MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Εκδηλώσεις

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2019: Ένα πολυπολιτιστικό και πολυγλωσσικό Φεστιβάλ στο Σεράφειο

Στο πλαίσιο της «1ης Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Πολιτισμών» του δικτύου Eunic στην Αθήνα, διοργανώνεται, για 7η συνεχόμενη χρονιά, η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών», στις 28 Σεπτεμβρίου, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, με εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και ελεύθερη είσοδο.

Monopoli Team

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 10:00 έως τις 18:00, γιορτάζουμε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών» για το 2019 και «ταξιδεύουμε» με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη ανακαλύπτοντας τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «1ης Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Πολιτισμών» του δικτύου Eunic στην Αθήνα με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net.

Ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια

Για 7η συνεχή χρονιά Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και Πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών στην Ελλάδα – μέλη της Eunic Αθήνας, σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Σύλλογο των Αποφοίτων Διδασκαλίας Γλωσσών στην Ευρώπη, μεταμορφώνουν το Σεράφειο του δήμου Αθηναίων σε ένα πολυπολιτιστικό και πολυγλωσσικό φεστιβάλ τραγουδιού, συζητήσεων, χορού και αφήγησης με διαδραστικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια.

Τι θα περιλαμβάνει;

Ο εορτασμός θα περιλαμβάνει πολύωρο ραδιοφωνικό πρόγραμμα όπου θα ακουστούν συνεντεύξεις δρόμου, αναγνώσεις σε διάφορες γλώσσες, συζητήσεις με συγγραφείς και ειδικούς στο θέμα, κουίζ κ.ά. και θα συμπληρώνεται, στον χώρο της εκδήλωσης, από εκπλήξεις, δώρα, καθώς και έκθεση βιβλίου του «Μικρού Πρίγκιπα».

Κληρώσεις

Όσοι επισκέπτες μείνουν μέχρι το τέλος της εκδήλωσης θα κερδίσουν μικρά και μεγάλα δώρα που θα κληρώνονται καθ’ όλη την διάρκεια της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών».

Οι διοργανωτές:

British Council, Γαλλικό Ινστιτούτο, Goethe-Institut Athen, ÖSD-Institut Griechenland, Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Ουγγαρίας, Πρεσβεία της Γεωργίας στην Ελλάδα, Νορβηγική πρεσβεία σε συνεργασία με το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών,Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Σπίτι της Κύπρου σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ινστιτούτο Θερβάντες, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Υπουργείο Εξωτερικών, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Συντονισμός εκδήλωσης: Goethe-Institut Athen

Συνεργαζόμενος φορέας: ESN, Erasmus Student Network, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σύλλογος Αποφοίτων Διδασκαλίας Γλωσσών στην Ευρώπη.

Τι είναι η Eunic;

Η Eunic (European Union National Institutes of Culture) (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ε.Ε.) είναι μία ένωση εθνικών ή επίσημων πολιτιστικών οργανισμών που εκπροσωπούν τις πολιτιστικές και σε αρκετές περιπτώσεις τις μορφωτικές σχέσεις των χωρών τους με άλλες χώρες.

Η Eunic στην Ελλάδα

Tο παράρτημα της Eunic Αθήνας ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 2008. Δεκατέσσερα Ευρωπαϊκά πολιτιστικά ιδρύματα που εδρεύουν στην Αθήνα υπέγραψαν ανεπίσημο μνημόνιο συμφωνίας με πρωταρχικό τους στόχο την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας σε κοινά προγράμματα με τη στήριξη ελλήνων εταίρων από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Το παράρτημα της Eunic Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε στις 5 Ιουλίου 2012, με τη συμμετοχή πέντε ξένων πολιτιστικών ιδρυμάτων που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη.

Ο στόχος

Ο κύριος στόχος της ένωσης αυτής είναι η δημιουργία αποτελεσματικών συνεργασιών και δικτύων επικοινωνίας ανάμεσα στους συμμετέχοντες οργανισμούς, η βελτίωση και προώθηση της πολιτισμικής ποικιλομορφίας και κατανόησης ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες, και η ενίσχυση του διεθνούς διαλόγου και συνεργασίας εντός και εκτός του πλαισίου της Ευρώπης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2019»
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, 10:00 – 18:00
Είσοδος Ελεύθερη
Χώρος: Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 160, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0342 6842.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b