MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 11 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για αυτό το Σαββατοκύριακο.

Monopoli Team

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

“Bahar Project” στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Μαγείρισσες από τη φιλιππινέζικη και τη γεωργιανή κοινότητα καθώς και από την ομάδα κατοίκων “Η Κυψέλη μας” θα ετοιμάσουν και θα μοιραστούν με τη γειτονιά τα αγαπημένα τους παραδοσιακά πιάτα, σε μια ακόμα γιορτή γεύσεων, ιστοριών και ρυθμών, που φέρνει κοντά όλους τους κατοίκους της πόλης μας, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου και ηλικίας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν συνταγές και να ανακαλύψουν τις ιστορίες που αυτές κρύβουν. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μουσική και χορό.
Κυριακή 31/3, 12:00 – 16:00
Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42)

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

“Reading in / Reading out’”
Σε μια “απνευστί ανάγνωση” του Ελληνικού Συντάγματος καλεί το MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών και η εικαστικός Βιργινία Μαστρογιαννάκη στην εικαστική δράση με τον τίτλο Reading in / Reading out στην ιστορική Αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στην Αθήνα. Η δράση θα πραγματοποιηθεί επιδιώκοντας να διατηρήσει η καλλιτέχνης τον λόγο της αδιάκοπα από την αρχή έως το τέλος του. Η εκφορά του λόγου είναι συνυφασμένη με την αναπνοή και συντονίζεται ακούσια και ρυθμικά. Το Reading in / Reading out με τη συνεχή ανάγνωση επιδιώκει να μετατρέψει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, το σώμα σε πνευστό όργανο.
 Σάββατο 30/3, 16:00 – 21:00
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Παλαιά Βουλή ( Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

“Bullying και Social Media”
Το Public, το workingmoms.gr και η ψυχολόγος, Αγγελική Καβαλλιεράτου, μας προσκαλούν σε μία συζήτηση για το θέμα του “Bullying και Social Media”. Στη εκδήλωση, η ψυχολόγος θα μας μιλήσει για: Το πώς εμφανίζεται ο σχολικός εκφοβισμός, τα χαρακτηριστικά του θύτη και του θύματος, το τι να προσέξουν γονείς και εκπαιδευτικοί, τους τρόπους διαχείρισης και πρόληψης, τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή των παιδιών σήμερα και τέλος, την επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον εκφοβισμό.
Παρασκευή 29/3, 18:00
Public Συντάγματος
Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected]

ΈΚΘΕΣΗ
Έκθεση κοσμημάτων της Μαρίας Αντωνιάδου
Η Μαρία Αντωνιάδου δημιουργεί χειροποίητα κοσμήματα αποκλειστικά από φυσικά υλικά. Δουλεύει με ύφασμα ( βελούδο, σατέν, οργάντζα, τσόχα) και μεταξωτά νήματα. Κοσμήματα της έχουν εκτεθεί σε πολλές γκαλερί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη , ενώ από το 2016 εκτίθενται και πωλούνται σταθερά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης.
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 29/3, 18.30, Σάββατο 30/3, 14:00 – 20:00, Κυριακή 31/3, 18:00 – 21:00
Γκαλερί του Black Duck (Χρήστου Λαδά 9, Αθήνα)

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
“Η μέρα της μαρμότας” 
Το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ μας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας “Η μέρα της μαρμότας” στην Αίθουσα 3Α. Μία από τις καλύτερες ταινίες που έχει κάνει ο Bill Murray, όπως ο ίδιος έχει ισχυριστεί. Η αίσθηση του χρόνου σταματά και ο πρωταγωνιστής βιώνει τη σχετικότητά του ζώντας την ίδια ημέρα ξανά και ξανά. Κι αυτό έως ότου λυτρωθεί, δίχως εγωισμό, εκφράζοντας πραγματικά τον εαυτό του, καταφέρνοντας έτσι να δραπετεύσει από την ιδιαίτερη φυλακή του. Μία ταινία αλληγορική που με έναν κωμικό τρόπο αναδεικνύει την ανάγκη του ανθρώπου να ζει τη ζωή του αληθινά.
Παρασκευή 29/3, 20:00
Αίθουσα 3Α, Ίδρυμα Γκουρτζίεφ (Λεωφόρος Καποδιστρίου 116 & Ελευθερίας 1, Νέα Ιωνία)
Aπαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση της θέσης σας στο τηλέφωνο: 6944712468

