MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 9 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για αυτό το Σαββατοκύριακο

Monopoli Team

ΔΡΑΣΗ

«Διαβάζω και Αλλάζω τον Κόσμο» στο μετρό Συντάγματος

Στην εκδήλωση με τίτλο «Διαβάζω και Αλλάζω τον Κόσμο», που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία της ηχογράφησης ενός βιβλίου, να απολαύσουν παραμύθια από εθελοντές-μαθητές, να μάθουν για τη γραφή Braille, να ακούσουν αποσπάσματα μεταφρασμένης αμερικανικής λογοτεχνίας, να αγοράσουν ένα «διαβασμένο» βιβλίο από το bazaar αλλά και να χαρίσουν τα δικά τους «διαβασμένα» βιβλία.
Διαβάστε περισσότερα για τη δράση εδώ. 
Κυριακή 14/4, 11:00 – 19:00
Μετρό Σύνταγμα

ΈΚΘΕΣΗ

Ανατομία Πολιτικής Μελαγχολίας, στο Ωδείο Αθηνών

Με τη συμμετοχή 23 Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών και μιας κολεκτίβας, η έκθεση (η οποία τελειώνει το Σάββατο 13/4) καταγράφει και εξετάζει τη διαρκώς αυξανόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτική και τους πολιτικούς του σήμερα. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν διεισδύουν σε διαφορετικές πλευρές της τρέχουσας πολιτικής δυσαρέσκειας, διερευνούν την επίδρασή της στην παλιά και τη νέα γενιά, και εξετάζουν το πώς η απογοήτευση με τη σημερινή πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα αδιεξόδου που εκδηλώνεται τόσο στην καθημερινή και ιδιωτική μας ζωή όσο και στο δημόσιο χώρο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 12 & Σάββατο 13/4, 19.00 – 22.00
Ωδείο Αθηνών, Βασιλέως Γεωργίου Β 17-19 (Πολυχώρος Ω2), Αθήνα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ – ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Werner Herzog στη Στέγη

Ταινίες από όλο το φάσμα των πέντε δεκαετιών της φιλμογραφίας του Werner Herzog στο Goethe-Institut Athen και μία εκ βαθέων συζήτηση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης στις 15 Απριλίου, με έναν από τους πιο περιζήτητους Αμερικανούς διανοούμενους, έναν “επιμελητή της δημόσιας περιέργειας”, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ωνάση, τον Paul Holdengräber.
Δείτε το πρόγραμμα εδώ. 
Σάββατο 13/4, 17:00, 19:00, 21:30
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παρουσίαση Βραβευμένων Μονόπρακτων 2019

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, παρουσιάζει το Β’ σκέλος του Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Συγγραφέων “Έξι συγγραφείς ζητούν το κοινό τους” με τα τρία μονόπρακτα θεατρικά έργα που βραβεύτηκαν στον Δεύτερο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου, ο οποίος διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.).

Θα παρουσιαστούν:

“Γεια σου ρε Σίρλεϋ” ή τι θέλουν οι άνδρες, της Νίνας Φωτιάδου
“Δίχα τέλος και αρχή” της Μαρίας Παπανδρέου
“Ένα κάποιο όνειρο” της Ευαγγελίας Στρατή

Παρασκευή 12 & Σάββατο 13/4, 20:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά στο 210 3418579

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

“Θεώρημα” του Pier Paolo Pasolini 

Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα προβάλουν την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 στις 22:15, την του Pier Paolo Pasolini Θεώρημα (Teorema), που προβλήθηκε το 1968.

Μια μεγαλοαστική οικογένεια βιομηχάνου ζει στο Μιλάνο σε πολυτελή βίλα. Πατέρας, μητέρα, γιος, κόρη και μια υπηρέτρια. Εμφανίζεται ένας νέος και πανέμορφος επισκέπτης, χωρίς να γνωρίζουμε για ποιο λόγο.  Όλα τα μέλη της οικογένειας (και η υπηρέτρια) μεθούν από την ομορφιά του και του κάνουν ερωτικό άνοιγμα στο οποίο εκείνος ανταποκρίνεται. Ύστερα από ένα μικρό διάστημα αποφασίζει να φύγει. Όλοι του εξομολογούνται την επιρροή που είχε στη ζωή τους.  Μετά την αναχώρηση του η οικογένεια διαλύεται. Ο γιος ασχολείται απεγνωσμένα και αποτυχημένα με την τέχνη. Η κόρη τρελαίνεται και κλείνεται στη σιωπή. Η μητέρα αναζητά τον αγοραίο έρωτα. Ο πατέρας χαρίζει το εργοστάσιο στους εργάτες και φεύγει γυμνός στην έρημο. Η υπηρέτρια γυρίζει στο χωριό της όπου γίνεται αγία…
Παρασκευή 12/4, 22:15
ΑRTENS, Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
Κρατήσεις θέσεων στο 210 33 17 312 ή στο email: [email protected]

ΧΟΡΟΣ

“Η Σταχτοπούτα απόψε ΔΕΝ!”

