MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TOP 10

10 κινηματογραφικές γκάφες που έκαναν τις σκηνές πολύ καλύτερες

10 χαρακτηριστικές στιγμές στον κινηματογράφο με ατυχήματα on set, που οδήγησαν σε λήψεις, που κατάφεραν να μπουν στο τελικό αποτέλεσμα

Monopoli Team

Η δημιουργία μιας ταινίας είναι σίγουρα μια περίπλοκη διαδικασία και η ύπαρξη λαθών καμιά φορά γίνεται αναπόφευκτη. Ακόμα και στα blockbusters, που το budget της παραγωγής είναι ογκώδες συμβαίνει η ταινία να φτάνει στις οθόνες με λάθη.

Τα συχνότερα λάθη είναι αυτά της συνέχειας- συνοχής. Μέχρι την τελική της προβολής παρατηρούνται  πολλά από αυτά. Μερικά από αυτά δημιουργούν όμως μια νέα οπτική που δεν ήταν στο πλάνο του σκηνοθέτη, βελτιώνοντας όμως το πλάνο, λόγω του πόσο απρόβλεπτα είναι.

Παρακάτω θα δούμε 10 γκάφες, που συνέβησαν στην δημιουργία ταινιών και οι σκηνοθέτες αποφάσισαν να κρατήσουν στο final cut.

1. Ο Leonardo DiCaprio κόβει πραγματικά το χέρι του στο Django Unchained στην σκηνή του δείπνου.

Απογοητευμένος από την άρνηση των επισκεπτών του, ο Candie (Leonardo DiCaprio) αρχίζει να χτυπάει το τραπέζι. «Ο Leonardo είχε χτυπήσει το χέρι του στο τραπέζι αμέτρητες φορές και έβαλε το χέρι του πιο μακριά και έσπασε ένα κρυστάλλινο ποτήρι», δήλωσε ο παραγωγός Django Stacey Sher στο Variety. «Το αίμα στάζει από το χέρι του. Εκείνος δεν χαλάει τον ρόλο. Συνεχίζει να υποδύεται. Ήταν πολύ έντονο. Χρειαζόταν ράμματα».

2.Η σκηνή με την ανάκριση των πέντε αντρών στο Usual Suspects υποτίθεται ότι έπρεπε να ήταν με σοβαρό ύφος.

Στην σκηνή όπου οι πέντε άντρες στέκονται σε μια γραμμή και  λένε την έκφραση “Hand me the keys, you f**king c**ksucker”, έπρεπε να έχουν σοβαρό ύφος. Το cast ωστόσο είχε μια χαλαρή διάθεση. Οι 5 άντρες είχαν αυτή την “ώριμη” αντιμετώπιση και δεν σταματούσαν να γελάνε, γιατί σύμφωνα με τον Kevin Pollak, ο Benicio del Toro αερίστηκε 12 φορές στη σειρά.

Ο σκηνοθέτης Bryan Singer ήταν αρχικά θυμωμένος με τους ηθοποιούς, αλλά οι χιουμοριστικές τους λήψεις κατάφεραν να μπούνε εν τέλη στο final cut.

3. Τον Benicio Del Toro μιμήθηκε ο Hoffman στο Rain Man δημιουργώντας έτσι την σκηνή “Uh oh fart, uh oh fart”.

O Hoffman άρχισε να επαναλαμβάνει “Oh fart, uh oh fart”, επειδή όντως δεν κρατήθηκε. Έτσι ο  Cruise αυτοσχεδιάζοντας απάντησε “Πως το αντέχεις;;” και ο Hoffman του απάντησε χιουμοριστικά “Δεν με ενοχλεί”.

4. Τα βασανιστήρια του Alex στο Clockwork Orange έγιναν λίγο παραπάνω αληθινά από όσο θα έπρεπε.

Στην αποκρουστική σκηνή βασανισμού του Alex στο Clockwork Orange, ο Malcolm McDowell έχει τα μάτια του εξαναγκαστικά ορθάνοιχτα, ενώ προβάλλονται βίαιες σεξουαλικά σκηνές με την συνοδεία του “Ode to Joy” από την Ninth Symphony του Beethoven.

Τα μάτια του McDowell αναισθητοποιήθηκαν για να ελαχιστοποιηθούν οι ενοχλήσεις, αλλά οι κερατοειδείς του ήταν ήδη αρκετά γρατζουνισμένοι και ήταν τυχερός που δεν έκαναν μακροχρόνιες βλάβες στην όραση του. Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη προσπάθεια για το γύρισμα.

