MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 5 – 7/4: 6 κορυφαίες εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο

Οι δικές μας επιλογές από κορυφαίες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 5 έως την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και αξίζουν την προσοχή σας

Monopoli Team

ΈΚΘΕΣΗ

Ο Στέφανος Ρόκος συναντά τον Nick Cave

Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί την ατομική έκθεση του ζωγράφου Στέφανου Ρόκου με τίτλο Stefanos Rokos: Nick Cave & The Bad Seeds’ No More Shall We Part, 14 paintings 17 years later.

Η εικαστική προσέγγιση του ζωγράφου Στέφανου Ρόκου στο μουσικό άλμπουμ του Nick Cave & The Bad Seeds με τίτλο «No More Shall We Part» αποτελεί την κατάθεση της προσωπικής του πρότασης για τη διαλεκτική σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε δύο μορφές τέχνης –τη ζωγραφική και την τραγουδοποιία– οι οποίες ανέκαθεν συγκροτούν τον σκληρό πυρήνα της καλλιτεχνικής του έκφρασης και δημιουργίας.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή & Σάββατο, 10:00 – 22:00, Κυριακή, 10:00 – 18:00 (εως 19/05/2019)
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138
3-6€

ΧΟΡΟΣ

Elizabeth: Η νέα χορογραφία της Ιωάννας Πορτόλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η νέα χορογραφική δουλειά της Ιωάννας Πορτόλου και της ομάδας χορού Griffón, εμπνευσμένη από ένα πρόσωπο-σύμβολο της παγκόσμιας ιστορίας, φέρνει το έργο Elizabeth στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας στο Μέγαρο. Ένα ατμοσφαιρικό σύμπαν από εικαστικές εικόνες, υποβλητικούς ήχους και χορευτικές συναντήσεις που χάνονται στον χρόνο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Παρασκευή 5/4 & Σάββατο 6/4, 21:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
7 – 15€

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Madrugada στην Αθήνα

Τα πάντα είναι έτοιμα για μία από τις πιο πολυαναμενόμενες επανασυνδέσεις στην ιστορία του σύγχρονου ροκ, καθώς οι Madrugada ξαναενώνονται τον Φεβρουάριο του 2019 για μία ευρωπαϊκή περιοδεία. Οι συναυλίες σηματοδοτούν την 20ή επέτειο από την κυκλοφορία του θρυλικού, πρώτου άλμπουμ του συγκροτήματος,Industrial Silence. Στη σκηνή θα ανέβουν τρία από τα αρχικά τέσσερα μέλη της μπάντας: OSivert Høyem, oFrode Jacobsenκαι oJon Lauvland Pettersen.

Στις εμφανίσεις τους θα παίξουν, κυρίως, τραγούδια από το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Industrial Silence, το οποίο κυκλοφόρησε στις 30 Αυγούστου του 1999.
Κυριακή 7/4, 20.00
Tae Kwon Do Arena , Παλαιό Φάληρο
43€

ΧΟΡΟΣ

Από τη Ρωσία με αγάπη: Τρίπτυχο χορού Στραβίνσκι από το μπαλέτο της ΕΛΣ

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει το μοναδικό τρίπτυχο χορού Από τη Ρωσία με αγάπη, φέρνοντας στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος τρία σπουδαία μπαλέτα του Ίγκορ Στραβίνσκι. Πρόκειται για τα έργα Η ιεροτελεστία της άνοιξης, Το τραγούδι του αηδονιού και Οι γάμοι, σε χορογραφίες Δάφνι Κόκκινου, Μάρκο Γκαίκε και Κωνσταντίνου Ρήγου.
Παρασκευή 5/4 & Σάββατο 6/4, 20:00
Εθνική Λυρική Σκηνή – ΚΠΙΣΝ
10 – 60€

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Bordeline Festival 2019

Το διεθνές φεστιβάλ, που αμφισβητεί κάθε είδους οριογραμμές και σύνορα, συνεχίζει για 9η χρονιά να διευρύνει τους ηχητικούς μας ορίζοντες. Φέτος, σε συνεργασία με το φεστιβάλ μουσικής της Βηρυτού Irtijal και με το βλέμμα στραμμένο προς Ανατολή και Δύση, το Borderline παρουσιάζει ακόμα ένα περιπετειώδες πρόγραμμα εντός και εκτός Στέγης.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 5/4, Σάββατο 6/4, Κυριακή 7/4, διάφορες ώρες
Εντός & εκτός Στέγης
Δράσεις με ελεύθερη είσοδο & με εισιτήριο 5 – 10 €

ΤΑΙΝΙΑ

Θέλημα Θεού

Ο Αλεξάντερ ζει στη Λιόν με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Μια ημέρα μαθαίνει τυχαία ότι ο ιερέας που τον κακοποίησε, όταν ήταν πρόσκοπος, εξακολουθεί να δουλεύει με παιδιά. Αποφασίζει να αναλάβει δράση και τον ίδιο δρόμο ακολουθούν άλλα δύο θύματα του ιερέα, ο Φρανσουά και ο Εμανουέλ. Οι τρεις τους ενώνονται για να «σηκώσουν το πέπλο της σιωπής» γύρω από τη δοκιμασία τους…
Διαβάστε την κριτική της ταινίας εδώ. 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b