MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο

Monopoli Team

ΕΚΘΕΣΗ

“Photographer of the year 2018”

Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει στην Αθήνα τη σημαντικότερη έκθεση της διεθνούς φωτογραφικής πλατφόρμας GuruShots για τη χρονιά που μας πέρασε. Μέσα από έναν εντυπωσιακό αριθμό συμμετοχών ο οποίος έφτασε τις 460 χιλιάδες, επιλέχθηκαν 600 φωτογράφοι για να παρουσιαστούν στην έκθεση αυτή, με εκτυπωμένες φωτογραφίες και ψηφιακά. Μία έκθεση με μεγάλο ενδιαφέρον και ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως αυτά επιλέχθηκαν από τους ίδιους τους φωτογράφους που έλαβαν μέρος.
Παρασκευή 15/3, Σάββατο 16/3, 12:00 – 18:00
Blank Wall Gallery

ΕΚΘΕΣΗ

 “Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Αθήνας”

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί η καμπάνια “Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Αθήνας” και θα εκτεθούν τα 50 έργα κόμικς των 25 δημιουργών που εικονοποιούν τις πρώτες 50 ρατσιστικές επιθέσεις της καμπάνιας. Στόχος της καμπάνιας είναι να εντοπίσει και να αναδείξει στους δρόμους της πόλης τα συγκεκριμένα σημεία των ρατσιστικών επιθέσεων. Ένα αυτοκόλλητο με τυπωμένο το QR Code της κάθε επίθεσης είναι κολλημένο στο σημείο που έγινε η επίθεση. Μόλις σκαναριστεί με το κινητό οδηγεί στην συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση της επίθεσης στο https://valtousx.gr. όπου υπάρχει η περιγραφή της επίθεσης και η εικόνα της.

Τα έργα των 25 αυτών δημιουργών θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα διεξαχθεί στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών. Η έκθεση θα πλαισιώνεται με παράλληλες συζητήσεις.
Παρασκευή 15/3, Σάββατο 16/3, Κυριακή 17/2, 12:00 – 21:00
Τεχνόπολη

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

5ο Δ|Υ|Ο Forum

Για 5η συνεχή χρονιά το Δ|Υ|Ο FORUM έρχεται για ένα διήμερο στο Ζάππειο, με ελεύθερη είσοδο, προωθώντας την Ιπποκράτεια Θεωρεία που βασίζεται στην πρόληψη μέσω άσκησης και διατροφής, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ομορφιά, την ευεξία και την ισορροπία σώματος & ψυχής.
Παρασκευή 15/3, 09:30 – 21:00, Σάββατο 16/3, 10:00 – 20:30
Ζάππειον Μέγαρο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο

ΒΙΒΛΙΟ

“Ο Φοίνικας”: Παρουσίαση βιβλίου του Χρήστου Χωμενίδη
Το βιβλιοπωλείο Books & beans και οι Εκδόσεις Πατάκη μας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη με αφορμή το νέο του βιβλίο “Ο Φοίνικας”. Εµπνευσµένος από τον έρωτα της Εύας Πάλµερ και του Άγγελου Σικελιανού —µα όχι προσηλωµένος στα αληθινά γεγονότα— ο Φοίνικας είναι το πιο φιλόδοξο έργο του Χωµενίδη.
Παρασκευή 15/3, 19:00
Βιβλιοπωλείο Books & beans
ΣΙΝΕΜΑ

14ο Athens Animfest

Το 14ο Athens Animfest, το αρχαιότερο ελληνικό φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων, λαμβάνει χώρα σε πολλούς χώρους της ευρύτερης Αθήνας, κομίζοντας στους κινηματογραφόφιλους, περισσότερες από 350 ταινίες animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 55 χώρες. Μικρού μήκους: 197, Σπουδαστικές: 50, Πειραματικές: 50, Ελληνικές: 6.