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Κάτω από τις ομπρέλες του Γ. Ζογγολόπουλου
Στόχος του εργαστηρίου είναι να μελετηθούν και να αποδοθούν οι δομές, τα υλικά και η τεχνοτροπία του σημαντικού Έλληνα γλύπτη ώστε να δημιουργηθούν φανταστικές συνθέσεις κατασκευασμένες από πληθώρα υλικών σχετικών με το έργο του. Με αναφορές στην γλυπτική παράδοση της γεωμετρικής αφαίρεσης, των διάτρητων υφών και της αέρινης υπόστασης που παρουσιάζει το εμβληματικό έργο Ομπρέλες, οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν και θα συνθέσουν τα επιμέρους κομμάτια που θυμίζουν μέρη από τα πασίγνωστα γλυπτά του Γ. Ζογγολόπουλου.
Στη συνέχεια θα τα επανσυνδέσουν με την τρισδιάστατη γλυπτική τεχνική assemblage ώστε τα επιμέρους στοιχεία να δημιουργήσουν/αποκαλύψουν κινητικές και αέρινες φόρμες.
Σάββατο 30/3, 17.30-18.30, 18.30-19.30, 19.30-20.30 
Έως 25 συμμετοχές ανά ώρα
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΔΙΑΛΕΞΗ
Η πόλη, ένα ανοιχτό μουσείο
Η διάλεξη θα εστιάσει στην τέχνη που δημιουργείται έξω από τους θεσμικούς καλλιτεχνικούς φορείς, όπως είναι τα μουσεία, οι γκαλερί και άλλοι πολιτιστικοί οργανισμοί. Στον αστικό και δημόσιο χώρο, η τέχνη μπορεί να έχει τη μορφή περφόρμανς, street art, graffiti, κοινοτικών δράσεων (community art) ή guerilla art projects. Μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή, η εισηγήτρια, Δρ. Εύα Κέκου, θα παρουσιάσει το θεωρητικό και φιλοσοφικό υπόβαθρο αυτών των μορφών τέχνης, και θα αναφερθεί σε projects, happenings, improptu events, συνεργατικά έργα με νέες τεχνολογίες (μέσα δι’ εντοπισμού) και άλλες εκφάνσεις της σύγχρονης συλλογικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, που καθιστούν την πόλη ένα ανοιχτό μουσείο.

Σάββατο 30/3, 11:00
Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

 

ΈΚΘΕΣΗ
“Δυσλεξία”
Με μαγικές ύλες “μπρούτζο και νήμα”, η Ιστορικός Τέχνης, Βάλια Καραπιδάκη, πλαστουργεί αποτροπαϊκά κοσμήματα. Χρησιμοποιώντας ποικίλες, πανάρχαιες ή επινοητικές δικές της τεχνικές, με επίπονες και χρονοβόρες διαδικασίες πλάθει όγκους και πειραματίζεται με πατίνες και υφές. Γνώστης των πρώτων υλών, έμπειρη στο σχέδιο, λάτρης των πειραματισμών, τροποποιεί και μεταπλάθει: “…διαισθάνεται ή μαντεύει το νόημα ή τον πόθο της ύλης, κάνει ένα σύνολο και υποχρεώνει τα πάντα να παίξουν το ρόλο που αρμόζει για τη δημιουργία μιας ανώτερης αρμονίας…”.
Σάββατο 30/3, 12:00 – 15:00
Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού 

ΘΕΑΤΡΟ
“Έως την ψυχή τα πράγματα του κόσμου”
Ο Μανώλης Γιούργος συλλέγει και παρουσιάζει σε ενιαία παράσταση πεζά κείμενα δύο αυτόχειρων ποιητών, του Κώστα Καρυωτάκη και του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, με αφορμή την αξιοσημείωτη επετειακή συνάντησή τους: ο Καρυωτάκης αυτοκτόνησε πριν ενενήντα χρόνια, ενώ ο Λαπαθιώτης γεννήθηκε πριν εκατόν τριάντα.

Παίζουν: Μανώλης Γιούργος, Εριφίλη Σαββίδου. Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα. Τραγούδι, πιάνο, κιθάρα: Γεωργία Δεληγιαννοπούλου
Σάββατο 30/3, 20:30
Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου (Τομπάζη 18 και Φιλικής Εταιρείας)
Τηλέφωνα κρατήσεων: 2106817042, 6937278139

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ
Dancing to connect / Χορεύω, άρα επικοινωνώ
Παιδιά που νομίζουν ότι δεν έχουν ιδέα από χορό, αλλάζουν γνώμη στην πρώτη πρόβα. Γιατί χορός σημαίνει να ανακαλύπτεις πώς μπορείς να επικοινωνείς με τους ανθρώπους χωρίς λόγια, πώς τελικά ξέρεις να εκφράζεσαι και να συνεργάζεσαι, αλλά και να ανακαλύπτεις νέα όρια του εαυτού σου. Το “Dancing to Connect” είναι το φεστιβάλ των εφήβων. Επαγγελματίες χορευτές πηγαίνουν σε σχολεία για να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να καθοδηγήσουν τα παιδιά, ώστε να εκφράζονται μέσα από την κίνηση, και να μπορούν να χτίζουν ακόμα και τη δική τους χορογραφία. Οι μαθητές δεν έχουν παρά να φορέσουν τη φόρμα τους και να μοιραστούν το κέφι και τη δημιουργικότητά τους. Στο τέλος, θα παρουσιάσουν τη χορογραφία τους στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Κυριακή 31/3, 19:00
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

ΜΟΥΣΙΚΗ
 Jazz Chronicles: Βαγγέλης Παρασκευαΐδης & το album INDOLES
Την τελευταία μέρα του μήνα, η σειρά συναυλιών Jazz Chronicles του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει τον βιμπραφωνίστα και συνθέτη Βαγγέλη Παρασκευαΐδη και το album του INDOLES. Σε αυτό το άλμπουμ ο ακροατής συναντά το βιμπράφωνο αναμεμειγμένο με ένα ηλεκτρικό κουαρτέτο και χάλκινα πνευστά την μία στιγμή, και ένα κουαρτέτο εγχόρδων την άλλη. Πρόκειται για αυτοσχεδιαστική Jazz, συγχωνευμένη με εναλλακτική ροκ ενέργεια και βαθύ λυρισμό. Έντονες, ρυθμικές μελωδίες που παίζονται με πάθος και ακρίβεια. Στη συναυλία του στο ΚΠΙΣΝ, τον Βαγγέλη Παρασκευαΐδη θα συνοδεύσουν στην σκηνή πολλοί από τους μουσικούς που συμμετείχαν στην ηχογράφηση.
Κυριακή 31/3, 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b