MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Νύχτες Πρεμιέρας 2019: Ανακοινώθηκε το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ

Με αέρα Καννών και Βερολίνου έρχεται το επετειακό 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», η αγαπημένη σινεφιλική συνήθεια των Αθηναίων, που θα διαρκέσει από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Ταινία Έναρξης: «Parasite» του Μπονγκ Τζουν-χο
Monopoli Team

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», κλείνουν 25 χρόνια φέτος και το γιορτάζουν – όπως φαίνεται κι από το πλούσιο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στην επίσημη συνέντευξη Τύπου του φεστιβάλ στον πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ταινία Λήξης: «Ενήλικοι στην Αίθουσα» του Κώστα Γαβρά

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019 στις αίθουσες Δαναός 1 & 2, στο Ιντεάλ, στην Οπερα 1 & 2, στο Μέγαρο Μουσικής και στο Παλλάς και θα παρουσάσει στο αθηναϊκό κοινό 115 μεγάλου μήκους ταινίες, 63 μικρού μήκους, 3 Διαγωνιστικά Τμήματα, μεγάλα αφιερώματα και εκλεκτούς καλεσμένους.

Bong Joon-ho και «Parasite», Nadav Lapid και «Synonymes», Ken Loach και «Sorry We Missed You», Ladj Ly και «Les Misérables», Κώστας Γαβράς και «Ενήλικοι στο δωμάτιο», Θανάσης Νεοφώτιστος και «Λεωφόρος Πατησίων», Γιώργος Λάνθιμος και «Nimic», είναι μερικά μόνο από τα μεγάλα ονόματα που οι «Νύχτες Πρεμιέρας» φέρνουν στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφουν στην Αθήνα12.09.2018

Το πρόγραμμα ξεκινά με τον Χρυσό Φοίνικα των φετινών Καννών, το «Parasite» του Μπονγκ Τζουν-χο, ενώ ως ταινία λήξης το φεστιβάλ έχει επιλέξει την πολυσυζητημένη ελληνική ταινία της χρονιάς, «Ενήλικοι στην Αίθουσα», του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, η οποία έκανε μεγάλη πρεμιέρα πριν από λίγες μέρες στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Η προπώληση των εισιτηρίων (από το www.aiff.gr και τo www.viva.gr διαδικτυακά και στα φυσικά σημεία πώλησης) ξεκινάει την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου στις 10.00 πμ. 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ. 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b