MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 15 – 17/2: 7 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

“Μικρές ιστορίες για αγρίους”

Η Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει μια σύνθεση πάνω σε σύντομες ιστορίες του σπουδαίου σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα και παιδαγωγού Μπερνάρ Φριό, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Σαββίδου. Οι ιστορίες του Φριό πηγάζουν από ένα σπάνιο χάρισμα να θίγει τα πιο σημαντικά, τα πιο μεγάλα κι ευαίσθητα ζητήματα με τρόπο ανάλαφρο που όμως δεν στερείται βάθους. Με την τολμηρή και ευαίσθητη ματιά τους, με την ελαφράδα και το χιούμορ τους διαπραγματεύονται θέματα της καθημερινής ζωής, των σχέσεων, των ανακαλύψεων, των μυστικών και των συγκρούσεων της νεανικής μας ηλικίας.
Παρασκευή 15/2, Σάββατο 16/2, Κυριακή 17/2, 21.00
Εθνικό Θέατρο – Παιδική σκηνή
10€ ενήλικες, 7€ εφηβικό, Β΄εξώστης 5€ (ενιαίο)

ΑΦΗΓΗΣΗ

“Του Ουρανού τα Μυστικά”

Η ομάδα αφήγησης “Χείλια λένε παραμύθια” (Πέγκυ Καραγιάννη & Καλλιόπη Λιαδή) παρουσιάζει “Του ουρανού τα μυστικά” και μας καλεί στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Θησείο, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, να ταξιδέψουμε στον ουράνιο θόλο με μύθους, παραμύθια και μελωδίες γεμάτες αστερόσκονη. Αρχαιοελληνικοί μύθοι, δύο λαϊκά παραμύθια, παραδοσιακά ναναρίσματα, που θα συνοδεύει ο μουσικός Φώτης Μυλωνάς με φλάουτο, νέυ, κιθάρα και μικρά κρουστά, θα μας μεταφέρουν στη σκηνή του ουρανού. Πρόκειται για ατμοσφαιρική διαδρομή και όλοι γινόμαστε συνταξιδιώτες με οδηγούς τα αστέρια.

Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω και σε ενήλικες. Πραγματοποιείται κάτω από το θόλο του τηλεσκοπίου Δωρίδη. Ακολουθεί παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού από το ιστορικό τηλεσκόπιο.
Σάββατο 16/2, 18:00
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Γενική είσοδος: 10€ (μειωμένο 7,5€) / Κρατήσεις θέσεων 210 3490160 και 210 3490036

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

“Η Χιονονιφάδα που αγάπησε το Καλοκαίρι”

Με αφορμή το παραμύθι “Η Χιονονιφάδα που αγάπησε το Καλοκαίρι” ο συγγραφέας Χρήστος Δασκαλάκης θα βρίσκεται κοντά μας, να μας μιλήσει για τη σημασία της προσωπικής επιλογής, την αγάπη και την ελευθερία. Μαζί του, θα ακολουθήσουμε την πορεία της φύσης, θα διαβάσουμε το παραμύθι και θα δούμε έναν σπόρο να μετατρέπεται σε δέντρο και μια χιονονιφάδα σε ένα όμορφο λουλούδι…
Για παιδιά: 5 έως 10 ετών
Σάββατο 16/2, 12:00
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Ενήλικες: 6€, Παιδιά: 4€ 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

“Μικροί σταχωτές εν δράσει”

Παιδιά και γονείς θα μάθουν με αφορμή χειρόγραφα και παλαίτυπα της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου για τους τύπους των βιβλίων, τα υλικά και τα όργανα γραφής, τη διακόσμηση και το περιεχόμενο των βιβλίων. Στο τέλος τα παιδιά θα φιλοτεχνήσουν τα δικά τους πρωτογράμματα γράφοντας το όνομά τους.

Για παιδιά από 6-7 ετών 
Κυριακή 17/2, Ώρες έναρξης 10:00 και 12:00 

Τα μεγαλύτερα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά της βιβλιοδεσίας και θα δημιουργήσουν το δικό τους βιβλιαράκι στο εργαστήριο Συντήρησης Χειρογράφων Εντύπων και Χάρτινων Έργων του Μουσείου.

Για παιδιά 8-10 ετών 
Κυριακή 17/2, Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

“Το Μυστήριο της Ανατολής” από την ομάδα Baruti

To “Εργαστήρι Μαιρηβή” παρουσιάζει την κουκλοθεατρική παράσταση “Το Μυστήριο της Ανατολής”, για όλες τις ηλικίες, από την ομάδα Baruti. Πρόκειται για μια παράσταση, πλούσια σε εικόνες και εναλλαγές, φαντασία, χιούμορ, έντονες συγκινήσεις και φυσικότητα στην κίνηση της κούκλας. Μια παράσταση που οδηγεί τον θεατή σε ένα ταξίδι όπου τίποτα δεν είναι αδύνατο! Η ιστορία είναι ένας ύμνος στην αγάπη που αποδεικνύει ότι με τη δύναμή της, ακόμη και “…η έρημος ανθίζει…”
Κυριακή 17/2, 12:00
Εργαστήρι Μαιρηβή
10€, για παιδιά: 8€ 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Roller Skates για παιδιά

Τα πατίνια είναι όλα αυτά μαζί! Μέσα από τα αυτοτελή, εισαγωγικά μαθήματα, τα παιδιά θα εξασκήσουν την ισορροπία τους κάνοντας βόλτες με πατίνια! Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία και οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να έχουν δικό τους εξοπλισμό (πατίνια, κράνη, επιγονατίδες).
Για παιδιά 6-12 ετών, έως 15 συμμετοχές
Κυριακή 17/2, 12.00-14.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 
Ελεύθερη είσοδος

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

“Οδέττη και Βλασία, οι μάγισσες των παιγνιδιών”

Η Οδέττη και η Βλασία  είναι μάγισσες των παιχνιδιών αλλά “εξορίζονται” από το Βασίλειο των Λευκών μαγισσών του Βορρά και ακολουθώντας τη λευκή σοφή κουκουβάγια, ταξιδεύουν στην Παιχνιδούπολη. Προσπαθούν να κάνουν φίλους τους τα παιδιά, για να ανακτήσουν τη χαμένη μαγική τους δύναμη. Ανάμεσα σε πορσελάνινες κούκλες και μολυβένιους στρατιώτες, ξύλινα αλογάκια και μουσικά κουτιά, τραγουδούν, χορεύουν, ξορκίζουν και θίγουν ζητήματα όπως η μοναδικότητα, η διαφορετικότητα και η αληθινή αγάπη!
Κυριακή 17/2, 12.00 
Πολιτιστικό Πάρκο Λυκαβηττός
7€, 10€

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b