MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Καλοκαίρι στην Αθήνα: 8 μουσικά φεστιβάλ για όλα τα γούστα

Τα μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού που θα κάνουν τις καλοκαιρινές μας νύχτες στην Αθήνα απολαυστικές!

Monopoli Team

Και το φετινό καλοκαίρι οι αθηναϊκές νύχτες γεμίζουν μουσικές! Από την Πλατεία Νερού που φιλοξενεί πλέον τη μεγαλύτερη φεστιβαλική σκηνή της πόλης έως την Τεχνόπολη και τον Θέατρο Βράχων, η μουσική κυριαρχεί. Μετά τo το σαρωτικό Release Athens Festival (ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου) που κατέβασε στο Φάληρο πολλές και διαφορετικές μουσικές φυλές (από μεταλάδες μέχρι regge lovers) και το καθιερωμένο ραντεβού των φίλων της jazz στο Athens Technopolis Jazz Festival, μέχρι το τέλος Ιουλίου στο ημερολόγιό μας θα μπουν και τα εξής:

Summer Nostos Festival στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος: 23 – 30 Ιουνίου

Το Summer Nostos Festival (SNFestival) είναι ένα πολυσυλλεκτικό διεθνές φεστιβάλ τέχνης, άθλησης και εκπαίδευσης, με ελεύθερη είσοδο, που απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων, και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ανοιχτό δημιουργικό πεδίο συνάντησης, έκφρασης και ανταλλαγής ιδεών. Φέτος διαρκεί από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου αναπτύσσοντας στους χώρους του ΚΠΙΣΝ ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει πάνω από 70 εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν 742 καλλιτέχνες και ειδικοί σε θέματα άθλησης και επιστημών. Από τα μουσικά events ξεχωρίζουν τα live του αμερικανού εκπροσώπου της indie σκηνής Andrew Bird, το δυναμικό come back της Neneh Cherryτων Βέλγων Balthazar, των Αμερικανών Low ενώ στις ελληνικές συμμετοχές αναμένουμε μ’ ενδιαφέρον τη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, τη σύμπραξη του κρητικού μουσικού Αντώνη Μαρτσάκη με τον χορογράφο Αντώνη Φωνιαδάκη καθώς και το μεγάλο πάρτυ της Mαρίνα Σάττι με πολλούς guests.

Plissken Festival στην Τεχνόπολη: 26 & 27 Ιουνίου 

Το Plissken επιστρέφει το καλοκαίρι του 2019 στις 26 & 27 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. 2 μέρες, 3 stages, 12 ώρες non-stop μουσικής ανά ημέρα, ένα γεμάτο Food Court με τις καλύτερες Eλληνικές και διεθνείς γεύσεις, Cocktail Bars με δροσερά καλοκαιρινά ποτά, εξωτερικoί Lounge χώροι και πολλές άλλες δραστηριότητες. Headliners στο φετινό Plisskën θα είναι ο «πατέρας» της Disco και πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής Giorgio Moroder, η δημοφιλής modern soul κολεκτίβα των Jungle, οι εκπληκτικοί Τουαρέγκ μουσικοί από τη Σαχάρα Tinariwen αλλά και η underground super star της house σκηνής, The Black Madonna. Το lineup θα συμπληρώσουν το indie τρίο από τη Σουηδία Peter Bjorn and John, ο γνωστός παραγωγός ρυθμικής electronic world μουσικής Nicola Cruz και το ανερχόμενο darkwave ντουέτο των Boy Harsher.
Εισιτήρια θα βρείτε στο viva.gr

Urban Athens Festival στο Piraeus 117 Academy & την Τεχνόπολη: 3-6 Ιουλίου 

Από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου το Urban Athens Festival θα φιλοξενήσει τους πιο urban ήχους της πόλης. Την Τετάρτη 3 Ιουλίου στην σκηνή θα εμφανιστούν ο Γιάννης Αγγελάκας & οι 100 °C, o Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies, οι θρυλικοί Active Member και ο Λεωνίδας Μπαλάφας, την Πέμπτη 4 Ιουλίου headliners θα είναι ο ράπερ Τζαμάλ με τον κοφτερό του στίχο, οι ανατρεπτικοί Social Waste, η ραχοκοκαλιά των Bong Da City Joker/Two-Face και ο Hatemost, βασικό μέλος των Βήτα Πείς, την Παρασκευή 5 Ιουλίου ο Βέβηλος, ένας από τους πιο ταλαντούχους και εμβληματικούς Έλληνες MC’s και οι Naxatras, μια hard psychedelic rock μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Τέλος, το φεστιβάλ θα κλείσουν στις 6 Ιουλίου οι Septic Flesh, μία από τις κυριότερες metal μπάντες σε παγκόσμιο επίπεδο και οι αγαπημένοι από το ελληνικό κοινό Nightstalker. Εισιτήρια θα βρείτε διαθέσιμα στο viva.gr.

