MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μουσική Οπερέτα

Η πρώτη αγάπη από την Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Θέατρο Βράχων

Μια αισθηματική οπερέτα σε δύο πράξεις από την Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων”.

Monopoli Team

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει την οπερέτα “Η πρώτη αγάπη” του Νίκου Χατζηαποστόλου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων” την Πέμπτη 29 Αυγούστου στο Θέατρο Βράχων  με ελεύθερη είσοδο.

Η παράσταση
Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μετά τη μεγάλη επιτυχία της παραγωγής Ο μικάδος των Γκίλμπερτ και Σάλλιβαν, συμπράττει εκ νέου με την Ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή για την αναβίωση της θρυλικής και σπανιότατα παιγμένης οπερέτας Η πρώτη αγάπη (1929) του Νίκου Χατζηαποστόλου.
Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο ηθοποιός Προμηθέας Αλειφερόπουλος, γνωστός από τις συμμετοχές του σε διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές και βραβευμένος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τη μουσική διασκευή επιμελείται ο Μιχάλης Παρασκάκης, ένας από τους πιο δραστήριους νέους συνθέτες σύγχρονης μουσικής με σημαντική παρουσία στο εξωτερικό και ιδρυτής του μουσικού συνόλου Τέττιξ.

Η υπόθεση

Η Πρώτη αγάπη είναι η ερωτική ιστορία δύο νέων, ο χωρισμός και το ξανασμίξιμό τους ύστερα από δεκαπέντε χρόνια. Πικάντικη και γεμάτη χιούμορ, φωτίζει απροσδόκητες πτυχές της εποχής: Πίσω από τις πασίγνωστες νοσταλγικές μελωδίες και τους τρυφερούς στίχους των τραγουδιών, αναδύεται η τολμηρή και μοντέρνα Ελλάδα της δεκαετίας του ’20. Το 1929 είναι μια χρονιά τομή για τη μεσοπολεμική πραγματικότητα. Θα μπορούσε κανείς να τη χαρακτηρίσει ως την τελευταία μιας περιόδου σχετικής ανεμελιάς και, ταυτόχρονα (και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο) την κορυφαία της. Η Πλάκα και η Καλαμάτα με την αναδυόμενη αστική τάξη, η Αίγλη, το Ζάππειο, ο Απόλλωνας, το Ωδείο Αθηνών, η καθημερινότητα των φοιτητών γεμάτη πάθη και έριδες ξεπροβάλλουν ανάγλυφα μέσα από το έργο αναδεικνύοντας μια εποχή τόσο κοντινή με τη δική μας. Ο κυνισμός και ο ρομαντισμός εναλλάσσονται στις ερωτικές σχέσεις, τα πάθη ξεφτίζουν και αναθερμαίνονται. Τα ζευγάρια στροβιλίζονται στους ρυθμούς του βαλς και του φοξ τροτ, με τη διασαλευμένη αθωότητα της κοινωνίας που επούλωσε τις πληγές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ανίδεης για το τι θα επακολουθούσε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Νίκος Χατζηαποστόλου
Σκηνοθεσία: Προμηθέας Αλειφερόπουλος

Σκηνικά: Χριστίνα Σπανού
Κοστούμια: Χριστίνα Σπανού
Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη

Παίζουν: Διονύσης Τσαντίνης, Αναστασία Κότσαλη, Λητώ Μεσσήνη, Γιώργος Ρούπας

Τιμές Εισιτηρίων: Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Διάρκεια Παραστάσεων: Πέμπτη 29 Αυγούστου
Πληροφορίες: θέατρο Βράχων, Τηλέφωνο: 21 0760 9350
Παραστάσεις: Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 21:00
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας, Τηλέφωνο: 21 0760 9350
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b