MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 7 – 9/6: 6 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς

Monopoli Team

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

“Πικάσο και αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός”

Μπορεί να υπάρξει διάλογος μεταξύ της αρχαίας και της σύγχρονης τέχνης; Και πώς μπορεί αυτό να αναδειχθεί μέσα από το βλέμμα των παιδιών; Συνδυάζοντας τις πλαστικές τέχνες με το σχέδιο και αντιστοιχίζοντας τα αρχαία έργα με τα μοντέρνα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν θραύσματα των έργων σαν αρχαιολόγοι, να φτιάξουν δικά τους έργα σαν καλλιτέχνες και να στήσουν μια έκθεση σαν επιμελητές. Η έκθεση με τα έργα των παιδιών –προσομοίωση της πρωτότυπης έκθεσης– θα παραμείνει στην Πειραιώς 260 ως τα μέσα Ιουλίου και τον Σεπτέμβριο θα μεταφερθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Σάββατο 8/6, Κυριακή 9/6, 18:30
Πειραιώς 260 – Προαύλιο
Συμμετοχή με δελτίο προτεραιότητας.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ ΛΕΑ 2019

Για έναν ακόμη χρόνο, συγγραφείς και δημιουργοί και από τις δύο ακτές του Ατλαντικού συγκεντρώνονται για να συμμετάσχουν σ’ ένα πυκνό πρόγραμμα διαλέξεων, συζητήσεων, αναγνώσεων, εργαστηρίων, συναυλιών, και εκδηλώσεων για παιδιά, αποδεικνύοντας την πληθώρα των φωνών της ιβηροαμερικανικής λογοτεχνίας.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ. 
Καθημερινά, 10:00 – 22:00
Διάφοροι χώροι

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια γιορτή για όλα παιδιά στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ-ΑΛΛΟύ/ Αερόπλοιο

Μια γιορτή για όλα τα παιδιά του κόσμου από το θέατρο Αερόπλοιο στα πλαίσια του προγράμματος Culture Luggage. Μητέρες, γιαγιάδες, παιδιά αφηγήθηκαν παραμύθια από το Συρία, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, το Ιράν. Oι ηθοποιοί του ΑΕΡΟΠΛΟΙΟΥ παρουσίασαν μια σειρά από θεατρικές-διαδραστικές παραστάσεις και δημιουργικά θεατρικά εργαστήρια, εντάσσοντας στη δράση μικρούς και μεγάλους. Ομάδες παιδιών και εφήβων προσφυγόπουλων συνεργάστηκαν μαζί τους και πραγματοποίησαν από κοινού αξιόλογες και συγκινητικές θεατρικές δράσεις, αποδεικνύοντας ότι oι παραδόσεις και οι ρίζες μας δεν είναι μακρινές. Θα παρουσιαστούν λοιπόν, στιγμιότυπα των δράσεων, καθώς και η παράσταση “Μία βαλίτσα, δύο μπαλόνια”, εμπνευσμένη από παραμύθια χωρών της Ανατολής.
Παρασκευή 7/6, 18:00
Θέατρο “Τόπος Αλλού”, Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη
Είσοδος ελεύθερη * Απαραίτητη η κράτηση στα τηλ. 2108656004, 2108679535

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Collage με υφάσματα

Σε αυτό το εργαστήριο πειραματιζόμαστε με την τεχνική του κολάζ, χρησιμοποιώντας υφάσματα διαφόρων χρωμάτων και υφών και δημιουργώντας τις δικές μας ευφάνταστες αφαιρετικές συνθέσεις. Στη συνέχεια, ζωγραφίζουμε με ειδικά χρώματα τα γεωμετρικά σχήματα και τις φόρμες που θα προκύψουν από τις συνθέσεις μας. Το αποτέλεσμα: Μια πολυδιάστατη “ταπισερί” (γαλλ. tapisserie) για τον τοίχο σας!
Για παιδιά 7 ετών και άνω, νέους και οικογένειες, με ή χωρίς αναπηρία. Έως 25 συμμετοχές ανά ώρα.
Σάββατο 8/6, 11.30 – 12.30, 12.30 – 13.30, 13.30 – 14.30 
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Building Hope: Μια εγκατάσταση για παιδιά, στην Πειραιώς 260

Δημιουργός site-specific εγκαταστάσεων, ο διεθνής εικαστικός καλλιτέχνης Μαρκ Χατζηπατέρας εγκαθιστά στο προαύλιο της Πειραιώς 260 το Building Hopeένα διαδραστικό έργο τέχνης και ταυτόχρονα ένα μεγάλο παιχνίδι.
Είναι φτιαγμένο από μαξιλάρια με έντονα χρώματα και σε κλίμακα με τεχνικές προδιαγραφές που αρμόζουν σε μικρά παιδιά. Τα παιδιά και οι συνοδοί τους καλούνται να παίξουν δημιουργικά, συναρμολογώντας, οικοδομώντας και συνθέτοντας, μόνοι τους και συλλογικά, γέφυρες, κτήρια, πολιτείες και κάθε είδους περιβάλλοντα με οδηγό ένα μεγάλο μπάνερ που απεικονίζει τους συνδυασμούς σαν παζλ που δημιουργούν τα κομμάτια.
Καθημερινά, 19:30
Πειραιώς 260, Ταύρος
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

«Ο Καραγκιόζης στο Φλοίσβο» του Τάσου Κώνστα

Ο Τάσος Κώνστας έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο ρεπερτόριο διασκευασμένων κωμωδιών του ελληνικού θεάτρου σκιών. Κατορθώματα του Καραγκιόζη διανθισμένα με σάτιρα και εμπλουτισμένα με τον αυτοσχεδιασμό που χαρακτηρίζει τις παραστάσεις του αγαπημένου καραγκιοζοπαίχτη, εγγυώνται ένα δροσερό, γελαστό καλοκαίρι για όλη την οικογένεια.
Παρασκευή 7/6, Σάββατο 8/6 & Κυριακή 9/6, 20:30
Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου, Πάρκο Φλοίσβου
3,5€

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b