MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 1 – 3/2: 10 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

Monopoli Team

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

A for Art

Tο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση S.T.E.M. συν-διοργανώνουν μια σειρά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε διαδραστικά και αλληλεπιδραστικά εργαστήρια STEAM. Ο μαθητής σχεδιάζει, κατασκευάζει, δημιουργεί και αναπτύσσει την συμμετοχή του στην εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να διαμορφωθεί μελλοντικά σε έναν Υπεύθυνο Πολίτη, γεμάτο αυτοπεποίθηση και κριτική σκέψη.
Σάββατο 2/2, 16:30 & Κυριακή 3/2, 11:00
Κόστος συμμετοχής: 12€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

“Διαδικτυωνόμαστε και προστατευόμαστε!”

Το διαδίκτυο είναι ένας κόσμος μάθησης, επικοινωνίας και διασκέδασης, στον οποίο τα παιδιά έχουν πρόσβαση από μικρή ηλικία. Παράλληλα, όμως, ελλοχεύουν και κίνδυνοι (παρενόχληση, εκφοβισμός, εξάρτηση κ.ά.).

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Διαδικτυωνόμαστε και προστατευόμαστε!” τα παιδιά με την οικογένειά τους εμπνέονται από τον πραγματικό κόσμο και τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας και αξιοποιώντας ψηφιακές εφαρμογές, δημιουργούν με την τεχνική του stop motion, τη δική τους ψηφιακή ιστορία.
Σάββατο 2/2, 13:00 – 15:00
Ελεύθερη συμμετοχή στπ 2103312995
Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Εργαστήριο αρχιτεκτονικής “Οι ομπρέλες”

Η εξερεύνηση του χώρου της πόλης γίνεται ένα συναρπαστικό ταξίδι με οδηγό τα γλυπτά του Γ. Ζογγολόπουλου. Τα παιδιά εξοικειώνονται με τις ιδιότητες του χώρου, της πόλης, της αρχιτεκτονικής, της κατοίκησης, των υλικών και μαθαίνουν για την αιώρηση, την κίνηση, την ισορροπία.

Με αφετηρία το γλυπτό Ομπρέλες, που φαίνονται πως πετούν αλλά είναι πάντα εκεί, τα παιδιά θα κατασκευάσουν ένα πλέγμα αιωρούμενων αντικειμένων που θα τους αποκαλύψει το προσωρινό ταξίδι του φωτός στις διαφορετικές οπτικές του γωνίες.
Σάββατο 2/02 & Κυριακή 24/02, 17.30 – 19.00
Για παιδιά 6-10 ετών
Έως 20 συμμετοχές ανά εργαστήριο
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Comics: Η δημιουργική διαδικασία του καρέ (panel) και της σελίδας

Σε συνέχεια των μαθημάτων comics του Ιανουαρίου, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να απεικονίζουν τις εκφράσεις και τη στάση του σώματος/body language των χαρακτήρων. Στη δεύτερη συνάντηση, εξερευνούν το πώς στήνεται ένα καρέ (panel) και τι πρέπει να προσέχουν στα μπαλονάκια (speech balloons). Στην τρίτη συνάντηση, ολοκληρώνουν τη συγκεκριμένη ενότητα με το πώς στήνεται μια σελίδα και το πώς δείχνουν τον χρόνο (flow) με τη χρήση πολλών καρέ. Κάθε εργαστήριο συνοδεύεται από ασκήσεις και παραδείγματα.
Σάββατο 2/2, 17.00 – 19.00
Για εφήβους 12 – 17 ετών
Έως 20 συμμετοχές ανά εργαστήριο
Είσοδος ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

“Ο Νεαρός Βασιλιάς” του Όσκαρ Ουάιλντ

Τέσσερις ηθοποιοί θα προσπαθήσουν να αφηγηθούν την διαχρονική ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ και να συνδεθούν με το βαθύτερο νόημά της. “Ο Νεαρός Βασιλιάς” είναι ένα διαχρονικό, ανθρώπινο θεατρικό έργο, που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και σε όσους θέλουν να ξαναδούν μέσα από την άδολη ματιά ενός παιδιού.
Σάββατο 2/2, 16:00 & Κυριακή 3/2, 12:00
Γενική είσοδος: 7€
Κremlino Gallery Bar

