MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Σινεμά ο Παράδεισος»: Ανοιχτή προβολή για ένα βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μετατρέπει την εμβληματική πλατεία Αριστοτέλους σε θερινό σινεμά, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 και προβάλει την θρυλική ταινία «Σινεμά ο Παράδεισος», με δωρεάν είσοδο.

Monopoli Team

Νοσταλγική διάθεση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης «στήνει» για ένα βράδυ που θα μείνει αξέχαστο, στην πλατεία Αριστοτέλους ένα υπέροχο θερινό σινεμά, σαν αυτά που κυριαρχούσαν στην πλατεία και την πόλη, τη δεκαετία του 1950, συμμετέχοντας με χαρά στη σειρά εκδηλώσεων Σεζόν κλασικών ταινιών, που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη – MEDIA».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Αφιέρωμα στον cult σκηνοθέτη Τζον Γουότερς12.09.2018

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, φέτος το καλοκαίρι, προβάλλονται σε ορισμένους από τους πιο εμβληματικούς χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης – σε 13 χώρες – ευρωπαϊκές κλασικές ταινίες για την ανάδειξη της πλούσιας και ποικιλόμορφης πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Σινεμά ο Παράδεισος / Cinema Paradiso

(Ιταλία – Γαλλία, 1988)

Σκηνοθεσία – σενάριο: Τζουζέπε Τορνατόρε / Giuseppe Tornatore.
Πρωταγωνιστούν: Philippe Noiret, Enzo Cannavale, Antonella Attili.
Έγχρωμη, 118΄.

Σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας στις αρχές του 1950, ένα αγόρι ο Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον ηλικιωμένο μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά και μέσα από τη φιλία τους ανακαλύπτει τον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου. Ο Τότο, καθώς μεγαλώνει, θα αναγκαστεί να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του και να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Τριάντα χρόνια αργότερα, θα ενημερωθεί για τον θάνατο του Αλφρέντο και θα επιστρέψει στο χωριό για την κηδεία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019, 21:00
Πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από το ιστορικό Ολύμπιον)
Ώρα προσέλευσης: 20:30
Τιμή εισιτηρίου: Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b