MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΑ

Άλλα κόλπα στην «Κομπίνα»

Μια από τις πιο ανάλαφρες ταινίες του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να είναι η «Κομπίνα».

''
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Η κωμωδία του Κρις Άντισον έχει πρωταγωνίστριες δύο γυναίκες (Αν Χάθαγουεϊ, Ρέμπελ Γουίλσον) που παρά το αταίριαστο της εμφάνισης τους, αποδεικνύεται ότι τα βρίσκουν μια χαρά όταν το πράγμα πονηρεύει.

Για χρόνια η «ταινία απάτης» θεωρούνταν όπως αρκετά άλλα κινηματογραφικά είδη αποκλειστικά ανδροκρατούμενη υπόθεση. Έπρεπε να γίνουν κάποιες ριζικές – αλλά όχι και τόσο πετυχημένες όπως φάνηκε σε φιλμ σαν τη «Συμμορία των 8»- τομές για να ενισχυθεί το γυναικείο στοιχείο στο χώρο αυτό.

Στο «The Hustle» όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος του φιλμ , η Αν Χάθαγουεϊ και η Ρέμπελ Γουίλσον φαίνεται να τα καταφέρνουν καλύτερα. Καθώς επιχειρούν να βάλουν τα γυαλιά σε αρσενικούς και θηλυκούς ανταγωνιστές επιστρατεύουν τα μεγάλα τους όπλα. Ποια είναι αυτά;

Η ιστορία μιας… κομπίνας

Η Τζόζεφιν Τσέστερφιλντ (Χάθαγουεϊ) είναι η μοιραία γυναίκα που ζει μέσα στη χλιδή και το κοσμοπολίτικο lifestyle και έχει ταλέντο στο να ξαφρίζει διαμάντια και περιουσίες ευκατάστατων αντρών, χάρη στη γοητεία και το σεξ απίλ της. Η Πένι Ραστ (Γουίλσον) τη βγάζει καθαρή με αυτοσχέδιες μικροκομπίνες χωρίς να έχει ιδιαίτερες φιλοδοξίες ή να προβληματίζεται για το αύριο. Η Τζόζεφιν που είναι αληθινό αρπακτικό έχει βάλει σε εφαρμογή το πιο ριψοκίνδυνο σχέδιο της (το ξάφρισμα της περιουσίας ενός δισεκατομμυριούχου) αλλά για να τα καταφέρει χρειάζεται βοήθεια. Και θα τη βρει απρόσμενα στην μορφή της επιπόλαιας και ατσούμπαλης Πένι.

Το σενάριο είναι μια πολύ ελεύθερη σύνδεση δύο παλιότερων ταινιών. Η μία είναι το «Bedtime Story» του 1964 με τον Μάρλον Μπράντο και τον Ντέιβιντ Νίβεν, όπου ένας απατεώνας αποσπούσε χρήματα από πλούσιες κυρίες στην Γαλλική Ριβιέρα, και η άλλη το θαυμάσιο «Απατεώνες και Τζέντλεμεν» (1988) του Φράνκ Οζ με τους Μάικλ Κέιν και Στιβ Μάρτιν στο ρόλο δυο ανταγωνιστών που έστηναν απίστευτες απάτες εις βάρος ανυποψίαστων, ευκατάστατων ηλικιωμένων κυριών. Και οι δυο ταινίες βασίζονταν σε μια ιδέα του Στάνλεϊ Σαπίρο και του Πολ Χένινγκ, η οποία εδώ αναβιώνει χάρη στη συνεργασία του Ντέιλ Λόνερ και του Ζακ Σάιφερ.


Οι δυο συμπρωταγωνίστριες διαφαίνεται να πιάνουν τη χημεία που απαιτείται. Κι αν η σταρ της ταινίας μοιάζει ότι είναι η Αν Χάθαγουεϊ μπορείτε να αναθεωρήσετε αν σκεφτείτε που έχει παίξει η πληθωρική αυστραλέζα Ρέμπελ. «Οδηγός για singles», «Φιλενάδες», «Isn’t it romantic?». Αν μη τι άλλο το γέλιο φαίνεται να είναι εξασφαλισμένο στο ιδιότυπο αυτό remake που έχει σκηνοθετήσει ο Κρις Άντισον, δημιουργός πολλών επεισοδίων της βραβευμένης με Emmy τηλεοπτικής σειράς, Veep (HBO).

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 6 Ιουνίου σε διανομή Tulip Ent.

Περισσότερα από Art & Culture
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Το ελληνικό περίπτερο της Μπιενάλε της Γάζας στον «Λόφο» της Κυψέλης
Αφιέρωμα
Στον αστερισμό του Ρόμπερτ Ρέντφορντ με 15 ταινίες
Art & Culture
15 χρόνια Στέγη, 50 χρόνια Ίδρυμα Ωνάση: Τι φέρνει ο δημιουργικός τους χειμώνας
Art & Culture
Σταθμός: Ο χειμερινός προγραμματισμός 2025-2026 για το θέατρο του Μεταξουργείου
Art & Culture
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Γιορτάζει πανηγυρικά τα 130 του χρόνια και τη σεζόν 2025-2026
Αφιέρωμα
Plissken 2025: 8 acts που ανυπομονούμε να δούμε στο πιο εκρηκτικό διήμερο
Art & Culture
Juergen Teller: Ποιος είναι ο avant garde φωτογράφος που εγκαινιάζει το Onassis Ready
Art & Culture
Ταξίδι στις αναμνήσεις των υφάντρων Σύρου με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Art & Culture
Όταν το παρελθόν συνάντησε το μέλλον της μουσικής στην Καλαμάτα
Art & Culture
Η ομορφιά της Μεσογείου και τα άγνωστα μπλε: Μια έκθεση στην Ύδρα που δεν πρέπει να χάσεις
Art & Culture
Το αντίδοτο στα “September Blues”
Art & Culture
Ο Φώτης Σιώτας “ενορχηστρώνει” το δράμα της Ηλέκτρας