5. Ο στρατιώτης Stormtrooper χτυπάει το κεφάλι του στην μηχανική πόρτα.

Οι Stormtroopers στο Star Wars αποτελούσαν πολύ σοβαρές φιγούρες. Απρόσωποι, χωρίς συναισθήματα, ακολουθώντας εντολές κινούνται εντελώς μηχανικά. Οπότε κάνοντας το λάθος να χτυπήσει ένας Stormtrooper το κεφάλι του στην πόρτα, σίγουρα προκάλεσε πολύ γέλιο. Και για αυτό το λόγο παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πλάνο γυρίστηκε τρεις φορές ο George Lucas επέλεξε το συγκεκριμένο να μπει στην ταινία.

6.Ο Jim Carrey μιλούσε στο crew αλλά το πλάνο μπήκε στην ταινία μιας και δεν έσπασε τον χαρακτήρα του ρόλου.

«Περιμένετε, επιτρέψτε μου να το κάνω αυτό ακόμα μια φορά», λέει ο Jim Carrey, βλέποντας σαφώς πίσω από την κάμερα – πιθανώς σε έναν βοηθό διευθυντή ή σεναριογράφου. «Γρήγορα, ενώ είναι φρέσκο στο μυαλό μου».

Ο Carrey έμεινε στο χαρακτήρα, ωστόσο, οι κάμερες συνέχιζαν να γράφουν και η γραμμή των ματιών του ήταν αρκετά κοντά στον Klaus, έτσι ο σκηνοθέτης Μπραντ Σίλμπερλινγκ μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτή το πλάνο.

7. Άγνωστος πετάει μισόγεμάτο κουτάκι μπύρας στο κεφάλι του John Malkovich την ώρα του γυρίσματος.

Στην ταινία Being John Malkovich, λόγω κακών μέτρων ασφάλειας εκείνη την στιγμή, πάνω σε μια εκρηκτική σκηνή της ταινίας ένας μεθυσμένος άγνωστος συνοδηγός πετάει ένα κουτάκι μπύρας στον Jon Malkovich, κάνοντας την σκηνή ακόμα καλύτερη και ρεαλιστικότερη.

8. Κατά την διάρκεια μια σκηνής ερωτικού χορού η Jamie Lee Curtis πέφτει κάτω.

Η Jamie Lee Curtis υποδύεται μια κατάσκοπο, που προσπαθεί να προσεγγίσει ερωτικά  το άτομο που πρέπει να κατασκοπεύσει. Κατά την διάρκεια ενός striptease χορού, που πραγματοποιεί γλιστράει και πέφτει. Το ατύχημα κατάφερε να μπει στο final cut, αφήνοντας ερωτηματικά σε όσους έβλεπαν την ταινία για το κατά πόσο ήταν εσκεμμένα γυρισμένο το πλάνο, μιας και ο μυστήριος άντρας για τον οποίο έκανε τον χορό η Jamie Lee Curtis πετάγεται από την καρέκλα του.

9. Over on the bed..uh, the couch

Πριν την πολύ γνωστή σκηνή  όπου ο Leonardo DiCaprio ζωγραφίζει το γυμνό σώμα της Κate Winslet στον Τιτανικό της λέει “Over on the bed..uh, the couch”. Το αρχικό σενάριο έλεγε “Over on the couch”. Η γλώσσα του DiCaprio μπερδεύτηκε βέβαια, κάνοντας την σκηνή πιο ρεαλιστική και έτσι κατάφερε να μπει στο τελικό αποτέλεσμα.

10. Ένα ταξί παραλίγο να περάσει πάνω από τον Dustin Hoffman την ώρα του γυρίσματος.

Μια από τις πιο εικονικές εκφράσεις του κινηματογράφου ήταν το αποτέλεσμα ενός ατυχήματος στο σετ. To Midnight Cowboy δεν είχε άδεια να κλείσει έναν πολυσύχναστο δρόμο της Νέας Υόρκης, οπότε προσπάθησαν να το τραβήξουν “on the fly” με κρυφές κάμερες, με αποτέλεσμα ένα ταξί σχεδόν να χτυπήσει τον Hoffman.

«Υποθέτω ότι ο εγκέφαλος δουλεύει τόσο γρήγορα», θυμάται ο Hoffman στο Vanity Fair, «είπε, σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου,«Μην βγεις από το χαρακτήρα ».» Έτσι, ο Hoffman κατάφερε να πει τις χαρακτηριστικές λέξεις «Περπατάω εδώ», όταν αυτό που εννοούσε ήταν «γυρίζουμε εδώ».

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b