MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 22 – 24/2: 7 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς

Monopoli Team

ΈΚΘΕΣΗ

“Παραδοσιακές Κούκλες και Παιχνίδια από την Ιαπωνία”

Το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας παρουσιάζουν μία συλλογή από ιαπωνικά παραδοσιακά παιχνίδια και κούκλες τα οποία συνδέονται με εθιμικές γιορτές και αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του πολιτισμού της Ιαπωνίας μέσα στους αιώνες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην Γιορτή των Κοριτσιών Hina Matsuri και στην Ημέρα των Παιδιών Kodomo no hi.

Παρασκευή 22/2, Σάββατο 23/2, Κυριακή 24/2, 10:00 – 18:00
Μουσείο Παιχνιδιών του Μουσείου Μπενάκη
Κανονικό: 9€, Μειωμένο: 7€

ΘΕΑΤΡΟ

“Τέσλα”

Μια… ηλεκτρισμένη παράσταση για έναν από τους σημαντικότερους επιστήμονες της ιστορίας. Η παράσταση “Τέσλα” σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γιγιντή, αναδεικνύει το όραμα και τη ζωή του Σέρβο-Αμερικανού ανθρωπιστή – εφευρέτη Νικολά Τέσλα.

Internet, Wi-Fi, δορυφόροι, η επιστήμη της ρομποτικής: έχετε αναλογιστεί ποτέ ποιός έθεσε τα θεμέλια γι’ αυτές τις “φουτουριστικές” ιδέες στις αρχές του 20ου αιώνα; Σε μια εποχή που θεμελιώθηκε ο ιμπεριαλισμός, και επενδυτές διαχειρίζονταν το κεφάλαιο για τις εφευρέσεις, ο Τέσλα κατάφερε να αποδείξει πως η αντίληψη του φυσικού κόσμου οδηγεί στις απαντήσεις των μεγάλων υπαρξιακών ερωτήσεων.

* Η παράσταση είναι πρόσβασιμη σε κωφούς και σε άτομα με βαρηκοΐα

Σάββατο 23/2 και Κυριακή 24/2, 19:00 & 21:00 
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Τεχνόπολις
Κανονικό: 15€, Μειωμένο: 12€ 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Face Painting για παιδιά

Οι Face Painting artists Εύα Τσαμασιώτη και Ελπίδα Μπαρουτά, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην έκθεση, θα περιμένουν τους μικρούς φίλους για να ζωγραφίσουν στα παιδικά τους προσωπάκια (face painting) αποκριάτικες μάσκες και διάφορα σύμβολα που χρησιμοποίησε ο Leonardo Da Vinci στα έργα του.

Σάββατο 22/2 & Κυριακή 23/2, 11:00 – 19:00
Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, Γκάζι
Από 12€

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Οι ανθρώπινες φιγούρες του Γ. Ζογγολόπουλου

Με χρήση πηλού που στεγνώνει και δεν χρειάζεται ψήσιμο, οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν μια σειρά από γλυπτικές λεπτομέρειες εμπνευσμένοι από τα ανθρωπόμορφα μνημειακά γλυπτά του Γ. Ζογγολόπουλου. Έργα όπως Αλέξανδρος, Ποσειδώνας, Ζάλογγο θα είναι η κεντρική θεματική του εργαστηρίου.

Αφού μελετηθεί η ανατομία και η μορφή του κάθε έργου, θα ακολουθηθούν όλα τα βήματα της κλασικής γλυπτικής διαδικασίας: αποτύπωμα, κατασκευή αρματούρας, ενίσχυση με μονωτικό υλικό και λεπτομερές πλάσιμο ώστε να γίνει κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο ο καλλιτέχνης δούλευε σε μικρή κλίμακα τα γιγάντια γλυπτά του.

Με αφορμή το έργο του Ζογγολόπουλου, οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν μια σειρά από λεπτομέρειες για να κατασκευάσουν ο καθένας τη δική του σύνθεση και να φανταστούν τη δυναμική της στον δημόσιο χώρο.

Σάββατο 23/2, 17.30 – 18.30, 18.30 – 19.30, 19.30 – 20.30 

Για παιδιά 7 ετών και άνω, νέους και οικογένειες με ή χωρίς αναπηρία 
Έως 25 συμμετοχές ανά ώρα
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΘΕΑΤΡΟ

“Ο μικρός Amadeus – Το παιδί θαύμα” του Θωμά Καραχάλιου

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1762, η οικογένεια Μότσαρτ επιβιβάζεται σε ένα ποταμόπλοιο από το Σάλτζμπουργκ με προορισμό τη Βιέννη. Το έργο μας ξεκινάει ταξιδεύοντας. Ο μικρός Αμαντέους ταυτίζει τη ζωή του με τη λατρεία του για τη μουσική και καταξιώνεται ως ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες, που γνώρισε ο κόσμος.

Μέσα από την παράσταση οι μικροί και μεγάλοι θεατές συνειδητοποιούν το πώς μπορεί να συνυπάρξει ο παιδικός αυθορμητισμός και η ανάγκη του παιδιού για παιχνίδι, με την οργάνωση, την μελέτη και τελικά την επιτυχία. Νιώθουν την ικανοποίηση που μπορεί να προσφέρει η δημιουργία.
Κυριακή 24/2, 11.00 & 14.00
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας
Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 10€

ΘΕΑΤΡΟ

“Ο Τζακ και η φασολιά”

Στη σκηνή ζωντανεύουν οι ήρωες της ιστορίας σε απλά Αγγλικά, κατανοητά για παιδιά. Σημαντική είναι η διάδραση, “Interactive method”, που κρατάει την προσοχή και το ενδιαφέρον. Παραδοσιακά, βρετανικά τραγούδια, nursery rhymes και χοροί πλαισιώνουν μια χαριτωμένη παράσταση που σκοπό έχει να διασκεδάσει το κοινό, αλλά και να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την αγγλική γλώσσα και κουλτούρα.

Στην αγγλική γλώσσα.

Διασκευή για το θέατρο: Peter Rundle
Σκηνοθεσία: Peter Rundle και Tessa Clark
Παίζουν: Θεοδώρα Ντούσκα και Peter Rundle
Κυριακή 24/2, 12:00
7€ παιδικό, 10€ κανονικό γονείς, 7€ ομαδικό

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ

Αποκριάτικα Παιχνιδομαγέματα

Η Λίνα Μαγισσουλίνα και η παρέα της χαρίζουν απλόχερα σε μικρά και «μεγάλα» παιδιά στιγμές γεμάτες γέλια, κέφι, μεταμορφώσεις και αποκριάτικο ξεφάντωμα, στο Θέατρο 104.
Σάββατο 23/2, 18:30
Θέατρο 104
10€, 8€ με κάρτα ανεργίας (ειδικές τιμές για σχολεία & ομάδες)

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b