MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Οι 12 Ένορκοι, του Reginald Rose στο Θέατρο Αθήναιον

Η θεατρική παράσταση,12 Ένορκοι, του Reginald Rose επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη για την πρεμιέρα της 6ης της χρονιάς στο θέατρο Αθήναιον

Monopoli Team

Οι 12 Ένορκοι του Reginald Rose, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, επισκέπτεται για 3η φορά τη Θεσσαλονίκη για την πρεμιέρα της 6ης της χρονιάς στο θέατρο Αθήναιον.

Το θέατρο θα μετατρέπεται σε δικαστικό μέγαρο, φέρνοντας ενόρκους και θεατές αντιμέτωπους με τις συνειδήσεις τους.

Υπόθεση

Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι 16 χρόνων κατηγορείται για φόνο. Η τύχη του είναι στα χέρια 12 ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν αν είναι ένοχο. Σ’ αυτή την περίπτωση η θανατική ποινή είναι υποχρεωτική. Οι 12 άντρες, κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο, άλλοτε ταυτίζονται κι άλλοτε συγκρούονται. Πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός ανθρώπου, αντιμετωπίζοντας, ο καθένας από αυτούς, τη συνείδησή του αλλά και τις συνειδήσεις των υπολοίπων. Οι 12 ένορκοι αντικατοπτρίζουν τις προκαταλήψεις της κοινωνίας μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται βίαια μπροστά στα μάτια του θεατή.

Σημείωμα σκηνοθέτριας

Και φτάσαμε αισίως στον 6ο μας χρόνο! Κανείς μας δεν περίμενε κάτι τέτοιο όταν πρωτοξεκινήσαμε πρόβες γι’ αυτό το υπέροχο έργο τον Αύγουστο του 2014. Ξεκινήσαμε με Αγάπη και Σεβασμό να δημιουργούμε, εκτιμώντας το έργο του Reginald Rose και θέλοντας να περάσουμε τα μηνύματά του στους θεατές και να γίνουμε ένα μ’ αυτούς. Κι αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε. Σε κάθε παράσταση. Στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Σε θέατρα, σε φυλακές, σε σχολεία, σε δήμους. Κάθε χρονιά σα να είναι η τελευταία μας! Η αγκαλιά του κόσμου ζεστή κι εμείς συνεχίζουμε να χαμογελάμε μετά από κάθε παράσταση, νιώθοντας ότι βάζουμε ένα λιθαράκι. Που; Στις ψυχές των θεατών που αναγκάζονται να έρθουν κι αυτοί αντιμέτωποι με τις συνειδήσεις τους. Λένε: «ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ δεν είναι απλά μία παράσταση, είναι εμπειρία ζωής!» Το ίδιο είναι και για μένα! Σας ευχαριστώ όλους γι’ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Reginald Rose
Μετάφραση: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά: David Negrin
Κοστούμια: Κική Μήλιου, Δανάη Ανεζάκη
Μουσική: Γιώργος Περού
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Χορογραφία: Χριστίνα Φωτεινάκη

Παίζουν: Λευτέρης Βασιλάκης, Νίκος Βατικιώτης, Δημήτρης Δεγαΐτης, Σωτήρης Δούβρης, Μάνος Ζαχαράκος, Κώστας Καζανάς, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Κωνσταντίνος Μπάζας, Παντελής Παπαδόπουλος, Τάσος Παπαδόπουλος, Ορέστης Τρίκας, Αλέξης Σταυριανός, Φωνή: Νένα Μεντή

Διάρκεια: 100’ (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: Γενικό: 18€ (προπώληση μέσω ticketservices 15€ έως 30/9), Φοιτητές/Άνεργοι/ΑΜΕΑ: 12€ (με επίδειξη κάρτας στο ταμείο την ημέρα της εκδήλωσης)
Διάρκεια Παραστάσεων: 4 έως 5 Οκτωβρίου 2019
Πληροφορίες: Προπώληση: - Ηλεκτρονικά στο https://www.ticketservices.gr/event/oi-12-enorkoi-thessaloniki/ και από 30/9 στο ταμείο του θεάτρου ΑΘΗΝΑΙΟΝ.
Παραστάσεις: Παρασκευή στις 21.15 και Σάββατο στις 18.15
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαγδαληνή Παλιούρα & Κατερίνα Κωνσταντέλλου
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b