MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 31/5 – 2/6: 7 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς

Monopoli Team

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Building Hope: Μια εγκατάσταση για παιδιά, στην Πειραιώς 260

Δημιουργός site-specific εγκαταστάσεων, ο διεθνής εικαστικός καλλιτέχνης Μαρκ Χατζηπατέρας εγκαθιστά στο προαύλιο της Πειραιώς 260 το Building Hopeένα διαδραστικό έργο τέχνης και ταυτόχρονα ένα μεγάλο παιχνίδι.
Είναι φτιαγμένο από μαξιλάρια με έντονα χρώματα και σε κλίμακα με τεχνικές προδιαγραφές που αρμόζουν σε μικρά παιδιά. Τα παιδιά και οι συνοδοί τους καλούνται να παίξουν δημιουργικά, συναρμολογώντας, οικοδομώντας και συνθέτοντας, μόνοι τους και συλλογικά, γέφυρες, κτήρια, πολιτείες και κάθε είδους περιβάλλοντα με οδηγό ένα μεγάλο μπάνερ που απεικονίζει τους συνδυασμούς σαν παζλ που δημιουργούν τα κομμάτια.
Παρασκευή 31/5, Σάββατο 1/6 & Κυριακή 2/6, 18:30
Πειραιώς 260, Ταύρος
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

“Ο Καραγκιόζης στο Φλοίσβο” του Τάσου Κώνστα

Ο Τάσος Κώνστας έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο ρεπερτόριο διασκευασμένων κωμωδιών του ελληνικού θεάτρου σκιών. Κατορθώματα του Καραγκιόζη διανθισμένα με σάτιρα και εμπλουτισμένα με τον αυτοσχεδιασμό που χαρακτηρίζει τις παραστάσεις του αγαπημένου καραγκιοζοπαίχτη, εγγυώνται ένα δροσερό, γελαστό καλοκαίρι για όλη την οικογένεια.
Παρασκευή 31/5, Σάββατο 1/6 & Κυριακή 2/6, 20:30
Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου, Πάρκο Φλοίσβου
3,5€

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

4o Bobos Arts Festival

Κάτω από τα δέντρα και τις τέντες του καταπράσινου κήπου του Μεγάρου, μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν επιλεγμένες παραστάσεις και δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά από 3 έως 12 ετών. Μια ολόκληρη ημέρα αφιερωμένη στην τέχνη και στον πολιτισμό για τα παιδιά. Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, shows και μια σειρά πρωτότυπων εργαστηρίων και δράσεων, σε μια μοναδική φεστιβαλική εμπειρία για όλη την οικογένεια.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ. 
Σάββατο 1/6, 11:00 – 19:00
Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη
12 € – Προπώληση (13/5 -31/5)​, 15 € – Ταμείο (1/6), Οικογενειακό: 13 € / άτομο (για 4 ή περισσότερα άτομα), δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 3 ετών

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

“Πίκο και Λόλα – Η παράσταση”

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η Ομάδα Θεάτρου Ανεμόμυλοι μας προσκαλούν σε μια κουκλοθεατρική παράσταση φτιαγμένη από διασκεδαστικές ιστορίες γραμμένες σε απλά και λιτά στιχάκια, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται ένας χρωματιστός, μαγικός κόσμος. Πρωταγωνιστές του ο Πίκο και η Λόλα, δύο διαφορετικοί αλλά αχώριστοι φίλοι, που με τις περιπέτειές τους βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν έννοιες όπως η φιλία, η αποδοχή και η συνεργασία, να αναπτύξουν τη φαντασία τους και φυσικά …να γελάσουν!
Σάββατο 1/6, 12:00
Πολυχώρος Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Εξάρχεια
 5€ * δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: [email protected]

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Βραδινή Ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών 

ο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου βρίσκεται στον ιστορικό χώρο του ΕΑΑ στο Θησείο στην κορυφή του λόφου Νυμφών, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Στεγάζεται στο κτίριο Σίνα το οποίο θεμελιώθηκε το 1842 ύστερα από δωρεά του Γεώργιου Σίνα, επιχειρηματία και γενικού πρόξενου της Ελλάδας στη Βιέννη, και βασίστηκε σε σχέδια του Δανού αρχιτέκτονα Τheophil Hansen.  Σκοπός του Κέντρου είναι η καθημερινή ενημέρωση του κοινού σε θέματα Αστρονομίας.
Το πρόγραμμα για το κοινό είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 5 ετών.
Παρασκευή 31/5, 21:00 – 22:30
Σάββατο 1/6, 21:00 – 22:30
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Θησείο
5€ για ενήλικες, 2.5€ για παιδιά και φοιτητές και δωρεάν για ανέργους (με επίδειξη κάρτας ανεργίας) και ΑΜΕΑ.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Παιχνίδια για οικογένειες στο ΚΠΙΣΝ

Μία σύγχρονη και διασκεδαστική δραστηριότητα µε παιχνίδια ειδικά σχεδιασµένα για µικρούς και µεγάλους. Οι γονείς ενθαρρύνονται να παίξουν και να συνεργαστούν µε τα παιδιά τους στο Πάρκο, συµµετέχοντας στα εκπαιδευτικά ερεθίσµατά τους και στην ανάπτυξη της ευρηµατικότητάς τους.
Για παιδιά 5 ετών και άνω με τους συνοδούς τους.
Έως 50 συμμετοχές.
Σάββατο 1/6, 19.00-20.30
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Roller Skates για παιδιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Ψυχαγωγία, γυμναστική ή μεταφορικό μέσο; Τα πατίνια είναι όλα αυτά μαζί! Μέσα από τα αυτοτελή, εισαγωγικά μαθήματα, τα παιδιά θα εξασκήσουν την ισορροπία τους κάνοντας βόλτες με πατίνια! Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία και οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να έχουν δικό τους εξοπλισμό (πατίνια, κράνη, επιγονατίδες).
Για παιδιά 6-12 ετών.
Έως 15 συμμετοχές.
Κυριακή 2/6, 12.00 – 14.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b