MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το αυτοκίνητο σύμβολο «κατσαριδάκι» μάς αποχαιρετά!

Στρατιωτικό όχημα, σύμβολο της ποπ κουλτούρας, λατρεία των χίπις, το κατσαριδάκι μεγάλωσε γενιές και γενιές και θα λείψει σε όλους μας.

Monopoli Team

Το τελευταίο “κατσαριδάκι” της Volkswagen καταχειροκροτημένο βγαίνει σήμερα από το εργοστάσιο της εταιρείας στην Πουέμπλα του Μεξικού.

Το φθινόπωρο του 2018 η Volkswagen ανακοίνωσε μέχρι τα μέσα του 2019 θα έχει σταματήσει την παραγωγή του θρυλικού αμαξιού σύμβολο, γνωστό ως σκαθάρι ή κατσαριδάκι. «Η απώλεια του σκαραβαίου μετά από τρεις γενιές και σχεδόν επτά δεκαετίες θα προκαλέσει πολλά συναισθήματα στους πολυάριθμους αφοσιωμένους οπαδούς του», δήλωσε ο Χίνριχ Βέκμπεν, πρόεδρος-γενικός διευθυντής της Volkswagen Βόρειας Αμερικής.

Στο εργοστάσιο της Πουέμπλα έχουν παραχθεί από το 1997 περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια «νέα κατσαριδάκια». Τα τελευταία 65 «κατσαριδάκια» είναι αριθμημένα, προς τιμήν των 65 χρόνων  της Volkswagen στο Μεξικό. Οι σκαραβαίοι θα πουληθούν αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στην τιμή των 21.000 δολαρίων.

Η ιστορία του σκαραβαίου ξεκινά το 1934, όταν ο Αδόλφος Χίτλερ συναντά τον Φέρντιναντ Πόρσε για να οργανώσουν το πλάνο του Γερμανού καγκελαρίου για την «εκμηχάνιση του λαού». Ο πρώτος σκαραβαίος κατασκευάζεται στην Στουτγκάρδη και παρότι παρουσιάστηκε ως «αυτοκίνητο του λαού», χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό όχημα.

Το 1945 παίρνει την ονομασία σκαραβαίος, για να ξεχαστεί η συμμετοχή του στον ναζιστικό έργο και ξεκινάει η παραγωγή του. Μέσα σε 10 χρόνια είχαν ήδη κατασκευαστεί πάνω από ένα εκατομμύριο σκαραβαίοι και είχε γίνει ήδη σύμβολο. Ένα φθηνό αμάξι που μπορούσε ο καθένας να αποκτήσει!

Το θρυλικό κατσαριδάκι είχε ήδη κερδίσει την λατρεία εκατομμύρια ανθρώπων. Λατρεύτηκε από χίπις, από την ποπ κουλτούρα και κατάφερε να γίνει ένα από τα γνωστότερα brands!

Μέχρι το 2003, είχαν πωληθεί περισσότερα από 21,5 εκατομμύρια μοντέλα, αλλά όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Σε ευχαριστούμε κατσαριδάκι!

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b