MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Βόυτσεκ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου σκηνοθετεί το αριστούργημα του Μπύχνερ, με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Γάλλο και την Έλενα Μαυρίδου

Monopoli Team

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μετά την μεγάλη επιτυχία του «Φάουστ» (2015-2016), επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σκηνοθετώντας το αριστούργημα του Γκέοργκ Μπύχνερ «Βόυτσεκ» με τον Γιώργο Γάλλο στον ομώνυμο ρόλο και έναν δυναμικό θίασο 10 ηθοποιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιώργος Γάλλος: Η συγχώρεση είναι αναγκαία αξία. Αλλιώς η ψυχή σου δηλητηριάζεται12.09.2018

Ο “Βόυτσεκ” είναι ένα έργο-φαινόμενο. Ο Γκέοργκ Μπύχνερ το έγραφε το 1836/7 όταν ήταν μόλις 23 ετών αλλά πέθανε από τύφο προτού προλάβει να το ολοκληρώσει. Και όμως το ρηξικέλευθο αυτό αριστούργημα έχει επηρεάσει  σχεδόν όλόκληρο το Δυτικό Θέατρο  από τους εξπρεσσιονιστές και τον Μπρεχτ μέχρι τον Μπέκετ, και από τον Γκόρκι μέχρι τον Κολτές και την Σάρα Κέην.

Ο Μπύχνερ βάσισε το έργο σε μία γνωστή υπόθεση της εποχής: o  στρατιώτης Γιόχαν Κρίστιαν Βόυτσεκ σε μία κρίση ζήλειας μαχαίρωσε την ερωμένη του και καταδικάστηκε σε θάνατο. Παρόλο που μελετά σε βάθος τις κοινωνικές, ποινικές και  τις ιατρικές πτυχές της υπόθεσης, ο Μπύχνερ ξεπερνά την σκοτεινή περίπτωση ενός καταπιεσμένου ατόμου και δημιουργεί μία υπαρξιακή τραγωδία που αγγίζει αιώνια ερωτήματα για την εξάρτηση του ανθρώπου από τις κοινωνικές συνθήκες που είναι πέρα από τον έλεγχό του, την ηθική, τις κοινωνικές σχέσεις  αλλά και την  προκαθορισμένη μοίρα.

Οι σύντομες, κινηματογραφικές σκηνές του έργου δεν ακολουθούν τους κανόνες μιας συμβατικής γραμμικής αφήγησης και μέχρι σήμερα οι μελετητές δεν έχουν συμφωνήσει στην τελική εκδοχή που θα πρότεινε ο Μπύχνερ, αν είχε ολοκληρώσει το έργο.

Η παράσταση θα προτείνει μία νέα διασκευή, έναν νέο τρόπο κατάταξης των σκηνών του ημιτελούς αριστουργήματος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γκέοργκ Μπύχνερ
Μετάφραση: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου

Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη, Γιάννης Νίτσος, Φιλάνθη Μπουγάτσου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη, Εμμανουέλα Σακελλάρη

Παίζουν: Γιώργος Γάλλος, Έλενα Μαυρίδου, Σωτήρης Τσακομίδης, Χάρης Χαραλάμπους, Λευτέρης Πολυχρόνης, Γιώργος Ζυγούρης, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Στέλιος Θεοδώρου, Μάνος Πετράκης, Αγγελική Αναργύρου

Διάρκεια: 85 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο (για τις 18.00): 20, 17& 15 ευρώ, Παρασκευή, Σάββατο (για τις 21.00), Κυριακή: 25, 20 & 15 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 22 Φεβρουαρίου έως Κυριακή 21 Απριλίου 2019
Παραστάσεις: Τετάρτη: 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή στις 20.30, Σάββατο: 18.00, 21.00, Κυριακή: 19.00
Βοηθός Σκηνοθετη: Αθηνά Σακαλή
Φωτογραφίες: Μιχάλης Κλουκίνας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b