Primer Music Festival στην Πλατεία Νερού: 10 Ιουλίου

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού η Αθήνα υποδέχεται τα μεγαλύτερα ονόματα της dance μουσικής. Μετά τους J Balvin, DJ Snake και Salvatore Ganacci που έχουν ήδη ανακοινωθεί, άλλο ένα μεγάλο όνομα της παγκόσμιας dance μουσικής προστίθεται στο εντυπωσιακό line-up του φετινού Primer Music Festival, του κορυφαίου φεστιβάλ dance και urban μουσικής της χώρας: οι Dubvision, τo ντουέτο των Ολλανδών Stephan και Victor Leicher, είναι ένα από μεγαλύτερα progressive house και big room acts.

Drop Festival στην Τεχνόπολη: 12-13 Ιουλίου

Φέτος το καλοκαίρι το νέο Drop Festival έρχεται στη Τεχνόπολη συγκεντρώνοντας στη σκηνή μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής hip hop σκηνής. Την Παρασκευή 12 Ιουλίου στη σκηνή της Τεχνόπολης θα δούμε τους RNS, ΦΙ ΒΗΤΑ ΣΙΓΜΑ, Τρίτος Οφθαλμός, ΕΠΛΚΤ και Hatemost x DwmndV, ενώ το Σάββατο 13 Ιουλίου θα απολαύσουμε τους Above The Hood, Saske, Slogan, ILLEOo, Mente Fuerte, Vlospa. Για εισιτήρια δείτε εδώ και εδώ.

Ejekt Festival στην Πλατεία Νερού: 17 Ιουλίου

Η ανακοίνωση της εμφάνισης των The Cure στο EJEKT Festival 2019 προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στο εγχώριο κοινό. Με την 17η Ιουλίου να είναι ήδη η κορυφαία ημερομηνία του φετινού μουσικού καλοκαιριού, τέσσερα ακόμα ονόματα προστίθενται στο επετειακό line-up για τα 15 χρόνια του κορυφαίου μουσικού φεστιβάλ της χώρας: ο έξοχος Michael Kiwanuka, οι θρυλικοί The Ride, η πιο “cool μπάντα εκεί έξω αυτή τη στιγμή” Khruangbin και οι ανερχόμενοι The Steams.

Unite with Tomorrowland στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στο Ελληνικόν: 27 Ιουλίου

To UNITE With Tomorrowland έρχεται, επιτέλους, στην Ελλάδα! Το Σάββατο, 27 Ιουλίου, θα ζήσουμε μία τεράστια γιορτή της dance μουσικής, στον εξωτερικό χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Ξιφασκίας, στο Ελληνικό, με headliner στην Αθήνα τον μοναδικό Armin Van Buuren, έναν από τους μεγαλύτερους DJs και παραγωγούς ηλεκτρονικής μουσικής στον κόσμο, εδώ και πάνω από 20 χρόνια, που έρχεται στη χώρα μας για να παρουσιάσει ζωντανά, επί σκηνής, το set του! Στην Αθήνα θα βρεθούν και oι W&W, ένα τα πιο επιτυχημένα και αγαπημένα ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής σε ολόκληρο τον πλανήτη, και οι ραγδαία ανερχόμενοι Mad M.A.C.! Μαζί τους, στη σκηνή του UNITE With Tomorrowland Athenso CJ Jeff, οι Playmenκαι ο Junior Pappa, σε ένα lineup που υπόσχεται ατελείωτο χορό! Εισιτήρια: 45 ευρώ (γενική είσοδος) και 150 ευρώ (VIP).

«Στη σκιά των βράχων 2019» στο Θεάτρο Βράχων

Το Φεστιβάλ  Στη σκιά των βράχων  που διοργανώνει ο Δήμος Βύρωνα στο Θέατρο Βράχων θα φιλοξενήσει επίσης μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής όπως: Γιώτα Νέγκα (Τετάρτη 19 Ιουνίου), Βασίλης Παπακωνσταντίνου (Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Ιουνίου), Ελευθερία Αρβανιτάκη και Γιάννης Κότσιρας (Τετάρτη 26 Ιουνίου), Beth Hart με opening act τους The Big Nose Attack (Πέμπτη 27 Ιουνίου). Τον Ιούλιο θα απολαύσουμε τους Σωκράτη Μάλαμα (Δευτέρα 1  Ιουλίου) την συναυλία “Ερωτόκριτος” του Δημήτρη Μαραµή με τους Vamos Ensemble (Παρασκευή 12 Ιουλίου). Το Σεπτέμβριο θα δούμε τους Γιώργο Νταλάρα, Μίλτο Πασχαλίδη και Ασπασία Στρατηγού σε μια συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου (Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου), τον ράπερ Βέβηλο (8 Σεπτεμβρίου) και τους Πυξ Λάξ (14 Σεπτεμβρίου).

Δείτε περισσότερα εδώ

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b