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης 

Τα Προπύλαια, ο ναός της Αθηνάς Νίκης, το Ερεχθείο και, φυσικά, ο Παρθενώνας μας φανερώνουν τα μυστικά τους. Το Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού, το θέατρο του Διονύσου, το Ασκληπειίο, η στοά του Ευμένους, μας αποκαλύπτουν τον ρόλο τους στην αρχαία Αθήνα και σε συνδυασμό με την πανοραμική θέα της σύγχρονης πόλης, μαθαίνουμε την ιστορία της. Στην ξενάγηση θα γνωρίσουμε από κοντά τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της κλασικής περιόδου με κύριο εμπνευστή τους τον Περικλή.
Διάρκεια ξενάγησης: 1, 5 ώρες
Συνολική διάρκεια δράσης: 2 ώρες
Η ξενάγηση απευθύνεται σε ενηλίκους και παιδιά από 9 ετών
* Για να εξασφαλίσετε την κράτησή σας και να πληρώσετε τη συμμετοχή σας στην ξενάγηση θα πρέπει να βρίσκεστε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης 15 λεπτά νωρίτερα.
Kυριακή 3/2, 11:00
Κόστος ξενάγησης: 10€ /άτομο
Παιδιά έως 15 ετών: 5€/άτομο (με τη συνοδεία ενηλίκου)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

“Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι” του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Μια φορά και έναν καιρό ένας πρίγκιπας ήθελε να παντρευτεί μια πριγκίπισσα. Γύρισε όλη τη Γη αλλά δεν την βρήκε πουθενά και επέστρεψε στο παλάτι του. Ένα βράδυ με τρομερή καταιγίδα χτύπησε το κουδούνι του παλατιού. Η υπηρέτρια άνοιξε και αντίκρισε μία βρεγμένη κοπέλα! Την οδήγησε στη Βασίλισσα, στην οποία η κοπέλα ισχυρίστηκε πως είναι πριγκίπισσα. Η Βασίλισσα για να μάθει την καταγωγή της, έδωσε εντολή η κοπέλα να κοιμηθεί σε κρεββάτι με 20 στρώματα και από κάτω να τοποθετηθεί ένα μπιζέλι. Το επόμενο πρωί η Βασίλισσα και ο πρίγκιπας την ρώτησαν: “Πως κοιμήθηκες;”. Η απάντηση της κοπέλας αποκαλύπτεται επί σκηνής!
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 7 ετών παίζεται και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.
Διάρκεια θεατρικής εμπειρίας: 70′
Θεατρικός μονόλογος: 40′
Θεατρικό παιχνίδι μετά την παράσταση:30′
Κυριακή 3/2, 12:00
Τιμή εισιτηρίου: 7€
Οικία Κατακουζηνού

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


Κύκλος κρουστών για οικογένειες

Ρυθμικά παιχνίδια συνοδεύουν τις μεταλλικές, μουσικές πλάκες εδάφους, δημιουργώντας κινητικές μελωδίες, ήχους και τραγούδια. Ελάτε να μάθουμε πώς φτιάχνουμε μουσική ηχοχορεύοντας πάνω σε πεντατονικές μελωδίες και κρουστά.
Κυριακή 3/2, 12.00-14.00
Για παιδιά 5 ετών και άνω και τις οικογένειές τους. Κατάλληλο για άτομα με ή χωρίς αναπηρία.
Έως 40 συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας.
Είσοδος ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στον πύργο του εργοστασίου

Στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης, με θέα 360 μοιρών, τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, έρχονται σε επαφή με την τέχνη πέρα από το πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος και πειραματίζονται με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης.

Θα φτιάξουν ένα πελώριο έργο τέχνης με τα χέρια μας και τέμπερες που όμως δεν θα μοιάζει πολύ διαφορετικό άμα το κόψουν σε μικρά-μικρά κομμάτια… Θα αναρωτηθούν «Ζωγραφίζουμε μ’ αυτό;» διαλέγοντας μεταλλικά και ανακυκλώσιμα υλικά ενώ θα πάρουν τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές για να σχεδιάσουν τί βλέπουν… από ψηλά!
Κυριακή 3/2, 11:00 – 13:00
Κόστος συμμετοχής: 4€/παιδί
Τεχνόπολις

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

CineDoc Kids 2019

Τον Ιανουάριο του 2019, το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids ανοίγει την αυλαία του για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με προβολές στον κινηματογράφο Δαναό. Οι ταινίες του φεστιβάλ απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών σε διαφορετικά μέρη της γης, συνθέτοντας έτσι ένα μωσαϊκό ιστοριών που μπορούν να εμπνεύσουν το νεανικό κοινό. Τα παιδιά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο συμμετέχοντας ενεργά στην παρουσίαση και την αξιολόγηση των ταινιών. Οι προβολές συνοδεύονται από συζητήσεις και βιωματικά εργαστήρια, που προσφέρουν την ευκαιρία στο κοινό να έρθει πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου. Οι παράλληλες εκδηλώσεις που συνοδεύουν τις προβολές ενθαρρύνουν τόσο τις συλλογικές δράσεις όσο και τον διάλογο για τον ρόλο του κινηματογράφου και των media στη ζωή των παιδιών.
Σάββατο 2/2, 15:30 & Κυριακή 3/2, 12:00
Ενήλικες: 6€, Παιδικό: 5€
Δαναός

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b