MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης, του Τομ Λουτς στην Πειραιώς 260

Ένα σύγχρονο παραμύθι με μαγικό φινάλε που συμπεριλήφθηκε στη λίστα του φετινού Theatertreffen – Berliner Festspiele με τις 10 καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς, παρουσιάζεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019

Monopoli Team

«Το κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης», η νέα δημιουργία του Ελβετού Τομ Λουτς, που φημίζεται για τις ατμοσφαιρικές παραστάσεις του γεμάτες μουσική και εντυπωσιακές εικόνες, αγγίζει τις πλέον φευγαλέες κι εφήμερες πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας. Πώς μπορεί να κρατηθεί κανείς από κάτι που είναι διαρκώς ρευστό; Έχει θέση η ποίηση σε έναν κόσμο που κυριαρχείται ολοένα περισσότερο από τους νόμους της αγοράς; Μια φορά κι έναν καιρό, στην άκρη της πόλης, ήταν ένα μικρό εργοστάσιο που έφτιαχνε μηχανές ομίχλης και τα έβγαζε πέρα με δυσκολία εν μέσω οικονομικής ύφεσης.

Σε μια προσπάθεια να σώσουν το εργοστάσιό τους, ο εργοστασιάρχης και οι υπάλληλοί του αρχίζουν να πειραματίζονται, δημιουργώντας καταρράκτες από ομίχλη, φωσφορίζουσες θάλασσες, μουσικούς καπνούς, πλανητικούς δακτύλιους, ομιχλώδη ομοιώματα διάσημων γλυπτών του Ροντέν, του Τζακομέττι, του Μπαίκλιν. Σύντομα, όλοι οι χώροι γεμίζουν καπνό. Ο μόνος ήχος που ακούγεται είναι ένα αόρατο τρίο εγχόρδων, μια μπάντα που αιωνίως κάνει πρόβα στο εργοστάσιο: ο χρόνος σταματάει. Όταν καθαρίζει το τοπίο, τα πάντα έχουν εξαφανιστεί και το εργοστάσιο έχει κλείσει. Απομένουν μόνον οι ίδιες οι μηχανές, που εξακολουθούν να γεννάνε ομίχλη και ονειρεύονται να γίνουν κάποτε άνθρωποι.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

23 Ιουνίου / Συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές μετά την παράσταση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Thom Luz

Σκηνικά: Thom Luz
Κοστούμια: Tina Bleuler, Kathaina Baldauf
Μουσική Διεύθυνση: Mathias Weibel
Φωτισμοί: Thom Luz – Tina Bleuler

Παίζουν: Mathias Weibel, Mara Miribung, Samuel Streiff, Sigurður Arent Jónsson, Fhunyue Gao

Τιμές Εισιτηρίων: 15-25€
Παραστάσεις: Κυριακή 23 & Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 στις 20:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Benjamin Truong
Περισσότερα από Showtimes
VIMA_WEB3b