H κινητική performance της καλλιτεχνικής ομάδας Motus βασίζεται στην Σταχτοπούτα, μια χιλιοειπωμένη ιστορία, προσαρμοζόμενη στην εκάστοτε παράδοση και εποχή. Tο αρχέτυπο της ηρωίδας μετατρέπεται σε σύμβολο αμφισβήτησης και διεκδικεί την αυτοτέλειά της χωρίς να προσμένει σε “από μηχανής πρίγκιπες” και θαύματα. Με τη στήριξη της διοργάνωσης “Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου” του δήμου Αθηναίων.
Παρασκευή 12/4, 20:00 
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλιας 22, Αθήνα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

2ο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Αθήνα

Ο Σύλλογος Φίλων της Κιθάρας “Δημήτρης Φάμπας” διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Αθήνα, αφιερωμένο στην μνήμη του Δημήτρη Φάμπα με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στον Πολυχώρο Άννα και Μαρία Καλουτά στο Νέο Κόσμο.
Δύο μέρες γεμάτες μουσική για κιθάρα, συναυλίες, διαλέξεις, διαγωνισμούς με τη συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και εκατοντάδων νέων κιθαριστών και σπουδαστών από Ωδεία και Μουσικά Σχολεία. Στα πλαίσια του φεστιβάλ το πρωινό του Σαββάτου θα διεξαχθεί ο τελικός γύρος του 2ου Διεθνή Διαγωνισμού Κιθάρας “Δημήτρης Φάμπας”.
Σάββατο 13/4, 11:00 – 13:00 & 18:30 – 21:30
Κυριακή 14/4, 10:00 – 13:00 & 19:00 – 21:30
Πολυχώρος Άννα και Μαρία Καλουτά, Τιμοκρέοντος 6A, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

“Με το ίδιο βήμα θα γυρίσω”

Μια χοροδραματική παράσταση εμπνευσμένη και αφιερωμένη στους χορούς και τη λαογραφία της Καππαδοκίας, παραγωγή της ΚΕΔΑΜ. Μια “αλλιώτικη συνάντηση” του παρελθόντος με το παρόν. Ήθη, έθιμα και χοροί από τη λαογραφία της Καππαδοκίας μαζί με το σύγχρονο χορόδραμα, δημιουργούν την ατμόσφαιρα εκείνη που διαφυλάσσει την πολιτιστική μας κληρονομιά και τη μεταδίδει ζωντανή και σύγχρονη στις νεότερες γενιές. Ο Λευτέρης Μπαρδάκος που υπογράφει τα κείμενα, δένει στίχους της ποιήτριας Λίνας Νικολακοπούλου.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρηγιάννης
Χοροδιδασκαλία: Γιώργος Ράλλη
Μουσικοί: Μάνος Κουτσαγγελίδης (κανονάκι-φωνή), Γιάννης Παυλόπουλος (βιολί), Θοδωρής Γιαννόπουλος (λαούτο), Γιάννης Γευγελής (κρουστά).
Σάββατο 13/4, 21:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά στο 210 3418579

ΑΘΛΗΣΗ

26ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας

Το αθλητικό γεγονός της Αθήνας για το ποδήλατο που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει στην πλατεία Συντάγματος και φέτος γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.
Για πρώτη φορά ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας δίνει τη δυνατότητα στους ποδηλάτες να διασχίσουν την πόλη και να ακολουθήσουν μία διαδρομή 15χλμ, ενώ θα υπάρξει και η μικρή των 3,5χλμ. Η εκκίνηση και των δύο διαδρομών θα δοθεί από την πλατεία Συντάγματος 10:00 των 3,5χλμ και στις 10:30 των 15χλμ. Ο τερματισμός όλων των διαδρομών θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος.
Οι εγγραφές γίνονται μέσω του  www.opanda.gr και θα παραμείνουν ανοικτές έως τις 12 Απριλίου στις 24.00.
Για τους όρους συμμετοχής διαβάστε εδώ.

Φόρμα Συμμετοχής Ενηλίκων, πατήστε εδώ.
Φόρμα Συμμετοχής Παιδιών, πατήστε εδώ.
Κυριακή 14/4, 10:00
Πλατεία Συντάγματος

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b