MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η άνοιξη ήρθε στη Λυρική Σκηνή

Το Σάββατο 6 Απριλίου, την ημέρα που συμπληρώθηκαν 48 χρόνια από τον θάνατο του Ίγκορ Στραβίνσκι, πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής “Από τη Ρωσία με αγάπη”.

Monopoli Team

Στην παράσταση παρουσιάστηκαν τρείς χορογραφίες πάνω σε εμβληματικά έργα του σπουδαίου συνθέτη.

Ιεροτελεστία της άνοιξης

Ιδιαίτερα συμπαθής, με ζεστά μάτια και χαμόγελο, ο Δάφνις Κόκκινος που χορογραφεί την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης», το ένα από τα τρία ημίωρα έργα σε συνθέσεις Στραβίνσκι για την παράσταση του Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής.

Η Ιεροτελεστία της άνοιξης. φωτό Α. Σιμόπουλος

Μιλώντας για το χορόδραμα του Στραβίνσκι δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του για όλους τους νέους ανθρώπους που πέφτουν θύματα άλογης βίας ή που πνίγονται στη Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε ασφαλή τόπο. Ο Κόκκινος έχει χορέψει πολλές φορές την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» όπως τη χορογράφησε η Πίνα Μπάους αφού από το 1993 ανήκε στους χορευτές του Tanztheater Wuppertal (και από το 2002 έως το 2009 υπήρξε βοηθός της). Σ’ αυτήν την πρώτη χορογραφία του με επαγγελματίες χορευτές είναι ευδιάκριτες οι επιρροές από τον τρόπο της Πίνα Μπάους αλλά όσοι τη δουν, θα αναγνωρίσουν ότι ανοίγεται στον Δάφνι Κόκκινο ένας χώρος δημιουργίας στον οποίο έχει πολλά να δώσει.

Το τραγούδι του αηδονιού

Το τραγούδι του αηδονιού. φωτό Δ. Σακαλάκης

Στο Βούπερταλ γεννήθηκε το 1972 ο Μάρκο Γκέκε, στην χορογραφία του οποίου θα δούμε το «Τραγούδι του αηδονιού» του Στραβίνσκι. Ιδιαίτερος χορογράφος που διαπρέπει στα καλύτερα χορευτικά σύνολα της Ευρώπης, προτείνει έναν πρωτότυπο κινησιολογικό κώδικα που εστιάζει στο επάνω μέρος του κορμιού, κυρίως στον κορμό, τα χέρια, τον λαιμό και το κεφάλι.

Οι Γάμοι

Οι Γάμοι. φωτο: Δ. Σακαλάκης

Στο τρίτο μέρος της παράστασης ειδαμε τους «Γάμους» του Στραβίνσκι στην απαιτητική χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου, για την ακρίβεια την τρίτη εκδοχή της, μια που με τους Γάμους πρωτοασχολήθηκε στην αρχή της καριέρας του (1993) και το 2006 στο Χοροθεάτρο του ΚΘΒΕ.

Επόμενες παραστάσεις 7, 10, 13, 19, 21 Απριλίου 2019
Ώρα έναρξης: 20.00 (Κυριακές: 18.30)

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b