MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

A Talk, από την ομάδα ΦΕΜ στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Η Ερικέτη Ανδρεαδάκη και η Δανάη Μορφονιού σε ένα ντουέτο που εξερευνά τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνούμε

Monopoli Team

Η ομάδα ΦΕΜ παρουσιάζει την παράσταση A Talk στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στις 5 & 6 Ιουνίου.

Το Α Talk είναι ένα ντουέτο που εξερευνά τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνούμε και διαμορφώνουμε σχέσεις. Είναι ένας κινητικός διάλογος δύο σωμάτων που έχουν ανάγκη να κατανοήσουν και να γίνουν κατανοητά. Δημιουργούν σχέσεις αλληλεξάρτησης, φιλίας και εκμετάλλευσης, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που τα κινεί. Πώς θα διαλέξουν να συνεχίσουν την κουβέντα; Πρόκειται για χορό εμπνευσμένο από τη διαπροσωπική επικοινωνία, τις καθημερινές συναντήσεις και τις οικείες σχέσεις που βιώνει και δημιουργεί ένας άνθρωπος στη ζωή του. Δύο σώματα που κουβαλούν μνήμες, εμπειρίες και ανάγκες – δύο κοσμοθεωρίες – έρχονται αντιμέτωπα και προσπαθούν να συγχρονιστούν μέσα στο θόρυβο που τα περιβάλλει. Οδηγούν, ακολουθούν, ασφυκτιούν και συγκρούονται σε μια προσπάθεια να μειώσουν την απόσταση που τα χωρίζει, μία κίνηση τη φορά.

Το έργο εστιάζει στις διεργασίες της επικοινωνίας και του διαλόγου και επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τους κλασικούς ρόλους και το λεξιλόγιο που συναντάμε σε κοινωνικούς χορούς, τύπου ballroom. Προσεγγίζει τους τυπικούς «αντρικούς» και «γυναικείους» ρόλους ως κατασκευασμένες δομές, χτισμένες από ένα σύνολο κανόνων επικοινωνίας. Επιχειρεί να αποδομήσει αυτούς τους ρόλους και να μπλέξει τους κανόνες μέσα από ένα παιχνίδι lead-follow, πρόθεσης και αφής.

Το A Talk παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβρη του 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και αργότερα, τον Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Κατά τη δημιουργία του έργου η ομάδα φιλοξενήθηκε από το Κέντρο Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν, την άνοιξη του 2018, και συμμετείχε στο πρόγραμμα «Ανοιχτές Πόρτες, 2η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών» που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΥΠΠΟ, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μουσική: Αγγελική Καράμπελα
Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας
Χορογραφία: Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Δανάη Μορφονιού

Παίζουν: Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Δανάη Μορφονιού

Διάρκεια: 40’
Τιμές Εισιτηρίων: 8€, 5€ (φοιτητικό, κάρτα ανεργίας, ΣΕΗ, ΣΕΧΩΧΟ)
Διάρκεια Παραστάσεων: Τετάρτη 5 & Πέμπτη 6 Ιουνίου
Παραστάσεις: Τετάρτη 5 & Πέμπτη 6 Ιουνίου
Πληροφορίες Χώρου: Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, Αθήνα, Τηλ: 2130040496 & 6945348445
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ντόκος
Περισσότερα από Showtimes
VIMA_WEB3b