Φέτος, για τρίτη φορά στην ιστορία του, το 14ο Athens Animfest 2019, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα “Νέοι και εργασία – Γυναίκες και εργασία”. Το παρόν ειδικό αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου 2019 και ώρα 20:15 στη Αίθουσα “Ν. Εγγονόπουλος” (Πάρκο Μ. Θεοδωράκης, Πλαταιών & Υμηττού, Βριλήσσια), σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων “Σινέ Δράση”.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα.
Παρασκευή 15/3, Σάββατο 16/3, Κυριακή 17/3, 10:00 – 23:30
Διάφορες περιοχές

ΧΟΡΟΣ

«Χοροί μας Χωρεί μας» του Κώστα Τσιούκα

Η παράσταση είναι μια διαδοχή περίπου είκοσι πρωτότυπων πολυθεματικών χορών. Οι δημιουργικές αφορμές αυτών των χορών είναι καθημερινές, τόσο μικρές όσο και μεγάλες. Οι χοροί αυτοί διαφέρουν σε διάρκεια (από 5 δευτερόλεπτα έως 5 λεπτά) και είναι είτε ατομικοί είτε ομαδικοί. Η μουσική υπόκρουση είναι γραμμένη από διαφορετικούς μουσικούς εξαρτώμενη όμως πάντα από τον σκοπό του συγκεκριμένου κάθε φορά χορού.
Σάββατο 16/3, Κυριακή 17/3, 20:00
Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού

ΣΙΝΕΜΑ

Ραντεβού στο cinema με τους μεγάλους δημιουργούς 2019

Ένα πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, με ειδικά αφιερώματα σε εξαιρετικούς δημιουργούς – ορισμένοι εκ των οποίων ζουν και δημιουργούν στην πόλη μας- και που με το έργο τους σχολίασαν και φώτισαν σημαντικά ιστορικά-κοινωνικά γεγονότα. Την επιμέλεια των προβολών έχει αναλάβει το Γραφείο Πολιτισμού με το Τμήμα Κινηματογράφου του ΝΠΔΔ.

Πρόγραμμα:

• Σάββατο 16/3 ώρα 20.00 – “Πολυξένη, μια ιστορία από την Πόλη” της Δώρας Μασκλαβάνου 
Δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 100′ – Ελληνική ταινία – Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό

• Κυριακή 17/3 ώρα 20.00 – “Ουτοπίες” του Αλέξανδρου Φασόη 
Ψηφιακό ντοκιμαντέρ εννοιολογικού κινηματογράφου & προφορικής ιστορίας.
Κοινωνική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 80′ – Ελληνικό Ντοκιμαντέρ – Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, παρουσία των δημιουργών – συντελεστών

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο και την προαιρετική συνεισφορά τροφίμων και φαρμάκων για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου Ζωγράφου.
Aleka Municipal Cinema
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

5η Γιορτή της Γυναίκας

Για 5η συνεχή χρονιά ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει μία γιορτή αφιερωμένη στις γυναίκες. Σημαντικές προσωπικότητες έχουν προσκληθεί προκειμένου να τιμηθεί η Γυναίκα στον σύγχρονο κόσμο και η προσφορά της καθεμίας στον εκάστοτε χώρο.
Σάββατο 16/3, 19.30
Αίθουσα Ιφιγένεια του Ιδρύματος Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”

ΣΙΝΕΜΑ

“Τόπο στους μικρομηκάδες!” στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος εγκαινιάζει κύκλο προβολών ελληνικών ταινιών μικρού μήκους και παρουσιάζει με ελεύθερη είσοδο, σε πρώτη δημόσια προβολή στην Αθήνα, τη νέα μικρού μήκους ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου “Λεωφόρος Πατησίων”. 

Η ταινία έκανε την διεθνή πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας, την πανελλαδική της πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και πριν λίγο καιρό απέσπασε δύο βραβεία (βραβείο Canal + και ειδικό βραβείο της Επιτροπής) καθώς και μια υποψηφιότητα καλύτερης μικρού μήκους ταινίας από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, στο μεγαλύτερο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στον κόσμο: το Φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν. Ο Θανάσης Νεοφώτιστος θα είναι στην Ταινιοθήκη για να συνομιλήσει με το κοινό.

Και ένα (πρώτο) αφιέρωμα στην dream team της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας. Μαζί, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει μια πρώτη επιλογή από τις σημαντικότερες ταινίες μικρού μήκους της τελευταίας δεκαετίας.
Κυριακή 17/3, 17.00
Ταινιοθήκη της Ελλάδος

ΜΟΥΣΙΚΗ

 “Κιθάρα express”

Το επιτυχημένο πρόγραμμα Κιθάρα express για άτομα 65 + των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ συμπράττει με την Χορωδία 65+ για να παρουσιάσουν μια ξεχωριστή συναυλία γεμάτη διαχρονικά και αγαπημένα τραγούδια στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.
Kυριακή 17/3, 12:00
Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b