι ώστε να ολοκληρώνεται μια ζωντανή εικόνα των ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν το νεοελληνικό έθνος.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Θεοδώρου
Συμμετέχουν: 20 ηθοποιοί και χορευτές
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2019.
Σάββατο 28/9, 20:30
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

«Αγροτικά αποτυπώματα Ασπροπύργου»

Πρόκειται για μία καλλιτεχνική δράση όπου μέσα από τα στοιχεία της performance, της εικαστικής εγκατάστασης, των προβολών, της αφήγησης, της δυναμικής του τοπίου και τις ψυχικές και πολυπολιτισμικές καταθέσεις κοινωνικών ομάδων, όπως των Αρβανιτών αγροτών και των Ποντίων της συνοικίας της Γκορυτσάς, οι συμμετέχοντες βιωματικά επεξεργάζονται τη σχέση του σώματος με την καλλιεργημένη τροφή, το χώμα, τους σπόρους, το τοπίο, τη μνήμη και την ιστορία των τόπων, καθώς χτίζεται ένας ουσιαστικός κώδικας επικοινωνίας μεταξύ τους.
*Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210 5577191 & 6949979067
Σάββατο 28/9, 17:30
Λεωφόρος ΝΑΤΟ 259, Έναντι ΕΜΑΚ 1, Συνοικία Γκορυτσάς, Ασπρόπυργος

«Οι πέτρες μιλούν» στην Αρχαία Αγορά

Μία συρραφή από θεατρικά δρώμενα, που λαμβάνουν χώρα σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε τρεις γλώσσες, στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά, επιτρέποντας την παρακολούθησή τους από μεγάλο αριθμό επισκεπτών της Αθήνας, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την αρχαία ελληνική αλλά και βυζαντινή Γραμματεία μέσα από σπουδαία κείμενα φιλοσόφων, τραγικών ποιητών, πολιτικών. Τα κείμενα της Αρχαίας και Βυζαντινής Γραμματείας αποδίδει ομάδα σπουδαστών – ηθοποιών της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Δήλος» υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Έφης Θεοδώρου.
Παρασκευή 27/9, Σάββατο 28/9, Κυριακή 29/9, 11:00 – 13:00
Στοά Αττάλου, Αδριανού 24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 στο Πολεμικό Μουσείο
Το Πολεμικό Μουσείο, στο πλαίσιο των εορτασμών για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019, υπό τον γενικό τίτλο «Τέχνες & Ψυχαγωγία-Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο», συμμετέχει το τριήμερο 27 έως και 29 Σεπτεμβρίου με δράσεις που αφορούν στις μορφές τέχνης και ψυχαγωγίας που εμφανίστηκαν στις πολεμικές περιόδους 1912-1940.
Δείτε τις εκδηλώσεις αναλυτικά εδώ. 
Παρσκευή 27/9, Σάββατο 28/9, Κυριακή 29/9, 09:00 – 19:00
Πολεμικό Μουσείο

ΑΘΛΗΣΗ

E-bikes: Test The Future στο ΚΠΙΣΝ
Το ΚΠΙΣΝ μας ξεναγεί στον κόσμο των e-bikes και μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα ποδήλατα αυτά, τα οποία αποτελούν την ανερχόμενη τάση στην αστική ποδηλασία αλλά και την ποδηλασία αναψυχής.
Κυριακή 29/9, 18:00 – 22:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

«Stock Images»: Έκθεση φωτογραφίας του Πάνου Κοκκινιά
O Πολιτιστικός Οργανισμός ΝΕΟΝ (NEON) διοργανώνει την έκθεση «Stock Images» του Πάνου Κοκκινιά, που φιλοξενείται σ’ ένα ερημωμένο κτίριο, κοντά στο παλιό Χρηματιστήριο. Μέσα από τη ματιά του φωτογράφου, βλέπουμε πώς αποτυπώνεται σε πρόσωπα αλλά και σημεία της πόλης η δεκαετία της κρίσης.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Παρασκευή 27/9, 12:00–20:00
Σάββατο 28/9, 11:00–20:00
Κυριακή 29/9, 10:00–18:00
Στοά Αθηνών, Σοφοκλέους 4, Αθήνα

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b